Akú firmu na solárne systémy a plastové okná v BA?

chcela by som vas poprosit o radu. staviame s manzelom rodinny dom a mame si dat urobit rozpocet na plastove okna. len nepozname dobre firmy. neviete mi niekto poradit? Bratislava a okolie. a tento problem mame aj so solarnymi systemami. ak mate niekto montovane a ste spokojni, date mi prosim vas kontakt? dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj, ten solar by aj mna zaujimal, prave tuto jar by sme chceli montovat solarne panely. Plastove okna, vratane francuzskych s posuvnym otvaranim, mame od firmy Fenestra (sidlia v Raci), mame ich 4 roky a sme velmi spokojni. Fenestru nam odporucali znami a rodina, ktori tiez od nich maju. Su to okna znacky Rehau.
Odpovedať
Profilova fotka
No a solar si mozes dat tiez od Rehau.Len ich musis trochu pritlacit v cene.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ,solar - auroSTEP od Vaillantu- Gagarinova 7,BA. Mam to doma ,som sním spokojný. A okna a dvere od Lamellandu -Saratovská 28 ,v čase keď som staval ,mi dali najlepšiu cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Thermosolar Ziar nad Hronom ma teraz akciu na kolektory do 30.6 na ich stranke najdes viac info. My riesime ten isty problem teraz solar aj okna, Tondach robi tiez solarne systemy, Bramac je velmi drahy, okna zatial neviem poradit
Odpovedať
Ja osobne som zástancom drevených eurookien , síce sú trochu drahšie ale nie sú v nich žiadne železné výstuže (železo = super izolant :-D ) a po čase sa dajú pretreť a zase sú ako nové , keď Vám zažltnú plastové okná , už ich nikdy nevybielite .
Odpovedať
Profilova fotka
A ani v rehau okne nemas zelezne vystuze.Rehau geneo+thermomodul.
Odpovedať
a tie maju vo fenestre?
Odpovedať
Profilova fotka
ano,prave tie som kupil.
Odpovedať
Profilova fotka
Bzucot - ake plastove okna zazltnu? Na babkinom dome su plastove okna od r. 1993 a vyzeraju ako nove. Nasi ich mali (Rehau) asi od roku 1995 a tiez su ako nove. A dik za rady ohladom solaru, urcite sa na tie firmy pozriem.
Odpovedať
Ahoj montujeme solátne systémy od firmy thermosolar momentálne ich budeme montovať na vlastný dom ale už niekoľko sme ich namontovali . Naozaj treba zvážiť kvalitu je to drahšia investácia ale určite návratna.Teraz je veľa firiem ktoré lákaju na super cenu ale tie sú určite vyrobené v čine. Firma thermo solar Vám tie kolektory predá ale ak sú namontované školenou firmou máte tam dlhšiu záruku. Tá záruka je na kolektory 12 rokov a na zásobniky 5 rokov. Ak by si mala záujem o bližšie info napíš a pošlem kontakt na manžela.
Odpovedať
Ja som este nevidela zazltnute plastove okna a tiez som uz videla aj starsie rocniky, my sme davali plastove z jednej strany maju dreveny dekor myslim ze ceresna, aj ked nie som si ista.aluplast kovanie mako zatial v pohode. A tie kolektory v buducnosti zvazujeme thermosolar lebo dobre recenzie nan mame ;-)
Odpovedať
Ahoj montujem solárne systémy na ohrev vody od firmy REGULUS. Môžte sa kontaktovať priamo na ich internetovú stránku, alebo na moju. Mám namontovaných 21 panelov na deviatich domoch za r.2009. Zatiaľ je spokojnosť zo strany zákazníkov. Cena zostavy záleží od marže firmy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, montujem kolektory od firmy Thermosolar. Kontakt: www.ppmontsro.sk
Odpovedať
@durosik ahoj durosik, prosim ta prave chcem od nich kupit aurostep vsl s 250/2t+ecotec vu int 186/3-5, ale stale vaham ci sa mi ta investicia v dohladnej dobe vrati (cca 5 rokov?).kolko myslis ze tym solarkom usetris na tuv ? dalsia vec, neviem ci mas od nich aj kondenz. kotol, ale zabrzdila ma kamaratka ona od nich kotol mala, aj jej rodicia a oba sa pokazili!!! porad
Odpovedať
Tiez by sa ma zaujimali tie solarne panely... opaltia sa? a davate si ich len na ohrev vody alebo aj na vykurovanie??? aka tam je asi cena??? a aky mate nazor na vzduchove cerpadlo???? poradte prosim.... dik
Odpovedať
Profilova fotka
prosim odpovedzte niekto aj mna to zaujima!!! :-)
Odpovedať
Solarne sa urcite oplatia, nakolko je na ne statny prispevok. Kto chce info nech posle mail do IP.
Odpovedať
Uvažujme. Rodina napríklad spotrebuje na TUV ročne 2000 kWh. Ak to ohrieva plynom, ročne to stojí do 90 €. Koľko rokov trvá, kým sa vráti investícia 3000 € do soláru? Prostá návratnosť 33 rokov. Môžeme rátať aj so zvyšovaním ceny plynu, napr. o 5% ročne, a na strane druhej prirátať k cene soláru sumy za prípadné opravy, výmeny. Len aby tá údržba soláru nebola drahšia ako ročné zvýšenie ceny plynu. Sedliacky rozum a kalkulačka napovie. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@augusto Áno, jasné, revízie treba započítať a určite životnosť kotla polovičnú. Príjemné počítanie prajem.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ten plyn tiež nezohrieva vodu vo vzduchu, na to sa často zabúda.takže čo tak pripočítať ešte cenu plynového kotla, jeho revízie za 30 rokov (aj tak toľko neprežije), plus cena zásobníka, zapojenie. ešte stále je pravda tých 90 eur? ;-)
Odpovedať
@augusto A samozrejme, solár musí mať ešte iný zdroj tepla / ohrevu vody. Ten tiež treba započítať.
Odpovedať
@kunkalka1 Priklad : Elektrický ohrev TUV : Objem zásobníka 120L.Teplota 60*.Doba ohrevu 3h.Tarifa DD4 (0,0510 eur / kWh) NT v case od 22.15-06.15. Vykon topneho telesa 2kW x 3hod = 6kWh x 0,0510 = 0,306 eur/den = 9,18 eur/mes = 110,16 eur/rok. Sme 3 clenna rodina, pri tomto stave mame pokrytu priemernu beznu spotrebu domacnosti, riady umyvame (zatial) rucne. Nie kazdy den vyclapkame vsetku teplu vodu, takze nie kazdy den tych 6kWh pojde, ale na druhej strane obcas tomu "prikurim" nad 60 a tou vodou preplachnem rozvod nech to stazi legionarom zivot, niekedy sa napusti vana, takze sa to asi vyrovna.. Solarny system pokryje 60-70 % potreby ohrevu TUV rocne. Prezenme to a dajme 100%. .. Cena solarneho systemu 3000 eur. Kedy na seba zarobi ? 3000 : 110,16 = 27,23 rokov. Životnosť systému je min. 20 rokov, aj keď reálna životnosť by mala presiahnuť 30 rokov. Spriemerujme : 25 rokov. Tzn., ze skor sa asi rozsype, kym na seba vobec zarobi. Prezenme cenu systemu na 1000 eur. 1000 : 110,16 = 9,077 rokov navratnost. Keby cena elektriny vyskocila na +50%, tak mozno polovicu. Osobne nie som velmi hrrrr ist do niecoho s navratnostou >5 rokov. U kombinacie ohrev TUV / kurenie je to skore mozno lepsie, ale co urobis s prebytocnym vykonom solarneho systemu mimo vykurovacej sezony? Zakryt panely? Demontovat? Riesenie moze byt, ze sa tym ohrieva voda v bazene. Aky velky bazen potrebujem, aby ohrev vody prirodzenym ziarenim slnka + kW zo solaru neprevarili vodu v nom? Ak sa pripocitaju naklady vystavby bazena k nakladom za solar, tak to uz budu zas bludne cifry. Mozno keby sa vykonom solaru pohanala nejaka parna turbina na vyrobu elektriny, tak by to slo financne do plusu. .. No netusim co taka parna turbina moze stat a aky to musi robit na dvore rachot :-) Tepelne cerpadla za 50.000,- a 350kg peletove splynovacie kotly za 8.000,- su na tom podobne. Oplati sa?
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor zaujimava kalkulacia, no uvazujem tak. Sme 4 clenna rodina. Varime vacsinou cez den a nie v noci (kto by bol tolko hore :-) ). ak budem mat DD4 nepredrazi mi take varenie cez den lacnu TUV? Mame aj umyvacku, ta sice moze ist vecer ale tiez to moze byt hlucne a rusive. a este jedna vec. ako sa sprava taky zasobnik pri podlahovom kureni? nedochadza k rychlemu chladzovaniu? tepelnu stratu mame vypocitanu na 2kW. A co sa tyka toho zasobnika el. ohrev mas porieseny spiralou alebo el. kotlom?.
Odpovedať
@augusto Tazko nad monopolmi vyhrat. Zalezi od toho, odkial berieme prud. Porovnanie DD1 (bytovka) s DD4 (dom). DD1 : mesacna platba za 1 odberne miesto - 0,6284 eur, DD4 : 10,6783 eur. Dost rozdiel, to som tam napr. nezapocitaval. DD1 nema VT a NT, ma len jednu sadzbu : 0,0776. DD4 : VT-0,0863 (varenie cez den) NT-0,0510 (noc) tieto cisla su HOLE - LEN "Cena za dodávku elektriny od VSE". Tzv. "Koncové ceny" su trochu ine. DD1 - 0,2010, DD4 : VT-0,1445, NT-0,1025. Koncove ceny pre jednotlivé sadzby sa skladajú z ceny za dodanú elektrinu (stála platba za odberné miesto, cena za 1 kWh odobratej elektriny) a z ceny za správne priradenú distribučnú sadzbu (cena za distribúciu, prenos elektriny a ďalšie súvisiace služby). Dalsie suvisiace sluzby moze byt napr. "nosenie elektriky vo vedrach do kopca" za 100,-mesacne. Tazko to zovseobecnit. Rozdiel v dennom vareni na DD1 a DD4 je 0,0863-0,0776 = 0,0087. ("Hola" cena) 0,2010-0,1445 = 0,0565. ("Koncova" cena) Vela? Malo?. Ta DD1 pre dom asi nehrozi. Umyvacka zozerie 1-1,5 kWh / 15-20 L vody. Ak umyvas v umyvacke, o tolko menej cca spotrebujes z bojlera nie? A preco by umyvacka nemohla ist v noci? Dnešná umývačka riadu má hlučnosť od necelých 60 dB až po velmi nízku hranicu 42 dB. Vstavaním umývačky do kuchynskej linky sa môže hlučnosť znížiť až o 2 dB. Ked bude v linke, na vecer ju zavriem dvere do kuchyne, nech si tam brniiiiiiii, rano sa povybera alebo ked prideme z roboty. Oproti cerpadlu na vodu co mame v pivnici to bude piata mozartova symfonia. :-) Myslis zapojit zasobnik do systemu podlahoveho kurenia? Tak to neviem, otazka na odbornika. Podlahovka je nizkoteplotna, fyzika plati. Teple teleso (medium) odovzdava teplo chladnejsiemu telesu (mediu). Zasobnik je kombinovany. Vymennik 0,68 m2, spirala 2kW suche ulozenie bez kontaktu s vodou. "Drazice okc-125". Zatial to ide len na spiralu. Ohrievam len v noci.
Odpovedať
@augusto Voda v zásobníku sa ochladzuje podľa toho, koľko tepla z neho podlahovka cucá. Určite je dobré mať el. špirálu s trochu väčším výkonom, než je TS domu. Takže 2,5-3 kW. Aj viac, pokiaľ je dimenzované vedenie a ističe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
hladam firmu v okolí BA ktorá má v ponuke garážové brány Trido alebo Lomax.
Odpovedať
Profilova fotka
ako prve v dome idem riesit okna vôbec neviem ake ci drevene ci plastove poradte RI okna su vraj na trhu najlepsie ale to viem len z referencii a googlenia na nete poradte ci RI alebo ine dik :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zajo520 drevené okna by som nedaval ak mas cas sa o ne pravidelne starat a natierat tak ano ale ja by som zvolil RI okna mám ich na dome a som spokojny tiez to bola prva vec co som riesil a potom kurenie teraz uz len zariadujeme v podstate a riesime drobnosti na Vianoce uz budeme v novom dome
Odpovedať
Profilova fotka
hladam firmu ktora by mi spravila garazovu branu a domov dvere aby vyzerali rovnako alebo aspon podobne. ked najdem firmu ktora robi dvere tak nerobia garazove brany uz neviem na koho sa obratit. Najlepsie BA a okolie
Odpovedať
Rozmyslam nad garazovou branou Lomax len neviem ci som sa rozhodol dobre poradí mi niekto?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?