Aké parametre by mali mať okná do nízkoenergetickému domu?

Čísla, ktoré sú udávané pri jednotlivých profiloch sú pre mňa "španielska dedina". Prosím Vás čo všetko si treba všímať pri výbere okien do NED domu?
Odpovedať
Mozno by stacilo vsimnuz si prispevky a temy, ktore su tu uz o oknach popisane a dozvies sa aj to, na co si sa nepytala 8-)
Odpovedať
@cubicomp Čítala som to ale väčšinou je to o dizajne, o názvoch firiem a profilov. Ja potrebujem konkrétne čísla :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ako nás naučila blacksr tak do NED 3sklo,Ug 0,6-0,5...rozostupy a hrúbka skla 4-16-4-16-4,plnené argónom,nerezový rámik...To sú síce údaje,ale firmy ťa zaplavia takými informáciami a profilmi,s takými cenovými rozpetiami,že sa zamotáš..ako teraz my..už 2 týždne riešim CP..hrôza..Tu na Ms som o oknách prečítala všetko..Z konkrétnych profilov od Salamander BluEvo,cez Slovaktual Hl passiv,až po Gealan s IQ 8000 plus,Fenestra,Rehau,Hesta...čítaš tu napr že niekto max spokojnosť so salamander,a vzápetí kontra odpoveď Salamander nikdy!!!je to ťažké..A potom je to tak,že sú na Slovensku firmy,ktoré preskupujú z Poľska,ale ani sa tým netaja ale ponúknu ti skveleé ceny..A potom sú tu firmy,ktoré sa hrajú na super skvelé nemecké profily so švajčiarskym rámikom apod...a aj tak je to dovezené z Poľska...na náš NEd dom 15 okien máme ceny okná komplet so vstupnými dverami od 5200-8600 Eur..Komplet myslím s parapetami,protihmyzové sieťky,a montáž na paropriepustné pásky..A ešte jedne zaujímavosť,z najbližšieho okolia Žiar nad Hronom sú ponuky najdrahšie..a napr.firma Adler Trnava super cena...a potom taká zaujímavosť LUX okno Trstená úplne skvelá ponuka...len ako ich preveriť,získať recenzie..už som skúšala kadečo,aj p.Smiešny veľmi ochotný..mať tak nejaké záruky,beriem od nich..
Odpovedať
@zuzhufka Ďakujem za odpoveď. Teraz ale sa pýtam, čím nižšia hodnota čísel tým lepšie izoluje alebo naopak? Vypisujem z cenovej ponuky - šírka profilovej kombinácie 124mm, sklo - U=izolačné trojsklo 4/12/4/12/4 - Float 4mm - 12. Je to v poriadku? A ten rámik tam ani uvedený nie je. Rámik znamená to čo je vo vnútri medzi sklami? Prepáč, že sa tak pýtam ale nie som znalá týchto vecí :-|
Odpovedať
Profilova fotka
rozostup 4-12 je málo..mal by byť ten 4-16...4 je hrúbka skla a 12 je šírka medzi sklami
Odpovedať
@zuzhufka Cenové ponuky si si zadávala cez dopyt?
Odpovedať
@zuzhufka Ďakujem za objasnenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj dopyt,aj som hladala sama..ale vybraté nemáme..
Odpovedať
@zuzhufka Lux okno Trstená je Poľský profil :-(
Odpovedať
Profilova fotka
veď ja viem,ale po celom Strednom Slovensku sú firmy,ktoré sa hrajú na super kvalitné a tiež sú z Poľska...manžel sa vyhrážal,že to zistíme len tak,že obetujeme jedno malé okno a uvidíme...ale to je extrém..odkiaľ vieš,že je to plľský profil?ja viem,že je to pár km od hraníc..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja stále dúfam,že mi príde nejaká dobrá ponuka ofd firmy so zárukami niekde ZV,BB,NR...
Odpovedať
@zuzhufka Čo je v Trstenej je všetko z Poľska.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzhufka http://www.modrastrecha.sk/forum/okna...
Odpovedať
@ivetbal ani mi nehovor o oknách, my vyberáme tiež už druhý týžden :-| zodpovedne môžem povedať že už mi z toho šibe :-D prečítala som tu na MS nespočetne vela diskusií o oknách, priklánam sa k@zuzhufka - trojsklo, 4-16-4-16-4, ten rámik čo je medzi sklami ideme dávať swissspacer, čiže nie hliníkový (tiež na radu blacksr).
Odpovedať
Profilova fotka
A teda aký profil vyhráva???
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetbal Ten link som pozerala ako prvý..ale nepomohlo mi to..
Odpovedať
@zuzhufka my sme nakoniec vybrali Slovaktual Pasiv HL, 8-komorové, 3-sklo, dištančný rámik ten swisspacer, zvnútra biele a zvonku zrejme tmavý dub, dnes nám boli zamerať otvory, zajtra ideme riešiť detaily.
Odpovedať
@zuzhufka rozobranim okna nezistis o profile absolutne nic, skoda okna. Jedine, ci je v nom vystuz alebo nie...
Odpovedať
Profilova fotka
veď to sa len manžel zastrájal pred jedným predajcom..ale zbledol ako stena..ten predajca
Odpovedať
@zuzula80 Ako budeš vedieť, že ten rámik nie je skutočne hliníkový?
Odpovedať
@zuzula80 Aká firma Vám to bude zakladať? Budete dávať na pásku?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dali Schuco corona 3 sklo (4-16-4-16-4) s tim swisspacerom ramikom
Odpovedať
Profilova fotka
Čo hovoríte na INTERNOVU 6000,swisspacer rámik,4-16-4-16-4,Ug 0,6...profily z Nováckych chem.závodov..?
Odpovedať
@zuzhufka A kovanie tam je aké?
Odpovedať
Profilova fotka
maco...
Odpovedať
Profilova fotka
maco multi trend...
Odpovedať
pri okne sú podľa mňa dôležité dva parametre: celkové U okna (označované aj Uw), ktoré by malo byť menej ako 0,8 W/m2K. takže v globále nezáleží na tom aké sú rozmery trojskla (samozrejme, musí to byť trojsklo) ale aké Uw dosiahneme. a po druhé: priepustnosť slnečného žiarenia (Ug) väčšie než 0,5. okno by malo mať plastový rámik (nie hliníkový alebo proste nejaký kovový). no a posledná dôležitá vec je hĺbka uloženia skla v ráme, tá by mala byť čo najväčšia (tým pádom sa zmenšuje vplyv rámu, ktorý je najslabšia časť okna).
Odpovedať
@zuzhufka A mozes mi povedat, ze preco si myslis, ze 12 mm medzera medzi sklami je malo?
Odpovedať
Profilova fotka
preštuduj tu tisíce rozumných názorov,alebo sa opýtaj blacksr pošle ti presné parametre a prečo,priepustnosť slnečného žiarenia..nám robila výpočet presne na náš NED dom,na našom pozemku k vzťahu k svetovým stranám,resp,orientácii,každé jedno okno,tepelné straty a pod....
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslav_makara Takže čo hovoríte na INTERNOVU 6000?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?