Ake plastove okna na rodinny dom?

Dobry den, potrebovali by sme poradit ohladom plastovych okien na rodinny dom. Vobec netusim ci je potrebne trojsklo, kolko komor a uz vobec neviem aku znacku vybrat... Viem, ze chceme plastove, na cene velmi nezalezi chceme kvalitu. mate typy a odporucania ohladom typu a znaciek okien? dakujem
Odpovedať
@annamaria33 trojsklo v každom prípade áno, počet komôr od 6 už v závislosti od energetického štandardu stavby a riešenia detailu ostenia. Ak cena nehrá rolu prečo neísť do najvyššej kvality (myslím energeticky a užívateľsky)?
Odpovedať
@slavoslav - netvrdim, ze cena nehra rolu ale najdeme urcite po najlacnejsich verziach, nevidim dovod platit 50 % za znacku ale ak budu vlastnosti drahsich okien nad ostatnymi preco nie. ktore odporucate? aky je prakticky rozdiel medzi 2 a 3sklom? pocitime to nejako v praxi? dakujem
Odpovedať
@annamaria33 značky Ti neporadím, myslím že ak vyberáš z renovovaných firiem tak je to +- porovnateľné (hovoríme o rámoch). Každý z výrobcov má viac typov, kvalitatívne a cenovo odstupňovaných. Osobne kladiem dôraz viac na sklá, rámy vyberáme viac podľa dizajnu (okrem extrémnych prípadov, kde teba šetriť každý watt energie). Rozdiel medzi dvojsklom a trojsklom pocítiš aj priložením ruky a na dvojskle sa zráža voda a na trojskle nie, (aspoň u nás) ale prispieva k tomu aj hliníkový dištančný rámik a vyššia vlhkosť vzduchu v predmetnej miestnosti. A samozrejme únik tepla je pri dvojskle podstatne väčší.
Odpovedať
Ja som riesil teraz okna. Uz ich mam namontovane. Obehal som Slavaktual, Alupaslt, Alfaplast, Incon, Ri-okna, Rehau a stavil som na Incon. Najhrubsie profily su hrube cca 84-86mm a potom tensie 5,6- komorove su 70mm. Incon luxury ma hruby profil 76mm, tak sa mi to zdal byt kompromis ca sa tyka ceny a vlastnosti vyrobku. Dal som to samozrejme s izolacnym trojsklom, takze tam vychadza slusne U okna. Vysla mi najlepsia cena a rovny tvar profilu bez predsadeneho profilu sa mi lubil najviac so vsetkych. Pobehaj, zvaz a uvidis...
Odpovedať
@lubomird dakujem a mali ste aj francuzske dvere? tam potrebujeme asi hlinikove prahy. idem pozriet Incon - dakujem
Odpovedať
@slavoslav - dakujem za odpoved - myslim ze je rozhodnute - trojsklo :) dakujem este raz
Odpovedať
@annamaria33 samozrejme trojsklo, stavebnu hlbku pre trojsklo by som vyberal minimalne 85mm (!), stredove tesnenie ako plus
Odpovedať
@annamaria33 Mam Francuzske okna 2x2,4m sklopno- posuvne a 5,5m x 2,4 so stulpom sklopno-posuvne /bez stredoveho stlpika/ rozdelene na 4 casti, stredne dve posuvne. Obe okna v plaste, ziaden hlinik. Veeela muziky za relativne malo penazi. Niekto si dava hlinik alebo plast so zdvizno-posuvnym systemom, ale to je o dost drahsie a ja som v tom az taky zazrak nevidel .
Odpovedať
@vlado35 preco minimalne 85mm? Z coho vychadzas? Nevravim, ze by nebolo zle aj 110mm..
Odpovedať
@lubomird uz len z toho dovodu, ze ked chce aj zaluzie na okna. Pri uzkych oknach je ta zasklievacia lista pri trojskle dost uzka a zaluzie az tak esteticky na tych oknach nevyzeraju.
Odpovedať
@vlado35 niekto si to ani nevsimne...
Odpovedať
@vlado35 vdaka za typ urcite chceme aj zaluzie a chceme aby to dobre vyzeralo... nechcem aby ma rozculovali zaluzie len pre to ze sme nieco nedomysleli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme sa v tom tiez nevyznali a pobehali sme toho dost nakoniec sme nasli firmu s RI oknami ponukli nam 6 komorove za cenu 5 komorovych a este ich aj servisuju.
Odpovedať
Rehau Geneo
Odpovedať
@annamaria33 http://www.aluplast.sk/okna-si-82pass... , cenová ponuka: http://www.aluplast.sk/dopyt.php .
Odpovedať
Skús pozrieť na toto: http://www.internorm.com/sk/produkty/...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dal RI okna z Oklandie urobili nam dobrú cenu hlavne na velke dvere na terasu
Odpovedať
Kvalitne okna pre pasivne domy mas napr. od firmy Hesta (Eforte; stavebna hlbka tusim 85mm). My sme sa rozhodli pre Salamander Blueevolution..stavebna hlbka 92mm. Posobia a su fakt masivnejsie a dufam ze nam budu aj po rokoch stale sluzit..uvidime.
Odpovedať
@riso11 pozriet sa urcite da...ale ci aj zaplatit za ne?!
Odpovedať
Ak mas nato tak rehau geneo alebo salamander bluevolution. My sme dali lacnejsie pre nas najlepsie riesenie slovaktual.
Odpovedať
Nám dnes montovali rehau geneo a sú super. Som spokojná že som ich vybrala.
Odpovedať
Ja radím REHAU GENEO.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dal tiez RI okna a som spokojny dobre vyzeraju a su aj kvalitne kamarat ich ma nejake 2-3 roky a je tiez spokojny :-) dal som na kamosa hadam ho nebudem preklinat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez rozmyslame nad Ri oknami - salamander, ma niekto skusenosti s firmou Ri Plast zo ziaru nad Hronom ? Dakujeme :-)
Odpovedať
Poraďte firmu na RI okná ale kvalitné nie profily z polska diky moc
Odpovedať
Zdravím. Ja si myslím, že je jedno akú firmu vyberieš. Je to skoro to iste, ale mimo toho by som rozmýšľala aj o zabezpečení tých okjen proti vlámaniu.
Odpovedať
Nemyslím si,že je okno ako okno,tak ako nie sú topánky ako topánky a nie je firma ako firma.Zabezpečiť výplňové konštrukcie voči vlámaniu nie je najefektívnejší spôsob,lebo nedobytné nie je nič.Skôr by som uvažovala o elektronickom zabezpečení objektu ako takého.
Odpovedať
Profilova fotka
Poraďte aké okná do bytu na 7 poschodí aby tesnili a boli kvalitné. Kúpili sme byt a säú tam plastaky ale ešte uplne z tých prvých a netesnia uz dobre a chceme ich vymenit nech nezamrzneme
Odpovedať
@mario23 v podstate je to uplne jedno, dnes kazda vecsia firma robi kvalitne okna. Daj si spravit ponuku v Slovaktuale, Fenestre, RIokna, Incone a vyber najalcnejsiu
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som riešil nemecké okna RI okná. My bývame na 9 poschodí neďaleko vlakovej stanice a povem ti ze to hore bolo dost pocut teraz uz nie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?