Akú farbu okien k streche z tmavohnedého Bramacu?

stavebnici prosim poradte, budeme mat bungalov , strecha Bramac Novo tmavohneda, aku farbu okien a dveri dat? o fasade este presnu predstavu nemam, ale asi smotanova s hnedym ramom okolo okien pripadne tehlicky...interier chceme ladit cisto do prirodnych farieb.
Odpovedať
Profilova fotka
Esteticky si poradte sama.Technicky.Tmavé okná su najmä pri veľkých rozmeroch háklivé na slnečnej strane.Slnečné lúče ich dokážu cez leto rozpáliť na 80°C cez zimu sa pri teplotách hlboko pod bod mrazu dokážu pokrútiť v profile a netesniť.Výrobcovia vám síce dajú záruku na pár rokov ( väčšina dáva záruku na biele 5-10 rokov ,na hnedé 2-3), ale plast degraduje aj po rokoch najmä ak je vystavený extrémnym výkyvom teplôt.Aj cez zimu pri mínusových teplotách ak vyjde slnko a začne svieťiť na hnedý plast ,tak ho dokáže v priebehu pár minút zohriať o 20°C .Takéto výkivy teplôt nemôže dlhodobo zniesť bez poškodenia skrútenia rámu.Treba na to pamätať pri kúpe.S oknami som robil 10 rokov viem o čom píšem..
Odpovedať
A pytas sa na farbu alebo material? U drevenych okien plati, ze cim tmavsie tym lepsia ochrana :-)
Odpovedať
vseobecne plati nepisane pravidlo, ze strecha a okna by mali byt ako tak zladane .. ja mam cervenu strechu a okna s ceresnovym odtienom...bleducka fasada, nie vela farieb na dome...potom to vyzera dost bujaro
Odpovedať
my máme hnedú bramac a okná orech nussbaum
Odpovedať
Profilova fotka
my mame bramac klasik tmavohnedu, okna mame objednane zlaty dub a fasada bude smotanova az jemne kremova kombinovana s tehlickami (tie budu v odtienoch od kremovej az po tu hnedu). Videla som uz aj jednu realizaciu a ta nas inspirovala...skus pozriet do mojho albumu Inspiracie... len my budeme mat fasada/tehlicky asi tak 50/50.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?