Ako si poradiť s 3 cm v stavebnom otvore?

Profilova fotka
Ahojte, mohla by som vás poprosiť o radu a vyriešiť našu dilemu? Pripravujeme stavebné otvory na montáž okien, zatiaľ sme vyhladili povrch tehál okolo okenného otvoru s lepidlom, len pri dvoch otvoroch potrebujeme nejako vyplniť 3 cm na spodnej časti pod budúcimi oknami a bohužiaľ nevieme, ako to bude najlepšie :( Skúšali sme rezať pórobetón, ale ten sa nám lámal, styrodurom to tam nechceme vypĺňať, ďalej sme dostali radu, že urobiť 3 cm šalung a vyliať, len nevieme čím, keďže betón by okná asi odspodu ochladzoval a iný materiál nám nenapadá. Vopred veľmi pekne ďakujem za vaše rady.
Odpovedať
1
2
Porobeton sa da narezat aj na 1cm, treba mat na to vhodnu pilu. Inak ja som zobral motorovu stilku a krasne to islo rezat, potom treba retaz vyhodit a kupit novu.vyjde vas to 10€.
Odpovedať
len tak ma napadlo, čo tak spraviť ten šalung no vyliať to betónom miešaným polystyrénovými guľkami, nech sa k mojej myšlienke vyjadri niekto skúsenejší :)
Odpovedať
uz ste ten rozdiel ratali aj s podparapetným profilom?
Odpovedať
Profilova fotka
@bessel presne tak
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx 10 € retaz na stihlku ?
Odpovedať
Profilova fotka
Musi to ist narezat len treba pomaly a pilu na porfix stoji 12e alebo mozes nalepit 5cm a je hoblik na porfix za 5e a tym obrusit ide to krasne len to prasi
Odpovedať
Profilova fotka
@marekfischer kazda retazova pila je stilka to nevies :-) :-) Ako kazdy teranak je jeep :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aha už viem. Už som si myslel ze vieš retaze za 10 eur. To by bolo asi velke štastie ročne ich zničim dosť.
Odpovedať
xps v hrubke 3cm, ci?
Odpovedať
@adulienka1985 ak nemate v plane tam dat origo rozsirovaci profil, tak by som tam vlozil 3 pasiky sadrokartonu.
Odpovedať
A co tak zrezat z tej tehly dajme tomu 7 cm a dat tam narezany 10 cm porobeton?
Odpovedať
@marekfischer Ano
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pouzite vyssi rozsirovaci profil. Tenky porobeton Vam pod oknom praskne, o xps a sdk ani nehovorim.
Odpovedať
ja by som dal styrodur
Odpovedať
@bessel no ja idem podmurovať s 5 cm Ytong na lepidlo na tehlu, tak dúfam že nepraskne. A pod francúzke okno 7,5 cm Ytong, ale to bude na maltu tak 1,5cm-pod tým je platna
Odpovedať
@marekfischer mas s tym problem?
Odpovedať
@adulienka1985 U firmy, ktorá vám bude dodávať okná si doobjednajte rozširovací profil. Je to najlepšie a najjednoduchšie riešenie. Ten rozširovací profil sa po celej dĺžke naklikne na spodný profil okna (prípadne na ten podkladový profil). Zvyšok otvoru pod parapetom stačí vyplniť montážnou penou.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx tak to hej hobbi retaz na hobbi pilu. Ja pouzivam rapi duro 3/8 1.6 to je o niečom inom keby si denno denne robil z pilov tak by si rychlo zistil rozdiel !
Odpovedať
@marekfischer Mam 3 pili stihl, 020, 211 a 44. Na vsetky stoji retaz od 10 do 12€. Robil som jednu zimu v tazbe a viem aky je to rozdiel. No nebudem rezat ytong s profi retazou, ked mam mensiu a hlavne lahsiu pilu. Nerob sa zas najmudrejsi. ☺
Odpovedať
@originalx Zase chce niekto dočúrať ďalej... ;-) :-D Holt, profíci majú svoj pohľad na amatérov a nástroje pre amatérov.
Odpovedať
Profilova fotka
Nech je teda tak !
Odpovedať
@originalx : vidis, pro dobrotu na zebrotu :-)
Odpovedať
@milan_ noo 😀
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za rady, tak my sa teda pohrame este s tym porobetonom.
Odpovedať
Obavam sa ze Vase hranie a setrenie Vas vyjde v konecnom dosledku drahsie. Z vlastnej skúsenosti: Mam francuzske okna aj na 1NP aj 2NP. Na 1NP su rozsirovaky, na 2NP jeden rad porfixu, usetril som 100 eur. Praskliny sa objavili hned po par mesiacoch presne ako to predpovedali oknari.
Odpovedať
@bessel kde sa ti objavili praskliny ?
Odpovedať
@adulienka1985 ja napr. potrebujem mať spodok rámu 18 cm nad platňou, chcel som podmurovať , okenár poradil že lepšie vraj bude ak je škára dnu v podlahe a že rozširovák izoluje vraj lepšie ako yrong, takže dám 10cm rozširovák v hrúbke profilu a pod to 7,5 cm Ytong, škára bude v skladne podlahy. Len mám trochu obavy z "pružnosti" toho rozširováku pri zatváraní dverí. ALe aj v ňom je výstuž.
Odpovedať
@tino2 praskliny idú do uhlopriečky, od spodných rohov okien, je to nepatrná trhlina, otázka znie čo je pod omietkou (pod oknom mám 1 rad - čiže 25 cm), 7,5 cm by som neriskoval, to môže urobiť väčšie problémy... osobne by som už teraz išiel do rozširovacích profilov rovno od venca
Odpovedať
@bessel praskliny si mal pod oknom alebo na bokoch ? na 2NP ?
Odpovedať
Tzv. pripojovací profil na parapet, ktorý je v spodnej časti okna, má obyčajne výšku 3cm a dá sa na seba nadpájať, prípadne prišróbovať spodný k vrchnému. V prípade, že okno je umiestnené nie na kraji múru,z exteriéru sa pod vonkajší parapet použije fasádny polystyrén, čo veci prospeje a v podstate by tak aj mal byť po správnosti riešený detail a zdnuká pod vnútorný parapet sa dá podložiť 3cm tvrdený polystyrén. Myslím, že neexistuje hrúbka tvrdeného polystyrénu 3cm, tak sa dá vyskladať 1cm obyčajný naspodok a 2cm tvrdený naň, zlepiť a prilepiť ich do fasádneho lepidla, alebo lepidla na obklady. Nerobila by som z toho takú vedu, treba si na to dané okno pýtať dolu 2 pripojovacie profily nad seba. Vzniknuté 3cm by som nikdy neriešila vylievaním betónom, je to klasický tepelný most. Tvrdený polystyrém pod vnútorným parapetom by nemal robiť žiadny problém.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?