Antracitove eurookna

ahojte,prosim vas mate niekto drevenne eurookna v tejto farbe?vzdy natrafim len na plastove,hlinikove atd...ak by mal niekto aj real fotku by som bola povdacna
Odpovedať
@zuzica4 vyrobca drevenych okien ti može nastriekat okna vo farbe aku len chceš, pripadne dvojfarebne.. samozrejme že ich treba viac kusov aby sa mu to oplatilo. ak taka nie je v ral tak si necha namiešat odtien. a farba ti dlho vydrži, ak by to bola olejovka tak bez alebo s malou udržbou minimalne 20-30 rokov.
Odpovedať
@martinmatko ten komu si ich chceme dat spravit,ich v tejto farbe este nikdy- ziadne nestriekal ,tak neviemci to nie je bezne alebo je len vynimka. a prosim ta co je ral? =-)
Odpovedať
bežne to dnes nie je lebo dnes každy chce na drevene okna lazury-laky a nie farbu. ral je stupnica odtienov farby podla normy. daj si do googla a uvidiš. je dobre ak sa ti podari trafit do tejto ralky-menej problemov aj cena lepšia.
Odpovedať
@martinmatko vdaka
Odpovedať
@zuzica4 Ahoj sused má také od toho istého výrobcu ako ja ... vyzerá to zaujímavo celkom :)
Odpovedať
@zuzica4 Lebo eurookna su dobre len pre drevofilov. Strieat farbu na drevo je ozaj uzasny napad, fakt to bude za par rokov vyzerat uzasne, bude sa to lupat hnit, tieto vady sa budu tazko opravovat a budu skor viditelnejsie ako ked mas prirodzenu farbu drerva. Daj si plastove alebo hlinikove ale nie drevene hovadiny.
Odpovedať
@sysell @zuzica4 plastove okna su dobre a pekne tak na robotnicke ubytovne a stavebnikov čo si to nemožu bohužial dovolit kvoli vyššej cene. rodinne domy na celeom svete čo su na vyššej urovni použivaju drevene alebo drevohlinikove okna, a sem tam hlinikove. ešte som nepočul že by v zahraniči do neakeho luxusneho rodineho domu dali plastove okna-to dokažu jedine slovaci, k tomu si daju plastove laminatove podlahy a nabytky a vytešuju sa ako si to tam krasne poplastovali. a sysell viem že ty si odbornik na drevo, už minule si pisal u teba všetko z dreva hnije a zraža sa tam voda..boh vie kde ty vlastne žiješ. drevene okna maju daleko lepšie mechanicke vlastnosti ako plastove a o estetike škoda vraviet, kto sa boji občasnej udržby nech si da drevohlinikove...pišeme o oknach do rodineho domu. to že tu je skupina tarajov čo nevedia o čom pišu je uplne jasne....a neda sa porovnavat drevene okna vyrobene za komunistov s terajšimy eurooknamy od solidnych vyrobcov. ved keby sa vtedy robili plastove tak dnes by to bol asi považovane za največšie neštastie na stavbach. ved aj tie stare hlinikove z čias komunizmu stali h....
Odpovedať
@martinmatko hej tieto kecy si nechaj pre seba, okno je velmi namahana vec a neexistuje ze vydrzi niekolko rokov bez poskodenia. Ak patris medzi uchylov co potrebuju z masivu skrine, kuchyne WC sedatko tak si to maj. Nepovazujem masivne drevo za kazdy cenu ako nejaku referenciu kvality a luxusu. Ono si mozes myslis ze mas nieco kvalitnejsie alebo luxusnejie ale lacnesjia vec moze byt daleko lespia funkcnejsia co je aj pripad plastoveho okna. A videl som dost okien aj stresnych drevenych velux a pod ako casom zacne cez lak prenikat vlhcina a zacne sa olupovat a cernat. Ale podla teba drevo asi vydrzi viac ako napr hlinik alebo plast. Divne ze nase 20+ rocne plastove okna su stale Ok a asi 10 rocne vchodove drevene dvere ktore su pod strechov a nikdy na ne neprsalo zacinaju suchat o zarubnu a ako vnutri kondenzuje voda drevo, lak opadava a zacina cernat. A k estetike podla mna su drevene hnusne a plastove pekne.
Odpovedať
@sysell vies ja si myslim,ze ci plastove alebo drevenne....kazdy material svojim sposobom pracuje. Tolko ku kvalite. .Mne ide o to,ze su pre nas cenovo dostupnejsie eurookna a prirodzena farba dreva sa nam na dom aky chceme nehodi. Preto som sa pytala na antracitove. Inak vdaka za nazor
Odpovedať
@sysell Okno je namahane hlavne slnkom. Vchodove dvere su najhaklivejsia vec podla mna ... a tie ti casto plastari ani nechcu vyrobit... lebo by sa rozpadli po roku... Nehnevaj sa na mna ale ty nevies co rozpravas .... cital som clanok v nemeckom casopise kde profesori z univerzity pisali... ze na rodinne domy, kde ziju zive bytosti su plastove okna uplne nevhodne.... Vobec to nedycha si tam uplne zavrety... Plastove okna sa vyrabaju z nafty tak neblbni prosim ta.... to neni zdrave ani nahodou... A preco hovoris uchylov ? Kazdy kto peniaze ma, si v zivote na dom plastove okna neda... maju tolko rozumu ... Veluxove okna prosim nepovazuj za drevene to je stavebny doplnok len lacny... U dreva dost zalezi kto ti ich vyrobil ... Dnes sa uz uplne ine okna robia ako kedysi a inymi farbami... ale tvoje plastove okna keby si porovnal s mojimi drevenymi tak to sa neda ver mi .... a dostal som 10 rokov zaruku na povrchovku.... Neviem na kolko materialov ti to daju... Pre mna je plast nieco do skolskej jedalne a nie na rodinny dom ..
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzica4 pozri album dada3215 tam su nase okna. su v antracite a su drevene
Odpovedať
@thinkbig7 Boze moj, nwemeckly profesori pisali.. americky profesori pisali... a ja som pisall..... toto sa budem tvarit ze som nepocul. Dychanie - prosim ta to tu nepis lebo to tvoje dychanie tu kazdy zateplovac zvozi pod ciernu zem, preco sa potom robia pasivne domy kde si uplne ako v igelite? Okne NESMU dychat !! Plastove su z ropy, a tvoj lak na oknach je z coho? jaj asi z kravskeho mieka z alp ze? A televizor, trelefon, rychlovarna kanvica, oblecenie tenisky ...... su z coho? z ropy kamarat. To fakt neviem co vadi oknuá. 10 rokov zaruka hmmm. chod prosim ta za 10 rokmi za stolarom co tui to robil a co ti povie. Posle ta dpc ze to neni vada materialu a ze to vzniklo nespravnym pouzivanim a osetrenim a ty povies dakujem a pojdes domov. Pre man su drevene okna absulutny prezitok, a dreve mi pride ako extremne nevhodny material na okno. A este co si spominal dvere, rozmyslal som ci hlinik alebo plast a nakoniec som dal plast. Bol som u viacerych znamych co maju plastove 20r a viac a tie dvere su uplne bez chyby, chodias tale rovnako, tesnia ziadne ovisanie tak prosim ta nechaj tak. Zial co som bol u znamych co mali dvere drevene vsade boli chyby, dakujem to si do domu nedam aj keby som mal miliardu. @zuzica4 drevene su vacsinou drahsie ako plastove, ale ak mate znameho tak prosim,, neviem ale kolko usetrite mne to pride mizerna uspora, plastove okna su dnes fakt lacne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell @thinkbig7 rodičia majú velux strešné cca 17 r a nemajú s ním žiadny problém. inak chcela by som vidieť tie 20roč. plastové okná, ktoré vyzerajú stále rovnako, možno tak na fotke.
Odpovedať
@psychx dakujem taketo nieco potrebujem vidiet ...nic viac
Odpovedať
@sysell vidim ze sa asi nezhodneme tak ta nebudem lamat ... Daj si ten plast .. ja si dam drevo... Drevo je material, ktory sa bude pouzivat dokola a stale ... Ale ty doma asi aj jes z plastovych tanierov nie ? Lebo tie su lacne a mozes ich lahko vymenit nei ? Aj z plastovych poharov s plastovym priborom ? ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@zuzica4....dobrý deň, už máte tie eurookná antracitové? my budeme mať biele eurookná...a zaujíma ma aké ste si dali kľučky k tým antracitovým? môžem aj foto poprosiť, ak máte?
Odpovedať
@mahulena23 zdravim,ano mame a nelutujem,su paradne aj vdaka strechacom,ktory nam poradili.okapnice cierne a klucky mame strieborne take kovove...
Odpovedať
Profilova fotka
super tie klučky...aj farba :) ďakujem za foto...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?