Aké exteriérové žalúzie vybrať?

Ahojte, kedze sme este len v stadiu projektovania, nemam s tieniacou technikou ziadne skusenosti. Architekt nam poradil, aby sme sa pri vybere zvolili take zaluzie, ktore sa stahuju do puzdra, ktore je zabudovane v stene (a teda uz pri vystavbe, aby sme na toto mysleli). Mate s tym nejake skusenosti, nejake foto, odporucania? Da sa pri stavbe z veloxu pouzit aj to puzdro v stene? dik
Odpovedať
1
2
5
@katkake - my to mame riesene trochu inak - mame priznane puzdro, ale nevytrca mimo fasadu. Stavali sme z Ytongu, ale speci kapsy sme nedavali, mali sme vsetky preklady betonove. Kukni do albumu a ak budes chciet nieco vediet, daj vediet cez IP.
Odpovedať
Wienerberger vyrába roletový preklad RONO , Heluz vyrába roletové preklady pre rolety a žaluzie, http://www.wienerberger.sk/servlet/ut... http://www.heluz.sk/pdf/prirucka09/li... ešte sa vyrábajú aj z heraklitu ale neviem si spomenúť na výrobcu, niekde pri Žiari nad Hronom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Absolútne neodporúčam roletové preklady. My sme si ich dali a od vtedy boli so stavbou kvôli tomu stále nejaké problémy. Dnes by som to riešil puzdrom v zateplení...ušetríte tým nielen peniaze ale aj kopu problémov. Škoda, že mi nemal kto poradiť!
Odpovedať
@jsb veď konkretizuj problémy, nech ľudia vedia, na čo si treba dať pozor.
Odpovedať
Prvý problém bol osadenie okien, museli ísť veľmi do vnútra. Ak potom dávate izoláciu, máte vonkajšie špalety hlboké min. 30 cm (v závislosti od hrúbky izolácie). Na roletové preklady treba uložiť ešte klasické preklady, lebo roletové nie sú nosné a prehnú sa. Okrem toho nevyhovujú rozmerom akémukoľvek typu roliet a už vôbec nie pre žalúzie. Roletové preklady sú zbytočne široké ale málo hlboké. Väčšina oslovených firiem s tieniacou technikou nám odmietla montáž.... Záver je jednoducho taký, že roletové preklady Vám predražia zbytočne stavbu a narobia problémy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte vzdy som tuzila po vonkajsich zaluziach mame postaveny moderny dom a teraz som si uvedomila ak by sme dali z vonkajsiej strany zaluzie tak z vnutornej strny co, nic???? Velmi sa mi pacia aj tie rolety z vnutornej strany twinroll ale potom by sa asi uz z vonkajsej strny neoplatilo davat zaluziu,ci???? Poradte ideme davat okna a mame predpripravene miesto na ten kastlik na zaluziu tak ci to tam davat alebo nie. dakujeeeem
Odpovedať
Ahojte, rád by som všetkých upozornil na skutočnosť, že na "Modrej streche" jestvuje aj rubrika "Profesionáli". Aj na problematiku, ktorú tu riešite, je tam registrovaných niekoľko firiem. Prečo nepoložíte otázku im. Istotne vám dajú relevantné a určite aj erudované odpovede. Problematika tieniacej techniky je pomerne rozsiahla a riešení je vždy viacero. V každom prípade žiadny interiérový prvok (ani vyššie spomenutý twinroll) nemôže a to ani zďaleka, nahradiť clonu umiestnenú v exteriéri, teda na vonkajšej strane okna, alebo presklenej fasády či strechy, ak ide o ochranu pred prehrievaním interiéru. Aj tu platí, že lacné riešenia nebývajú tie najlepšie. A pokiaľ ide o návrhy architektov, ani z nich nie je každý dostatočne informovaný. Preto by som znova odporučil obrátiť sa na odborníkov. Žalúzie už dávno nie sú jediným a rozhodne ani najlepším riešením aj cez ich nesporné výhody.
Odpovedať
@tinaja , ahoj, my mame exterierove žaluzie, su nafotene aj v albme aj spolu s kapsami... zatiaľ ešte nebývame ale prvé skúsenosti už máme.. nie je pravda že pri vetre búchajú /aspoň v našom prípade, ale možno je to aj tým že sú inštalované na južnej strane domu/ a čo sa týka údržby tak zatial sme len striekali hadicou a v pohode.. dnu budeme mať záclony na kolajničkách..
Odpovedať
@dedian velmi pekne dakujem presne toto som chcela vediet ci ak mam z vonk.strany zaluzie davate nieco aj z vnutornej strany. dakujem
Odpovedať
@tinaja my nemame zvnutra ziadne zaclony ani nic ine, ani predtzym sme nic nemali a ani na byte.
Odpovedať
@atlaska a z vonkajsej strany mate zaluzie???dik
Odpovedať
hej,hlinikove
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska bolo by mozne poslat foto???dik
Odpovedať
@tinaja dala som nejaku do albumu, inu teraz nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
vonkajsie zaluzie si neviem vynachvalit. nebuchaju zo ziadnej strany. ak je privelky vietor, same sa vytiahnu. z vnutornej strany zatial nemame nic, casom uvidime. su dobre pri tieneni, v teplych mesiacoch zabrania prenikaniu tepla dnu, co pri vnutornych zaluziach sa vam nestane. tie su len na tienenie ale nie na zadrzanie prieniku tepla dovnutra. v byte sme la vnutorne, total hic. mame ich schovane ak zateplujete dom, treba s tym ratat kvoli hrubke zateplovacieho materialu. foto mam tiez v albume.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme objednali vonkajsie zaluzie hlinikove - tie vsak iba na dvoch prednych oknach do ulice, ale sucasne sme objednali na tieto a na ostatne okna v dome klasicke vnutorne zaluzie.
Odpovedať
@katkake Či sa to dá, alebo nedá pri Veloxe by ti mal povedať tvoj architekt, vlastne by mal vymyslieť taký spôsob osadenia okna, aby tam kastlík na žaúziu bolo možné osadiť. Teoreticky to možné je, ak je však projekt už v pokročilom štádiu a nemyslelo sa na to, môže to byť problém. Podomietkové kastlíky do izolácie dodáva asi každá firma zaoberajúca sa žalúziami. Pri veloxe ale ak to správne chápem, je izolácia z vnútra, čiže ak chcete exteriérové žalúzie v rovine steny, treba urobiť otvor o výšku kastlíka väčší a preklady umiestniť až nad kastlík.
Odpovedať
@geroj U systému Velox je izolace zvenku, ne uvnitř. Máme z Veloxu postaveno, také jsem chtěla venk. žaluzie, ale projektant nám to rozmluvil. Právě proto, že izolace je zvenku, tak by se zabudováním schránky údajně oslabila a v tomto místě by vznikal tepelný most. Třeba to nějak vyřešit jde, ale už jsme po tom dále nepátrali a dali jsme žaluzie interiérové.
Odpovedať
žaluzie napr značky http://www.ksystem.sk/ http://www.climax.cz/sk/ http://www.dos-trencin.sk/ rozhodnite sa pre nejake a vypýtajte si technické podklady, výkres inak vobec netreba kastliky velux, staci urobiť predpripravu do šalovania prekladov, a zatepliť to XPS
Odpovedať
@aneri53 Síce tam vzniká tepelný most, ale dá sa to riešiť tak, aby tam nedochádzalo k problémom a je to určite lepšie riešenie ako interiérové žalúzie, pretože ako tu už bolo spomínané, účinné tienenie, ktoré má zabrániť prehrievaniu interiéru musí byť na vonkajšej strane skla. Interiérové žalúzie majú zlomok ich účinnosti. Pravdaže v prípade že žalúzie majú zabezpečiť súkromie a o tienenie sa stará prestrešenie, alebo iný tieniaci prvok, stačia interiérové.
Odpovedať
Všechno se dá. My jsme to dál neřešili, protože jak píše geroj, stínění nám zajišťuje přesah střechy a zastřešená terasa, a tak jsme dali interiérové.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@evikg Ahoj, pisala si, ze ste stavali z ytongu a nemali ste ziadne specialne kapsy na zaluzie. Zateplovali ste? Ako ste dosiahli toho, ze zaluzie mate akoby zapustene v stene? A u koho ste si davali robit zaluzie? Dakujem.
Odpovedať
my mame vonkajsie zaluzie s puzdrom v zatepleni. Mame 25cm polystyren, riesili sme to v case vystavby domu. zatial sme spokojni, byvame vsak iba kratko, stahovali sme sa pred Vianocami.
Odpovedať
@anefi - hej, kapsy sme schovali v zatepleni (15 cm). Meno firmy ti napisem v IP.
Odpovedať
Profilova fotka
Hotove preklady napr. Heluz su pekelne drahe tak sme to vyskladali z klasickych prekladov+zateplenie a hotovo
Odpovedať
Profilova fotka
@symbika aku znacku zaluzii ste pouzili popr. kto vam ich montoval? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pie www.plast-ex.sk
Odpovedať
Profilova fotka
pie okno je hore upevnené do zateplenia?
Odpovedať
@pie ten polystyren (2-3) spredu je ako uchyteny? Je to prilepene na plechu?
Odpovedať
Profilova fotka
Kotvy a do tehly. Polystyren nalepeny Baumit lepidlom celoplosne!
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?