Aké okná odporúčate - drevené alebo plastové?

Ahojte, chystáme sa meniť okná a nevieme sa rozhodnúť pre drevené alebo plastové. Všetko má svoje pre a proti, o drevené sa treba starať aby vyzerali pekne ale zas plastové tak rýchlo vedia zožltnúť.... Poraďte pri výbere, čo je lepšie.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Drevo je drevo. Staristlivost? Raz za 5 rokov prebehnes stetcom.
Odpovedať
Plastové vo farbe Palisander ťažko zožltnú... už 8 rokov bez problémov... :-) Ale nepreferujem ani jedno, máme na dome aj drevené aj plastové a slúžia dobre oboje.
Odpovedať
my sme sa rozhodli sme drevenne, 2 krat za rok pretries chemiou a ak naahdou tak existuju renovacne programy, po ktorých su ako nove... pokial viem, paltove okna ziadny renovacny program nemaju.... ale rozhodnutie je na vas, je to o pocite, predstave a dotyku...
Odpovedať
Drevene urcite, plastove sme mali len dve aj to na prizemi, zozltli a su strasne krehke, na poschodi mame drevene uz 8 rokov a nic som nemusela renovovat, su ako nove, plastove dlho uz nevydrzia, nabuduci rok ich vymenime za drevene.
Odpovedať
@lambusko Ak si neni limitovany cenou, tak drevene. Mna ta udrzba (a cena) odradza. Nasi maju plastove este z tych prvych generacii, cca 15-16 rocne, ale nie je na nich ani naznak ozltnutia, co sa udrzby tyka, tak sa doladovali tesne po osadeni a odvtedy nic :-)
Odpovedať
@lambusko kľudne plast + trojsklo Ug=0,6 a osadiť ich na vonkajší líc muriva
Odpovedať
@lambusko je to otázka vkusu a peňazí. Ak sú kvalitne spravené a osadené, oboje poslúžia dlhé roky. Drevené okrem vyššej ceny bude treba viac ošetrovať, plast je skoro bezúdržbový (farebné a tvarové zmeny plastov je marketing konkurencie, s nekvalitnými drevenými tiež neprežijete celý život v spokojnosti). Dôležitejšie je to čo píše @blacksr .
Odpovedať
Ahoj lambusko ja ti odporučam plastové. jednak preto že ich mam a je to uplne bez starosti. jedina udrzba je pretretie s vlchkou handrou. ja mam okna od firmy Widos, s.r.o.. oni tie okná vyrábaju z profilov Trocal čo je špička medzi plastovými oknami...taktiež komunikácia s nimi a ochota bola na vysokej úrovni...skus ich osloviť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj245 ahoj, su vhodne aj do nizkoenerg.domov? tam musia okna splnat nejake standardy, dakujem
Odpovedať
Ak plastové, tak kvalitné. Nepozerať len na cenu. Kvalitné plastové okná sa vyrábajú z nerecyklovaného plastu, ktorý časom nezožltne.
Odpovedať
Mame drevene 11 rokov a nie som spokojna, stali pritom kopec penazi.
Odpovedať
@reni1512 samozrejme trojsklo, dalej minimalne 6 komorove, stavebna hlbka min. 85mm, stredove tesnenie - idealne by bolo na pevnu plastovu stenu, kde tesnenie je na kridle.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@reni1512 mozno ideal by bol tento profil s 8 komorami v rame http://www.slovaktual.sk/wp-content/u... ale ako je to s kvalitou celych okien, tak to si musis niekde zistit.
Odpovedať
reni1512 ano su vhodne aj do pasivnych domov, tam ale nastava zmena v tom ze miesto oceľovej výstuže používajú špecialne tepelno izolačné vložky do rám a krídel...to už ma potom takú tepelnú izoláciu pomaly ako stena :) sa mi zdá ma majú aj nemecký certifikát na pasivný dom... veď im napiš na obchod a oni ti daju info :) so mnou sa aj hneď stretli a všetko mi vysvetlili .....
Odpovedať
@17antigona pokial viem vsetci popredny výrobcovia plastových profilov uz vyrabaju z plastových kompozitov (teda reziklát a nie reciklát). je to kvôli požiadavkám EU... inak reciklát ma v konečnom dôsledku lepšie tepelno - izolačné vlastnosti ako nereciklovaný plast. Viem že je tomu ťažko veriť ale je to tak...:)
Odpovedať
@juraj245 tí najlepší by mali mať, ale je kopu predajcov, ktorí tvrdia, že nemajú recyklát, ale okná majú v reze šedé komory, čo je jednoznačne recyklovaný plast...vlastnosti je jedna vec a žltosť profilu druhá
Odpovedať
Profilova fotka
Ked plastove tak pre mna bol dobry pomer cena/vykon profil EkoSun
Odpovedať
@17antigona reciklat sa používa v jadre profilu. viditelné časti sú z nereciklovaného plastu. a plast začína žltnuť vplyvom slnečného žiarenia... tak ani v tomto nejak nevidím problém...:)
Odpovedať
@y2k https://www.google.sk/search?q=ekosun... zaujimavy profil, ale mne take stredove tesnenia (gumena stena) nejak "nerezu" :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35: ano to ani mne ale ked ma vsetky okna stali skoro polovicu ako aluplast ideal 5000 s 3 "normalnymi" tesneniami som prekusol aj toto mam prerabku starsieho domu, nie nejaky pasivny, takze som to prilis neriesil :-) a stavebna sirka tiez potesila
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj245 dakujem ti velmi pekne! :) @vlado35 dakujem pekne :)!
Odpovedať
@juraj245 viem, že niektoré firmy robia celé okná z recyklátu, nie len vnútro a potom sú náchylnejšie na zažltnutie, prípadne sa časom úplne rozpadnú...gro toho všetkého je to, aký sa použije plast. nie je pravda, že všetky plasty vplyvom slnečného žiarenia zažltnú. ak má človek pochybosti, nech ide do inej farby ako bielej, ale nie zase príliš tmavej, to vie robiť tiež riadnu neplechu na slnku
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ viem - tak plastové okná už nežltnú... Kedysi hej. Ti mi zožltla aj mikrovlnka, aj chladnička... Ale teraz už nie... Ja som sa pre plast rozhodol kvôli BEZÚDRŽBOVOSTI.
Odpovedať
Máme biele plastové z roku 1998 a vôbec nezožltli.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den :) Prosim mate niekto skusenost s touto firmou??? http://www.lacneplastoveokna.sk/ Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@niniba: Skusenost mam len s cenovou ponukou....ktora bola asi o 20% vyssia ako som nakoniec zakupil
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k to naozaj? lebo mne zatial vychadza o 300€ menej ako v inych 3 firmach.. chcela som vediet kvalitu, lebo ta cena mi nejviac vyhovuje :)
Odpovedať
@niniba ale je aj rozdiel, aky konkretny profil sa porovnava. A samozrejme je potrebne sa domahat zliav :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak drevo je jednoznacne drevo,,,, :) aj ked ho treba osetrit,,,, ale mas aj kvalitne plastove okna,,, My sme si dali robit v Fenestre 3 sklo, a nelutujeme,,,,ako cena je vyssia ale su fakt super
Odpovedať
Profilova fotka
@niniba: samozrejme ze to zalezi od profilu, ja som chcel 3 sklo a 3 tesnenia...nakoniec to jedno tesnenie je len taka guma ale za tu cenu som polavil....ako som uz pisal ide o profil Aluplast Ekosun vo farbe tmavy dub, cena najnizsia so vsetkych, dalsia varianta zacinala o 800 evri viac, pri objednavke okien na cely dom @vlado35
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?