Aky mate nazor na vybratie starych kovovych zarubni z panelu vrtanim.

Flexovanim to nechcem, nakolko som videla aky strasny prach ostava a ja mam zariadeny byt. Ide o 3 zarubni , neviete kolko to stoji a ako dlho to trva?
Odpovedať
Neviem aké zárubne máte, ale my sme ich rozšróbovali a páčidlom oddelili od seba a vybrali z panelu.
Odpovedať
Odfoť zárubňu. Drvivá väčšina zárubní sa šróbovala, nakoľko panely sa zvárali holé a kompletovali až neskôr. Ak nejdú skrutky povoliť, bude ich treba odvŕtať...
Odpovedať
@dedo758 nie je to tak celkom pravda. Skrutkovane zarubne sa pouzivali v panelakoch az od cca zaciatku 80 rokov minuleho storocia. Starsie panelaky maju klasicke zabetonovane zarubne. Byvala som aj v tych starsich panelakoch a presne viem ake sme mali firštoky. @dorotkalili to by chcelo otvorit diskusiu a nie otazku ale s tym pomoze @janamartish a samozrejme fotku zarubne, najlepsie detail aby bola zrejma jej konstrukcia. Ak su to klasicke zarubne v jednom kuse, tak za zarubna prereze flexou a vylupne sa z betonu, potom sa dverny otvor upravi tak, aby sa dala pouzit nova typizivana, zvycajne oblozkova zarubna. Ak nemate skrutkovane zarubne a chcete sa vyhnut stavebnemu bordelu, tak si dajte oblozkove zarubn na kovove. Sice sa vam zmensia dverne otvory, nebudete moct pouzit typizovane dvere ale budu musiet byt vyrobene na mieru ale bude to relativne cista robota
Odpovedať
tak ono sa to flexuje nie vsade a len casti zarubne a potom sa vypaci ...z toho tolko prachu nelieta vzduchom ale na zem sa sype ... ja mam srobovatelne ale na zachode a kupelni co je priecka tensia tam je ta zaliata ... a preco nedate oblozkove nato ?
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim so @shadowmilan, ak su zaliate, staci na 2 miestach prerezat a vypacit
Odpovedať
@shadowmilan lebo doteraz som mala oblozkove a velmi sa zuzil priestor. Jeden pan mi pride odflexovat zarubne a povedal, ze ma specialnu flexu a ze to zachytava 90 percent prachu. Tak snad to bude pravda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?