Ako odstrániť farbu z parapetov a okenných rámov?

Zdravim, chcem Vas ale poprosit o radu ... ako sme malovali (dulux farba biela), neoblepila som si okna, parapety a ta farba nejde dole ... skusala som aj cif, nic ... a aj na parapetach v tych poroch mam take flaky este pocas vystavby ked tam nieco frklo ... jeden pan, co robi s oknami mi hovoril, ze na to existuje nejaky specialny pripravok, len nevedel nazov ... neviete mi poradit? dakujem.
Odpovedať
1
2
@lucy1311 Mali ste to čistiť hneť na druhý deň, keď to bolo čerstvé. To sa už zrejme nebude dať po polroku alebo roku očistiť.
Odpovedať
@lucy1311 natri to olejom, na mastnom ziadna farba nebude drzat a potom to poumyvaj.
Odpovedať
@viktor811 polroka to nie je ... ale je to uz zaschnute ...
Odpovedať
@originalx no ale ona drzi na tom rame a tam sa olej nedostane ...
Odpovedať
@lucy1311 vyskusaj to na parapete, ta farba sa napije oleja a mozno to pojde ocistit.bacha na stenu, aby si neurobila niekde mastny flak.
Odpovedať
Nejake riedidlo sa neda pouzit? Take co by neposkodilo parapety. Mozno je to blbost, ale skus odlakovac na nechty :D Inak ja by som sa asi spytala v obchode "farby laky" alebo v tom oddeleni v Hornbachu a pod.
Odpovedať
@eevitta Dulux sa riedi vodou, takze syntetikou nepojde rozriedit urcite. A kedze je to pravdepodobne umyvatelna farba, tak nepojde rozriedit nicim. Jedine pomaly a opatrne oskrabat. Bohuzial, za chyby sa plati.
Odpovedať
@danculd @eevitta vo farbach mi nic nevedeli poradit ... este som skusila napisat predajcovi okien ci o nieco nevie ...
Odpovedať
ja som vsetko, co neslo dobrovolne, cistila z okien ;-) riedidlom.
Odpovedať
To iste sa stalo aj nam. Kupila som x pripravkov, no nic nepomohlo. Iba skrabanie tvrdou zubnou kefkou s jarovou vodou. Hodiny a hodiny skrabkania, tak aby tie stetinky vosli do tych porov.
Odpovedať
presne, aj my sme takto dopadli, nevedeli sme, ze Duluxova farba ide tak tazko dole, nastastie, z okien som hned utierala, ale na kachlickach nam pokyckalo a to som potom nozikom skrabala..este aj teraz obcas najdem kvapku, ked umyvam dlazku, a to je uz je pekna doba, co sme malovali a drzi jak slak..
Odpovedať
@lucy1311 ja ti možem povedať len to čo svojím zákazníkom hovorím stále nabudúce veľmi dobre pozakrývať okná či steny pri farbách ktoré sú omyvateľné majú inú konzistenciu a zloženie ako klasické farby takže sa horšie umývajú .... dulux je oproti ostatným umyvateľným farbám iných značiek ekrazit aj keď majú rovnakú triedu omyvatelnosti držia tam kde nemajú asi najviac ... riedidlom to nepôjde sú to síce rozpúšťadlá ale tak na riedenie farby a umytie náradia či už pri syntetike alebo iných na podobnej báze kým je farba čerstvá, zaschnutá už sa tiež sakra zle umýva... pri duluxe jedine jemne oškrabať a ak sú okná plastové tak priložiť mokrú handričku a nechať odmáčať dulux sa neznáša s častou a nadmernou vlhkosťou a mokrom takže jedine takto alebo ešte aj parný čistič by mohol pomôcť uvolniť mám zákazníkov ktorý tento typ farby mali na stenách v kuchyni a okolo sporáka tam kde pri varení bol väčší náraz pary sa dulux šúpal zo stien ....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lucy1311 skrabanim by ti to islo ale musis velmi opatrne aby si nedonicila parapety
Odpovedať
@lucy1311 no bohuzial ked to uz mam zaschnute tak ti to bez skrabania dole ani nepojde
Odpovedať
vyrobca okien mi odporucil cosmofen 5 ... s tym by to mozno mohlo ist, s cosmofenom 10 sa vraj uz zahladzuju jemne skrabance (lepta plast) tak vyskusam na kusku ten päťkový a uvidime co to spravi ...
Odpovedať
Aj cosmofen mam a nic
Odpovedať
Skus hydroxidovy odstranovac akrylatovych naterov. Je to strasne leptave svinstvo (gumene rukavice a okuliare su povinna vybava) ale mam vyskusane, ze povolil balakryl z lina. Natriet, nechat posobit, stiahnut spachtlou a doumyvat velkym mnozstvom vody. Na zaver pre istotu este zneutralizovat octovou vodou vsetky pripadne zvysky odstranovaca.
Odpovedať
@zita19 fuha a to mi nerozlepta plast?
Odpovedať
@zita19 kde to kupim prosim ta?
Odpovedať
@lucy1311 na plast by to nemalo mat nejaky vplyv ze by to rozleptalo :-)
Odpovedať
@lucy1311 v ibchode s farbami
Odpovedať
@lucy1311 plast ti to nerozlepta, toho sa bat nemusis..sestra mala podobny problem a pomohlo to
Odpovedať
Ja hladam toto. Ide tym dole aj lepidlo.
Odpovedať
Ak to vyzera ako reklama tak sa ospravedlnujem. Nie je. Mali sme tento sprej. Skoda, ze len zbytky. Nastriekala som napr na plastovu klucku, nechala posobit asi 5 sekund a papierovou vreckovkou som stiahla lepidlo z lepiacej pasky.
Odpovedať
@evica01 skusali ste s tym aj tu farbu davat dole? mam este dalsi problem, na interierovych dverach na matnom skle mam capky ako keby od mastnych prstov - pani poliaci ked silikonovali sklo v rame tak pochytali sklo mozno by to s tym zislo len je to porovite kedze je to mliecne sklo ... jaj nervy mam uz ... komplet vsetky dvere su takto a to uz nehovorim o tom ze su jak luky prehnute
Odpovedať
@evica01 toto je výrobok zo sekcie autokozmetika my sme to mali tiež ale odkial netúším dosť možné že to mi z DE doniesli... @lucy1311 na silikón existuje odstraňovač silikónu na kachličkách a omietke na balkone mi to fajn funfovalo ako ale zareaguje na takú chémiu mliečne sklo netuším asi len na nejakom kúsku risknúť skúsiť ako aj výrobca odporúča a toto som mala http://www.mastersil.cz/produkt/55-od...
Odpovedať
@evica01 http://autokozmetika.heureka.sk/normf... skusim
Odpovedať
@lucy1311 @zuzanale Kupujem. Diky :-) Farbu som s tym neskusala zmyt.
Odpovedať
@evica01 farbu tym nemas odskusanu?
Odpovedať
@lucy1311 nie
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?