Aký je rozdiel medzi plastovými a hlinìkovými vchodovými dverami

Prosìm Vás ake mate skusenosti s plastovymi a hlinikovymi vchodovymi dverami?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dali hliníkové kvôli väčšej pevnosti.Negatívum som si všimol iba tepelnú vodivosť :-) Teda keď na ne praží slnko sú horúce jak šľak a v zime keď mrzne zase studenú jak šľak :-) :-) 8-)
Odpovedať
My mame tiez hlinikove. Plast som nechcel, cely den nam prazi slnko na tu stranu. Ano dvere su horuce ale len zvonka. V zime ziaden problem ziadna namraza a to je vonku -20C a vo vnutri +23. Nemame ani zadverie. Max. spokojnost. Svagrina ma plast dvere a uz jej menili dvakrat vypln. Tiez jej prazi cely den slnko na ne. A to nehorim ze im neustale upadaju. Teraz som kupoval take iste hlinikove do pivnice.
Odpovedať
plastove sa zvykn casom povykrucovat. hlinikove lepsie udrzuju samotne teplo alebo chlad v dome, neprehrievaju sa, nevykrucuju... tato investicia sa podla mna oplati a isto by som siel do hliniku
Odpovedať
Nàm tam sìce nebude svietit slnko, ale tie dvere sa budu otvárať najčastejšie, sù sìce drahšie, ale asi je to dobrà investìcia.
Odpovedať
@petom85 keď si dáte kvalitné plastové dvere tak ani tie sa vam nebudú kaziť, vykrucat a td. To sú položky kde sa naozaj neoplatí šetriť, dostali sme cenovú ponuku na všetky okná, dvere o cca 5000€ menej ktorú sme odmietli lebo ako sa hovorí nie sme taky bohatý aby sme kupovali lacné veci.
Odpovedať
@roberttom Taká provokatívna otázka - ako rozoznáš kvalitné plastové dvere od nekvalitných? Teda pred ich kúpou.
Odpovedať
@chrobak7 Keď ideš do predajne tak si dobre pozri ak tam majú rezy plastových profilov, zvary na profiloch, ako sú spojené tesnenia, kovania, prípadne iné platené doplnky ( skryté kovanie, teplý rámik, zaskelenie ) . Najznámejšie plastové profily sú Salamander, Inoutic, Rehau. Potom treba rozumne vyberať aj farbu okien vzhľadom na tepelnú rozťaznost plastu. Určite nedávať veľké rozmery pre plastové profily.
Odpovedať
@chrobak7 na základe recenzií,na základe firmy ktorá ich vyrába, samozrejme nevidíš vnútro dverí ale tak isto môžeš dopadnúť aj keď kúpiš hliníkové dvere alebo hocičo iné kde neni možnosť kontroly. Ak narážaš na moju odpoveď že sme mali ponuku o 5000 € menej tak každá renomovanejsia firma mala skoro rovnaku cen. ponuku... rozdiel max cca 300 €. V dnešnej dobe je našťastie web kde sa dá veľa dozvedieť o danej firme, výrobkoch, postupoch atď.
Odpovedať
@roberttom Nie, narážam na to, že si napísal, že kvalitné plastové dvere nemenia tvar. Plast bude vždy plast. Či je kvalitný alebo nie. A riziko deformácie teplom tam je. Ja mám vchodové dvere na slnečnej strane, zvonku je dekor zlatý dub. Dvere som dal hliník, výplň HPL od Gava a aj tak je badateľné rozdielne správanie dverí v lete a v zime. V zime musím viac pritlačiť na dvere, aby zapadol jazyk. Čo by asi spravili plastové dvere?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?