Aké nevýhody majú ozdobné priečky v oknách?

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na nevýhody ozdobných priečok v/na oknách. Okná by boli plastové 6-komorové, 3-sklá a ozdobné priečky aj okná by mali drevený vzhľad . P.S.: Fotka je len ilustračná. Za odpovede vopred ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mishenka01 medzi sklom ci na skle? ak to bude na skle a nebude sa to dat dole tak zle sa to bude umyvat, a tie mriezky neboli popularne pred 15rokmi? ale ak sa ti to paci ;-)
Odpovedať
@matrin1980 to sa práve ešte nevieme rozhodnúť či jedno alebo druhé za to som chcela vedieť nevýhody oboch. Okrem zlého umývania nie sú iné nevýhody? NO a čo sa týka modernosti myslím, že pred 15 rokmi boli populárne skôr tie zlaté priečky, ale čo sa týka týchto si myslím, že je to nestarnúca klasika vzhľadom k tomu, že chceme zariaďovať dom vo vidieckom štýle.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som delil okná - na rekonštrukcii starého vidieckeho domu - ale robil som na 90% repliky pôvodného vzhľadu. Na sklených výplniach vchodových dverí som dával medzi sklo tie deliace priečky. Na pôvodných dverách išlo o 1-sklo, nové dvere majú 3-sklo, musel som ísť teda medzi sklá, lebo takú tenkú priečku, ako pri dreve, sa nám pri plaste nepodarilo urobiť. Ale umýva sa horšie - to je fakt... ;-)
Odpovedať
@mishenka01 nevyhoda podla mna ze ten dom musi byt ako napisal leonardom vo vidieckom style. A teraz tie moderne sa uz riesia bez priecok a podla mna to aj lepsie vyzera. A myslim ze este kazda zena by ti napisala ze umyvanie bude komplikovanejsie
Odpovedať
@mishenka01 ram okna ma o dost horsie tepelnoizolacne vlastnosti ako samotne sklo, a preto napriklad pri pasivnych domoch to ide az do takeho extremu, ze sa ram vobec nepriznavaa kompletne sa schovava .. ale na vidieckom dome to vyzera kazdopadne pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom pekna rekonstrukcia :)
Odpovedať
Profilova fotka
Priecky sa opat vracaju do mody? :) pamatam si ze to tak niektore domy mali, ale osobne by som to uz v dnesnej dobe neriesil. Aj ked samozrejme dost zalezi aky to je dom, ci to tam bude pasovat..
Odpovedať
najlepšie medzi sklo lepšie to umyješ lepší vzhľad
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom si to super dal dokopy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pokial to chces na dom ako ma leonardom tak nech sa paci. Je to fajn, mne sa to paci aj ked cistenie teda nie je zrovna prechadzka ruzovou zahradou ale da sa to zvladnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaromir_maly podla mna az tak do mody nejdu. Neviem co natom ludia vidia, mne sa to osobne moc nepaci, krajsie su obycajne okna bez priecok
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom krásne rekonštrukcia domčeka:-) Aj záhradu ste robili Vy?Teda respektíve to pred domom?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mishenka01 my sme dávali duplexy na okna. Ale to niesu len lepené su to predeli medzi sklami. K nášmu domu sa to hodí. Ak chces moderný interiér tak nie ak skor vidiecky tak ano
Odpovedať
Profilova fotka
@marika_cernacka Na dom boli majstri, okolie už brutálna svojpomoc - aj kvôli financiám... 8-)
Odpovedať
@leonardom palec hore, super prerabka ;-)
Odpovedať
@martanko34 každému sa páči niečo iné, a tak to je so všetkým
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom jasné, chápem, ale super ste to zvládli. Veľmi sa mi to páči:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marika_cernacka Ďakujem... Poslal som Vám správu do IP.
Odpovedať
Staviame. Novostavba. Do zimy planujeme založiť okná a budú s "nemodernymi" priečkami. A keď budú financie. Na druhy rok aj okenice. A bude aj 3sklo aj s dobrými vlastnosťami. Umyvat som také okná videl a nepovedal by som, že sa umývaní horšie ako na modernom okne 1,5x2 m len sklo, ktoré musí byť dokonale vyleštené kvôli ploche.
Odpovedať
@leonardom tu rekonštrukciu ste spravili naozaj krásne:) aj tie ozdobné priečky sú úžasné:) presne tak som si to aj ja predstavovala, avšak po zrelom uváženì a "obkukani" mnohých domov sme sa s partnerom zhodli že ich nebudeme dávať jednak z dôvodu že máme veľké a široke okná a jednak z toho dovodu, ktorý uviedol m168.. každopádne vidiecky štýl chceme zachovať v interiéri :) Btw ďakujem za odpoveď :)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom všimla som si, ďakujem za správu:-)
Odpovedať
@leonardom klobuk dolu pred takouto pracickou. Chcelo to asi vela odhodlania a trpezlivosti :) ale mali by ste byt na seba pysny co ste dokazali ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdy nech si da take okna ake sa jemu pacia. To umyvanie by som vobec neriesil, tak tym ze tam budu priecky je to mensia plocha takze o to to bude aj rychlejsie umyte, no nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@karoliusa ano, vsak to je normalne ze kazdemu sa paci nieco ine. Nemozu mat vsetci rovnaky vkus, ako by to potom vyzeralo
Odpovedať
@martanko34 vyzeralo by to dosť zaujímavo keby mali všetci všetko rovnaké :D :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?