Ako ste vyriešili tienenie na drevených oknách?

halo vsetci, ktory mate drevene okna. Chceme vonkajsie rolety, nakolko sa nam zdaju najefektivnejsie, ale teda urcite nie drevene. Ako ste to vyriesili vy? Mame na prizemi spolocensku cast, kde mame tri velke dvojkridlove francuzske okna. Je to na juznej strane, takze urcite musime najst riesenie a rovnako aj na dvere na vychod na terasu treba sietku proti hmyzu. Ako sa to da vyriesit vzhladne a efektivne? Prosim o vase skusenosti/odporucania....Vonkajsie zaluzie sme vylucilii z dovodu privelkej hlucnosti ked vonku fuka..uz sme ich mali moznost nazivo otestovat a vobec nas neoslovili. Za vase postrehy dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@m.a.c.a. myslím, že veľa závisí aj od presahu strechy (ak nejakú máte)..napríklad my máme drevené okná, aj dosť veľké (východ-juh-západ), ale nemáme potrebu cloniť/tieniť nejak extrovne...napríklad exteriérové rolety sa mi nepáčia, a na náš dom ext.žalúzie typovo nešli (hoci na moderných typoch sa mi páčia, aj slnolamy). Podľa mňa, ak by ste mali presah strechy dosť veľký (napr. my máme aj meter, a výborne to tieni proti silnému slnku, v chladnejších mesiacoch, keď slnko svieti šikmejšie, je ale dostatok svetla)...tak sme zvolili vnút. žalúzie s drevodekorom...veľmi som pôvodne chcela drevené žalúzie, ale kamarátka mi povedala, že po jej skúsenostiach s nimi a údržbou (krááásne majú) nedoporučuje..takže to a aj cena rozhodli...a musím povedať, neľutujem...žalúzie sú jemné, tienia fajn...a udržujú sa tiež fajn :-)
Odpovedať
@pocem - vdaka za odpoved. staviame vsak poschodovy s presahom strechy cca 500mm :-S :-S a prave sa obavam ako to bude v lete na prizemi. nikto nic?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?