Ako ste riešili teplo v podkroví - okná Velux?

Nazdar ludia, rad by som sa spytal, mam v podkrovi velux okna a priserne teplo. Vie mi prosim niekto poradit, ci by mi pomohli folie na oknna odrazajuce cast tepla zo slnka, alebo skor pouzit nejaku velux roletu, pripadne vonkajsiu markizu? Ma s tym niekto skusenost? Ako ste to pripadne riesili vy? Dakujem za kazdy napad a postreh :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aeqitas Strešné okno pôsobí ako ŠOŠOVKA - pokiaľ si to doteraz nevedel, tak už si sa na vlastnej koži presvedčil, že je to tak. 8-( Akékoľvek tieniace zariadenie, inštalované z interiérovej strany, sa míňa účinkom. Pokiaľ chceš zmierniť onen "šošovkový" efekt, musíš si u Veluxu kúpiť EXTERIÉROVÚ TIENIACU roletku. ;-) Bude trochu menej svetla, ale súčasne aj menej tepla. http://bydleni.idnes.cz/manzele-si-li... :-) Mali sme vo firme - funguje to.
Odpovedať
@aeqitas nieje to sosvkovy efekt sklo nenei sosovka ale proste sklenena tabula cez ktoru sa to perehrieva, treba tienit z vonku alebo dat klimu alebo najlespie oboje. Folie daco pomahaju - vidis to aj an autach ale neni nic extra, radsej nepriehladne tienenie ako pise leonardom
Odpovedať
Obycajne sko prepusta okrem viditelneho svetla aj infracervene ziarenie, ktore prehrieva interier. Proti prenikaniu infracerveneho ziarenia su specialne reflexne folie. Vnutorne rolety a zaluzie su len ciastocne ucinne, lebo v konecnom dosledku posobia ako radiator vyhrievany prave tym ziarenim, ktore chceme odfiltrovat. Idealne riesenie je odrazit infracervene zlozky svetla alebo zatienit sklo z vonka. Bud vonkajsimi zaluziami alebo pridat na sklo reflexnu vrstvu vo forme folie. Folia je elegantne riesenie, ale funguje aj v zime, takze odraza svetlo, ktore by nam pomahalo vykurovat interier.
Odpovedať
Dakujem za prispevky, no nechal som si nacenit exterierovu roletu, vyslo mi to 311€ za ks, mam 4 okna, takze celkom dost, ale ponukaju aj exterierovu markizu, takze rozmyslam aj nad tou. Kedze leto este len zacalo, nieco s tym urcite urobit musim.
Odpovedať
@aeqitas Nebude lepsia klima? My mame v detskych stresne okna, kupili sme vnutorne zatemnovacie rolety. Na francuzskych oknach v izbach mame hlinikove zaluzie. Uz to dost pomohlo. No a v priebehu 2 rokov budeme mat aj klimu.
Odpovedať
Profilova fotka
@aeqitas Neviem, či si si pozrel tie linky, čo som Ti poslal vyššie... Radil som Ti dať "ZATIEŇOVACIU" - to je tá čierna sieťovaná, cez ktorú je vidieť a nezatemní celkom, iba uberie zo svetelnosti a zadrží tepelné žiarenie. Ide o roletky na "ručný pohon". To znamená, že vystrčíš ruku von a roletku zatiahneš - na jeseň vytiahneš. To tieto stoja 311 €/1ks.....? Tak potom skús ešte u regionálnych predajcov žalúzií a nechaj si vyrobiť pevné sieťky (na také zvrtlíkové štoplíky), ktoré začiatkom leta nahodíš a po lete zhodíš. 1 takýto kus nemôže stáť viac, ako 70 €.
Odpovedať
@aeqitas Vonkajšia markíza (sieť) pomôže menej než vonkajšia roleta, ale na rozdiel od rolety prepustí trochu svetla. Ak ešte nemáte vnútorné zatemnenie strešného okna, tak sa jednoznačne oplatí ísť do vonkajších roliet - tma a menší prestup tepla v jednom, v prípade ovládania elektrina/solár je to aj komfortné. Vnútorné zatemňovacie rolety navyše v zime bránia prestupu tepla a môže Vám kondenzovať voda/plesnieť okno.
Odpovedať
@aeqitas mame na Veluxoch vonkajsie rolety, pomohli, cez leto ich mam zatiahnute
Odpovedať
Profilova fotka
no na stresne okno pomoze asi len ta roleta ale neviem ci to pomoze tak aby si sa tam neuvaril,
Odpovedať
Pozdravujem, klima tam nema zmysel zatial, je to tretie poschodie-podkrovie, zatial nevyuzivane velmi casto, lenze je tam otvorene schodisko a ten teply vzduch, ktory sa tam naakumuluje ohrieva zvysok v dome. Ta cierna sietovana stoji cca 130€, co uz nie je take hrozne, roleta, ktora neprepusti svetlo a uplne zatemni stoji tych 311€. Takze, padlo rozhodnutie, a objednal som tu ciernu sietovanu markizu a uvidime. Ak to nebude stacit, tak snad casom rolety.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dali tie externe sietove roletky a dost to pomohlo , na zimu ju zrolujeme a je pohoda :)
Odpovedať
@aeqitas Vonkajšie rolety alebo markízy. Jednoznačne treba riešiť zatienenie z interiéru. Markíza je vyrobená zo screenovej textílie, ktorá odráža slnečné žiarenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kvalitnetienenie preco treba riesit z interieru? praveze mam pocit ze ked je riesene z exterieru tak to viac pomoze ;)
Odpovedať
No v kupelni mame zatemnujucu roletu od veluxu a pomaha to sice, ale velmi velmi malo. Prave preto, rozmyslam nad vonkajsou alternativou.
Odpovedať
@albertik99 ospravedlnujem sa za preklep. Z exteriéru. Ešte tam aj píšem že vonkajšie rolety alebo markízy.
Odpovedať
@kvalitnetienenie okey v pohodicke:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?