Aké okná vybrať?

Dobrý deň, poraďte prosím, aký typ okien zvoliť do novostavby rodinného domu (poschodového)...plastové okná / drevené okná / hliníkové ? Aké máte vy, ako ste spokojní? Koľko komorové, hĺbka okna a pod? Ďakujem za rady, moc sa nevyznám do toho, preto každá rada poteší.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie som ziaden odbornik na okna, ale zalezi od Teba a od toho, aku cenu mienis zaplatit. Drevo je pekne, ale pokial natrafis na horsiu kvalitu, tak ti ich vykruti. Raz za cca 5-10 rokov ich musis prelakovat, jednoducho neustala starostlivost. S hlinikom nemam skusenosti, ale predpokladam ze cena bude neporovnatelne vyssia ako za plastove okna. Za mna, urcite plastove. Na pocte komor ani tak nezalezi, skor zalezi od kvality (hrubky) vkladanej ocelovej vystuze, na kvalite kovania, kvalite tesneni a hlavne urcite si daj vypln troj-sklo. Vela zalezi aj od kvality plastu! Ci vyrobca pouziva len nove plastove granule, alebo do neho miesa aj recyklovany plast! Sirka ramu zalezi od toho, do akeho muriva sa bude osadzat okno a ci bude aj zateplenie domu. Tenka stena - uzky ram, hruba stena so zateplenim - hruby ram. Ja mam okna od firmy Satia-okna Zilina (Nemecky profil, Cesky vyrobca) a zatial som spokojny aj s montazou a s oknami.
Odpovedať
@lub_ica my mame klasicke plastove okna, trojsklo a stavebna hlbka je 85mm. Komor ani neviem kolko maju, lebo to nam hned pri vybere hovorili, ze to nie je moc dolezite. Ale tusim nejakych 6 komor maju, no hovorim, ze to som si neni uplne ista.
Odpovedať
@lub_ica tuto dilemu riesim aj ja, pacia sa mi drevene, no bojim sa co urobia poveternostne vplyvy s exterierovou stranou. Plast je bezudrzbovy a lacnejsi ako drevo...drevohlinik je uz nad moj rozpocet, predsalen 7tis a 20tis je rozdiel...do dreva by som este zainvestoval, no ak po 10 rokoch budu suce na vymenu, tak sa mi to zda ako zla investicia...top su drevohlinik, no zalezi len na tebe kolko si schopna a ochotna investovat...
Odpovedať
Profilova fotka
@lub_ica Kvalitatývne je to nasledovne, hliník potom ide drevo a nakoniec plast, ide len o to čo si môžeš dovoliť. Pozeraj profily hrúbky cez 90 mm a samozrejme trojsklo. @milosduris S tvojej odpovede je pravda akurát to že niesi odborník.
Odpovedať
Profilova fotka
@lub_ica my sme dali hlinikove. Ako su super ale vysli nas dost vela. No my sme chceli najlepsie ake su, kedze je to investicia na cely zivot. A nebanujeme!
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Prehovoril odbornik!!! Obvinujes ma ze klamem, alebo umyselne zavadzam? Ja mam skusenosti s drevom - mal som ich v dvoch domoch kde som byval, viem co je to opalovat staru farbu a znova ich natierat. Mal som aj drevenne okna, ktore boli ako paragraf. Byval som v roznych bytoch, kde boli rozne plastove okna, roznej kvality. Takze plastove viem laicky posudit. Co bolo na nich dobre a co nie.Teraz staviam novy dom a mam plastove okna s trojsklom. Zatial su to asi najlepsie okna s ktorymi som mal co docinenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko A ak sú široké oikná a hlavne dvere uprednostnil by som hliník. Pri šírke krídla 1200mm máme s ním aj v dreve stále problémy.
Odpovedať
@lub_ica je vyslovene na tebe ake okna vyberies, podla ceny, vkusu, technických parametrov, ale aj tak 90% uspechu je spravna montaz. Na montaznikov si treba davat vacsi pozor ako na vyber firmy. Najsamkvalitnejsie okna mozu nakoniec sposobovat velke problemy ak su nespravne namontovane
Odpovedať
@lub_ica Isiel by som do klasickych plastovych okien, ale az tak ani nezalezi na materialy ako na montazi a kvalite.
Odpovedať
Profilova fotka
@lub_ica taktiež by som išla do plastu, kvalitné plastové okná, dobre namontované, myslím, že by si neľutovala
Odpovedať
Profilova fotka
Holky dobre napisali, ze najviac zalezi na dobrej montazi! Lebo okna mozu by akokolvek kvalitne ale ked su zle namontovane, tak jednoducho budu na prd.
Odpovedať
@lub_ica plast, ale kvalitný výrobca a montážnici, na to si dajte pozor :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lub_ica Dobrý deň, ak potrebujete poradiť s výberom okien a dverí navštívte našu stránku, kde nájdete zoznam autorizovaných slovenských výrobcov s certifikátom kvality. Stačí si vybrať najbližšieho k vám a on vám rád poradí. ;-)
Odpovedať
doba výmeny okien , už takmer všade skončila , teraz ozaj len na pár nových stavieb , tu viac odíde do zahraničia ako stavia
Odpovedať
@revolucne_okna dakujem, pozriem
Odpovedať
Profilova fotka
@lub_ica Ak budete mať akékoľvek otázky kľudne ma kontaktujte do správy
Odpovedať
My budeme dávať plastové. A čo som pozerala u iných ľudí, Slovaktual sa mi pozdáva zatiaľ. Dobre tesnia, nie ako tie naše, čo máme v paneláku... Nastavené ich máme dobre, ak by mi to niekto chcel poradiť :-D Nejaké strašne dobré nemecké to mali byť ;-( Ešte sa ale aj tak budem celú zimu všade obzerať, že aké majú okná, nech na dome máme dobré 8-)
Odpovedať
ahojte, poradte, ake okna zvolit, aby sme sa co najviac priblizili projektu. v projekte mame odporucane plastove 8-komorove. plastove urcite chcem, uz len rozmyslam, ktore firmy maju tie 8-komorove. zatial som pozrela zopar stranok a vacsina ma 4-6 komor. odporucanie projektanta je zrejme z dovodu splnenia energetickej triedy A1. nejake odporucania alebo skusenosti?
Odpovedať
@leatea kaslite na komory. Co to za projektanta. Ide o sucinitel prestupu tepla. Pozerajte po parametri oznacovanom U. Pri oknach Uw je sucinitel prestupu tepla celeho okna, ktory by v dnesnej dobe nemal byt vacsi ako hodnota cca 0,9 W Samotne sklo Ug (resp. trojsklo) max hodnota do 0,7 W. U tych najlepsich su hodnoty Uw 0,7 a Ug 0,5
Odpovedať
@pistikus dakujem velmi pekne za radu, vsetko ostatne je v poriadku nateraz az na tie okna :)
Odpovedať
Mám okna od firmy WIN-BAU. Vsetko na com som sa dohodol - bolo dodrzane. montaz na expanzne pasky a som mimoriadne spokojný. Akurát sa nám predĺžil termín dodania o týždeň, ale cena bola bezkonkurenčná. Martin M
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?