Antracitova okna - jakou barvu pasku v dutine mezi skly mate?

Pri objednavce oken jsem vahala, zda zvolit distancni pasek nerezovy-stribrny ci sedy plastovy. Prodejce firmy nam doporucil sedy plastovy. Nakonec nam vyrobily velka francouzska posuvna okna s sedivym paskem a klasicka mensi a vyklopna okna se stribrnym paskem. Namluvila jsem si, ze jsem spokojena, u malych oken se mi stribrny pasek moc libil a u velkych posuvnych jsem si namluvila, ze by byl stribrny moc vyrazny az kriklavy. Manzel bohuzel nechal mala okna predelat s tim, ze by melo byt v celem dome jednotne. Mame drevena okna, antracit z obouch stran. Dekuji za kazdy prispevek a Vas nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladenkan ahoj, my mame taketo: https://www.dropbox.com/s/rls5in2fkip... je to to sedive a podla mna by aj take mali byt. pokial mas medzi oknami stieborny tak je vysoka sanca ze je hlinikovy a to je zle. moze ti to sposobovat rosenie. mala by sa tam mat najlepsie swisspacer. je to jeden z najlepsich distancnych ramcekov.
Odpovedať
@ladenkan ahoj, teraz sme objednavali, sice plastove, nie drevene ako vy, v prevedeni antracit. Ramcek je sedy, swisspacer
Odpovedať
Dekuji za rychlou zpetnou vazbu :) Oba jste mne potesili, budu asi spokojena :) Zda se jedna o swisspacer zjistim.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, reagujem ako zástupca spoločnosti Inoutic, ktorá je výrobcom okenných profilov. So sklami máme spoločného pomerne málo, napriek tomu sa pokúsim odpovedať na vašu otázku. Ťažko povedať, ktorý parameter je pre vás z hľadiska výberu relevantný, v každom prípade sa na výber medziskleného rámu neodporúčam pozerať iba z hľadiska estetického. Dôvody prečo si vybrať "strieborný" alebo "šedý" rámik spočívajú predovšetkým v rozdielnych tepelno-technických vlastnostiach okna. Veľmi záleží od toho, aké okná ste zvolili (aké izolačné parametre majú), či máte dvojsklá alebo trojsklá a akú celkovú hodnotu tepelnej priestupnosti U(w) dosahujú vaše okná. Plastové rámčeky (tzv. teplé rámčeky - medzi najlepšie patrí Swisspacer, Thermix, TGI ai.) Majú významný vplyv na tepelno-izolačné vlastnosti okna. Okrem zníženia hodnoty U(w) tiež zvyšujú povrchovú teplotu okna, a tým obmedzujú rosenie skiel. Ale pozor, nemožno ich použiť vo všetkých prípadoch – majú totiž mierne horšie statické vlastnosti. Preto pri oknách s väčšími rozmermi odporúčajú niektorí výrobcovia skiel skôr nerezové rámčeky s prerušeným tepelným mostom. Navyše, tie najlepšie plastové rámčeky majú vrchnú tenkú vrstvu z nerezovej ocele alebo hliníka, takže je naozaj zhora "strieborný". Napr. Swisspacer sa dokonca vyrába v niekoľkých rôznych farbách podľa požiadavky zákazníka. „Strieborný" rámik môže teda byť buď kvalitný plastový "teplý rámik" s hornou nerezovou vrstvou, ale tiež môže byť hliníkový. Hliníkový medzisklenný rámček je v súčasnosti najhorší typ medzisklenného rámčeka na trhu. Dôrazne by som Vám odporučil vyhnúť sa mu. Niektorí výrobcovia okien ho ale dodnes do okien dávajú, pretože je veľmi lacný a tak sa snažia znížiť celkovú cenu okna, to však nie je dobrá voľba pre jeho užívateľov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?