Ako nastavit plastove okna - uzamykanie

Profilova fotka
Taka s debilnejsich otazok :-D ked sa ma vyklopno otvorne okno zavriet pripadne vyklopit je na nom taka mala poistka, ktora sa musi "zacvaknut" aby sa okno dalo zavriet (vyklopit). No na jednom okne u mna je ta poistka ako keby "daleko" od toho protikusu ktory ju vzdy priklopi....takze vysledok je ze nemozem zavriet okno - teda klucku dat dolu (pripadne vyklopit), inymi slovami, medzi ramom a oknom je trosku vacsia medzera ako by mala byt a toto je nasledok tak sa chcem spytat ci sa da nejak ta poistka polohovat, pripadne ako na to PS: Skusim najst obrazok a ospravedlnujem sa za debilne otazky :-D
Odpovedať
@y2k . Mne sa to tiež stalo. Treba zatlačiť tu páčku na spodu okna, podržať a zároveň otočiť kľučku. Dúfam že som to napísala zrozumiteľne
Odpovedať
Profilova fotka
@ozi: Ano chapem :-) presne to stale robim :-D ale ti nie je riesenie, to treba odstranit tento nedostatok :-)
Odpovedať
@y2k Ak poistka nezapadá treba posunúť krídlo od pántov smerom k stípiku, väčšinou býva inbus dole na pánte,ktorý posúva krídlo vľavo-vpravo.Otvoriť krídlo na 90stupňov a otáčať až sa poistka dostane k protikusu... Ak by bolo krídlo potom moc nakrivo,treba ho posunúť aj na hornom pánte,aby bolo vodorovne!
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok: Nooo....toto som potreboval...diky moc, vyskusam
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@dodok : akosi to najst neviem na okne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k Sú na to dve skrutky .Záleží od výrobcu kovania.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros: kovanie je maco..ake skrutky? kde?
Odpovedať
@y2k Inbus je dole na pánte-na krídle je zvislá časť a na ráme vodorovná v ktorej sa okno otáča. Tá vodorovná je vlastne inbus prekrytý maličkou plastovou krytkou. Dať dole kryt a zboku nasadiť inbus kľúč a posunúť krídlo ku stredu aby páčka-poistka zapadala pri zatvorení a dovolila otáčať kľučkou./tá páčka sa nazýva poistka chybnej manipulácie aby sa nedalo vyklopiť okno pri otvorenom krídle/ Ak zapadá je to OK,ak je krídlo nakrivo otvoriť dokorán a na hornej hrane krídle smerom od vrch.pántu asi 5cm je v kovaní druhý inbus na posun vrchu okna vľavo-vpravo. Ak to nepôjde napíš zavoláš mi na mobil a skúsim ťa inštruovať... :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok: troska nezrozumitelne ale hadam chapem :-D a zboku okna? ved tam nestrcim uz nist, ked tam su spalety, miesto je tam tak 1 - 2 cm... ci zle to chapem?
Odpovedať
@y2k OTVORIŤ okno!!!!!! Inbus je priebežný a prístupný z oboch strán!!! Písal som v prvom príspevku v auguste!!! :-( :-( :-( Takže nie od špalety ale z opačnej strany... Ono je to jednoduché ale len popísať to zrozumiteľne je horšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
sú tam dve skrutky na 4 mm imbus.Jedna je pod spodným pántom ,voľne prístupná.Druhá je ned horným pántom pre tú musíte otvoriť okno inak sa ku nej nedostanete.
Odpovedať
Profilova fotka
dobre dobre...zajtra hadam skusim...dakujem zatial :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?