Aku hrubku obloziek zvoliť

Ahojte. Riešime dvere a oblozky a zial nastalo paru chyb. Po sadrovych omietkach sa pomenili predpokladane hrubky murov. Rozmer klasickej oblozkovej zarubne je od 12-14, 14-16 Lenze ja zial v 3 izbach mam 1. 14-14.3cm 2. 14-14.5cm 3. 15.5-16cm A teráz mam dilemu. Vsetko je na 1mm. Mam dat 12-14? Alebo 14-16? Jwdno jw tak ze sa nevojde a druhe kratke. Je tam nejaka extremna tolerancia ktora sa nuvadza? Napr. Papierovi ju viem dat 12-14 ale na hrane sa da dat aj na 14.5? Alebo napr. 14-16 ale zoberie aj 13.5? Ďakujem V obchode 0.bodov rady...
Odpovedať
@truly Daj 14-16 cm. Ak b y aj v niektorej miestnosti vznikla medzera medzi stenou a zárubňou, tak tam natlačíš biely akrylátový tmel a ten premaľuješ. JA som tak tmelil nejednu zárubňu, napr. aj nad obkladom, lebo tam vznikla medzera.
Odpovedať
@chrobak7 dik A pri tej tretej?
Odpovedať
@truly Existuje aj tzv. regulovana oblozkova zarubna. Skus pozriet google. ;-)
Odpovedať
@truly sapeli zarubne dovoluju regulaciu -18/15mm
Odpovedať
@truly radsej vacsiu ako mensiu. z vacsej zrezes keby daco... mensiu uz nenadpojis
Odpovedať
@liuxko jemu ide o sirku muru... nie vysku stavebneho otvoru.... 8-(
Odpovedať
@megdesign nato si ako prisiel ze pisem o vyske stavebného otvoru?? :D oblozkova zarubna ma pero a drazku, tak zreze pero keby ju nevedel o 1mm dotlacit k stene... preto radsej vacsiu, teda sirsiu aby som nezavadzal
Odpovedať
@liuxko no neviem. Osadzal som si oblozky sam a veru zrezanie toho pera na priklopnej strane mi nepride ako skvely napad. Ale mozno sa mylim.
Odpovedať
@megdesign preco? zrezat pero je normalny, vyrobcom povoleny postup.
Odpovedať
Jasne, bezne sme zrezavali ked som pre jednu firmu montoval dvere...tym padom pekne prilne k stene a netreba akryl pokial je stena rovna.. @truly kup urcite sirsie..
Odpovedať
@truly TAm by som tiež zostal pri tých 14-16 cm. Tá perodrážka pri 16 cm (maxime deklarovanej šírky) bude ešte stále držať. Aj keby stena bola 16,2, tak podľa mňa to tá zárubňa ešte znesie.
Odpovedať
@liuxko presne nad tym uvazujem ze to oero co sa zasuva by som zarezal alebo zbrusil. Otazka je vsak ci jadro sirka druhej hkavnej nebude vacsie a tym padom by boko jedno ci zrezem ci nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?