Aké hliníkové okná a vchodové dvere na dom?

Ahoj forumáci..onedlho by sme chceli začať stavať náš vysnívaní domček a zvažujeme aké okná kúpiť. Všetci píšu že sú Al sú dosť drahé oproti plastu..zatiaľ prehľad nemám.. Budeme ich mať zopár francúzskych a aj vchodové presklené dvere by som chcela..vďaka za všetky rady..postrehy..adresy firiem..Farbu chceme antracitovú..ak ich niektorí máte vo svojich fotoblogoch ozvite sa..díky
Odpovedať
My si davame hlinikove, su drahsie, zavisi aku povrchovu upravu si zvolis... My sme dali Schucco a verim, ze budem spokojna. Odporucam Ti ist si vyskusat otvaranie posuvnych dveri u hlinika a u plastu. Rozdiel je neskytocny. Na Schucco mame 50 r. zaruku. Plne elektifikovana domacnost.
Odpovedať
montujem al okna a fasady v nemecku a niet lepsej kvality ako hlinik .treba len hrubsi profil atrojsklo ,odbornu montaz s obojstrannym foliovanim a pohoda na dalsich50 rokov.schucco je aj v brd no1 v kvalite tak plne odporucam.nebojte ist aj do vacsich rozmerov na juznej strane.tieniacu techniku si mozete dokupovat aj postupneneskor.
Odpovedať
Neviete odporucit nejaku firmu na kvalitne a cenovo prijatelne hlinikove okna?Musime to riesit hlinikovymi kvoli rozmerom. dakujem
Odpovedať
skúste pozrieť firmu kalypso. My sme objednávali u nich. Síce iba vchodové a terasové dvere budú hlinníkové a okná budú plastové - ak sa to tak dá nazvať - je to profil Geneo. Všetko 3sklo plnené argónom.... Zatiaľ sú vo fáze výroby, takže až keď budú namontované, môžem porovnať...
Odpovedať
Profilova fotka
Cenovo najprijateľnejšie asi Mintal, máme ich.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ohladne hliníkových okien. Na jar začíname stavať a ešte nie sme roznodnutí vo viacerých veciach ohľadne domu, hlavne ktoré okná si vybrať. Plánujeme nízkoenergetikú stavbu a chcela by som vedieť vaše osobné skúsenosti s hliníkovými oknami. Myslím, že by sa nám i viac hodili k celkovej fasáde domu, ale viem, že hrozí tam možnosť úniku tepla a žiaľ na úkor ceny, sa nevieme rozhodnúť. Aké máte prosím skusenosti? Plastové či hliníkové? Ďakujem za všetky informácie. Pekný deň.
Odpovedať
Zdravím. Výber vhodných okien patrí k úplnému základu, ktorý by ste mali mať vyriešený ešte pred samotnou tvorbou projektu vášho domu, a to z dôvodu, že všetky tieto prvky, vrátane okien na seba priamo nadväzujú a vytvárajú navzájom prepojený a jednotný celok, teda váš vysnívaný dom, ktorý má mať isté parametre. Či hliník alebo plast??? Všetko je to len a len o peniazoch a o ničom inom. Áno pri hliníku sú úniky tepla, keďže hliník ako kov nie je dobrý izolant, ale dnes sa to dá vyriešiť. Problémom nie je ani to, že chcete nízko energetickú stavbu, z hliníka sa dajú urobiť aj termo fasády, s ozaj brutálnymi parametrami. Pri hliníku, je potrebné riešiť celú fasádu ako celok, prispôsobiť celkové zateplenie, a dať si záležať na kvalite použitých materiálov, neodporúčam pri hliníku veľmi špekulovať. V prípade, keď nemáte peňazí zbytočne nazvyš tak radšej stavte na plast, tým by ste nemali nič pokaziť. Aj kvalitné profily ponúkajú rôzne tvary, hlavne ich vonkajšej časti, ktoré dokážu vhodne obohatiť a skrášliť vašu fasádu a pri tom majú nadštandardné úžitkové vlastnosti.
Odpovedať
Okna sme objednali scucco a dvere sme si vybrali na adeco.de,tak snad budeme spokojni.
Odpovedať
zuzinka0101 My máme okná slovaktual plastové a dvere máme z Adla krásne presklené za výbornú cenu a hlavne majú perfektné tesnenie čiže izolačné vlastnosti .Vrelo odporúčam my sme veľmi spokojný :)
Odpovedať
zdravím, sue vchodové dvere čo ste si vybrali na adeco.de ste si od nich priamo objednali, pozerala som na stranku, ale nedopracovala som sa k ničomu, ani k cenám.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?