Ako pod francuzske okna resp HS portal

Je lepsie dat okna trochu vyssie ako bude podlaha alebo spravit to tak ze podlaha bude az k oknu? Mam tam este nejakych 25cm od betonu po buduce okno a neviem ako to spravit.
Odpovedať
My mame tiez 25 cm od betonu po okno a podlahou sa dostaneme presne do roviny k HST.
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 trebasi dat pozor akurat pri potery, ostatne rozmery by mali byt presne takzesato da vypocitat aby to slo presne zarovno je to estetickejsie
Odpovedať
@jblaze pod dvere dam tehlu aby to bolo na 25cm. Hydroizolacia, na to cca 16cm izolacia a na to 9cm poter? Ako to j e s kurenim? Do tych 9cm sa mi zmesti ta systemova podlozka a kurenie? Bude to stacit? Ja sa obav ale mozno zbytocne ze medzi tehlou a poterom mi to bude praskat a ak by som ma to dal dlazbu tak praskne...
Odpovedať
@martin_thulo co si daval pod okno? Ja planujem tehlu len neviem ako vysoko co dat aby to dobre vyslo. Poter zarovno tehlou? Instalacia je na pasky.
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 pozri francuske okna posuvne, dvere a hs portaly sa dole nekotvia, takze nemesis tam davit tehlu radsej tam daj nieco co aj izoluje kludne xps mozes akurat po bokoch dat kusky ytongu do vodovahy , ak to bude znivelovane tak ti tam nedaju monteri ani podlozku a bude to tiptop, nemal by to byt problem, ak davas systemovu dosku davas potertensi to je jedina vyhoda systemovej podlozky. to davas francuzke do technickej miestnosti ze tam chces dat dlazbu? ta sa do obytnych miestnosti nehodi.
Odpovedať
@jblaze A preco sa dlazba do obytnych miestnosti nehodi.Tak tomu ja nerozumiem.Ved ja mam ties francuzke okno v obyvacke a budem tadial chodit rovno na terasu a v obyvacke budem mat dlazbu.A kurenie idem davat na polystyren a nie na systemovu dosku.Vela ludi to ma v polystyrene.
Odpovedať
@sv3853 dom je z ytongu tak sme podmurovali presne rozmer kt potrebovalo okno aby po izolaciach a poteroch bola podlaha zarovno s oknom. Okna sa daju este vypodlozit pri montazi ale nam to vyslo presne a nebolo potrebne nic vypodlozit.
Odpovedať
pri HS portaloch treba podklad spravit maximalne pevny a stabilny. inač sa neda zaručit dlhodobe spolahlive fungovanie. portaly su velmi tažke a vyžaduju vysoku presnost montaže na pevny podklad
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 http://www.klasici.sk/node/695 , pise to kazda ucebnica ze dlazba nieje vhodna podlaha do obytnych mistnosti uz som to tu pisal viackrat. ze mate podlahovku priamo na polystyrene je ok,
Odpovedať
@jblaze Sak na polystyren e bude kurene zaliate anhydridovym cementom neviem ci to aj dobre pisem ale asi vies na co myslim a na to chcem davat dlazbu a do izieb plavaciu podlahu.Moze to tak byt.diky.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 povedz sama sebe jediny dovod preco dlazbu do obyvacky?
Odpovedať
@jblaze Lebo sa dlazba prv nahreje a ze aj dlksie vydri byt tepla.Tak som to pocula.A budem mat podlahovku zaliatu 5az6cm anhydritovym poterom a do kuchyne obxvacky a kupelne chodby chcem dlazbu a do izieb plavacku.Alebo ako by si my ty radil a preco.Ake ma podla teba vyhody a nevyhody dlazba.Ved tu na m s to skoro vsetci si tak robia.A ta dlazba sa aj lepsie umyva akurat ked my spadne pohar tak sa my rozbije a mozno aj otlcie ale kupim hrubsiu aby sa my neotlkla.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sv3853 Nech ti vyrobia pod to okno PHONOTHERM a budeš mať po probléme ,čo kde podložiť.
Odpovedať
dlazba nie je prijemna co sa tyka chodenia na boso, ci uz teplotou, alebo tvrdostou na chodidlo. Samozrejme sa moze poskodit pri pade tvrdeho, alebo ostreho predmetu, ale to kazdy material! A to su tak vsetky jej nevyhody,teda okrem najvyssej ceny ,pokial neratam predrazene imidzove drevenne podlahy a najpredrazenejsie PVC zvane vinylove podlahy :-) Najlacnejsia podlaha je za 4E/m2 plavacka, ale to by som si uz nedal. Medzi hlavne vyhody patri hygienicka udrzovatelnost (co najtensia sparovka), vyborny prestup tepla ci akumulacia v zimnych mesiacoch zo slnecnych lucov.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt phonoterm nieje o nic lepsi ako ytong
Odpovedať
@jblaze Je v cene :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 takze chces teplu podlahu a napriek tomu si ides dat tu pocitovo aj pohladovo nastudensiu, spary=otras spina bordel. ostatne popisal Rkorba @rkorba do drevenej podlahy sa zmesti asi 2 x viac tepla ako do dlazby;)
Odpovedať
@jblaze Tak my radis radsej plavajucu podlahu do celeho domu.Tak ja nad tym pouvazujem.
Odpovedať
@jblaze do baraku chcem vsetko co vyzaduje co najmenej udrzby :-) Proste vsetko ako v raketach shoot and forgot = build and forgot :-) Vyrastal som v bytovke, cize ziadne discipliny ako peletkove kachle, dreveny, zelezny plot, VPC terasa, parkety (nachylne na rozliatu vodu) ... Aby som mal cas si v ramci udrziavania pokosit travnik vretenovou kosackou a na rodinu a konicky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba tiez takto rozmyslam a napriek tomu chcem vela dreva v interieri vratane okien, mam doma 60 rocnu drevenu podlahu , v lete mi vytiekla klima trochu nasala vlhkost a sa vydula ked to vyschlo tak ani neviem kde to bolo rozliate :)
Odpovedať
kto chce nech si da čo sa mu pači, ale do domu do obytnych miestnosti si dat dlažbu na to to musi byt silna povaha. studena, ....hlavne pocitovo(bude kurit aj ked by inak nemusel) tvrda, .....nič prijemne na klby vačšina posobi aj dost chladne na pohlad detom sa na dlažbe "velmi dobre hra" ešte som nedokazal pochopit že ako si niekto može dat do domu kde by malo byt všetko čo najviac utulne na podlahu dlažbu, ked dnes už ani dokonca nie je ani tak moderna, to už skorej liata podlaha.
Odpovedať
@rkorba a čo by si dal na podlahové po novom, ak rozpočet nepustí žiadny luxus? (OT)
Odpovedať
@henry_sk vylestil a napenetroval poter :-) podlahove prehreje i parkety i pvc, ale urcite ma problem prehriat koberec. Ja to vidim na velkoformatovu dlazbu. Pokladka vychadza +- v cene dlazby, tak sa tam skus usetrit 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?