Ako vyspraviť ostie okna?

Pri prerabke stareho domu sa vytvorilo ostie o dost sirsie ako samotne okno. Uvazujem ako to najlepsie vyspravit aby nevznikali tepelne mosty, bude problem keby sa narezali 2-3cm porobetonove platy? alebo lepsie je tehla? alebo to mozem natiahnut viacerymi vrstvami lepidla so sietkou?
Odpovedať
@radoslavc sprav to jadrovou omietkou, porobetón o takej hrúbke nemá žiadnu pevnosť a musel by si ho dokonale podlepiť, s tehlou sa ti tiež nebude bohvieako pracovať. predpokladám, že sa bavíme o vnútornom ostení okna.
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc a co tak tam nalepit heraklith dosku, (velox) tu dostat v roznych hrubkach.
Odpovedať
@martin153 bude ten heraklit dostatocne pevny? a co tam natiahnut tie vrstvy lepidla so sietkou? alebo maltu? chcem to hlavne na spodok - pod okno...a to bude tlacit na tu dosku...ak by to bol heraklit..
Odpovedať
Profilova fotka
Ostenie okna sa zvykne dves olepit styridurom a potom osadzat okna.
Odpovedať
@wolodymyr zvyklo, dnesne nazory su ine...styrodur som dal vsak na vrchnu stenu, ktoru tvoril betonovy preklad..
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc z heraklithovych dosiek sa robia aj stratene bednenie na stavbu domov.dokonca aj stropy, tak okno by malo udrzat. ale ak by si predsa chcel davat tie vrstvy lepidla so sietkou, nebude lahsie tam dat beton? https://www.google.co.uk/search?q=vel...
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc videl som to dnes na veeela domov pri BA a osobne si mysli ze osblepit otvor styrodurom nadledne dat okno a este jeden styrodur ako prekrytie ramu je perfektna eliminacia tepelneho mostu na osteni. Kazdy vymuruje vypeni okno da trojku a potom sa cuduje ak nahodou mu niekto termokamerou ukaze :-)
Odpovedať
@wolodymyr no termokamera na oknach vzhladom na podkladovy plastovy profil okna nebude vyzerat dobre:)
Odpovedať
@wolodymyr pokial viem, robi sa to tak len pri tehle, ktora ma na to aj drazky. I ked to len pri tych superizolacnych kuskoch... Napr. pri porobetone sa to neodporuca vôbec, myslim, ze je stym spojených viac negativ ako pozitiv. @radoslavc asi zalezi, aka velka ta medzera tam vznikla, zospodu sa da ten rozsirovaci profil, ktory kludne vypenis a ostatok by som len zafixoval tymi plastovymi klinkami a vypenil. Ak ides davat pasky, tak to ostenie predtým este do sietky a klebru, inac zbytocna praca... Ja som daval len interierovu, na exterier som lepil comband, kedze som ram prekryval epskom
Odpovedať
Profilova fotka
Tak pokial potrebujes 3cm tak este 2cm odpil a dolep 5cm ;-)
Odpovedať
zatial sa mi najviac pozdava ten heraklit...a uvazoval som aj nad cetrisom...malo by to byt tiez vhodne?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?