Aké exteriérové hliníkové motorické žalúzie kúpiť?

Profilova fotka
Ahojte, potrebujeme dat na dom exterierove zaluzie, hlavne zabranit prenikaniu tepla do domu aj kvoli sukromiu. viete niekto poradit aky typ zaluzii je najlepsi? Profil "Z" alebo "S"? Mate skusenosti s nejakou firmou? dik 8-)
Odpovedať
katka, my ich mame, mozes ich vidiet v mojom albume. Urcite odporucam Z-profil, je sice o trosku drahsi, ale znesie viac ako ten C a hlavne tolko neklapocu, ked je silny vietor, lebo maju odspodu gumicku. O tom S profile som nepocula. Je to nieco nove? ;-) Ak to bude na vacsie okna, urcite si dajte motorove a nie manualne ovladanie. Ja som s nimi maximalne spokojna, bez toho by sa nam poobede dom velmi prehrieval a to sukromie tiez nie je na zahodenie. Je dobre s nimi ratat este pri stavbe a skontaktovat sa s firmou, ktora ti ich bude dodavat, aby ti dali technicku dokumentaciu (kvoli odstraneniu tepelnych mostov a bezproblemovej montazi - t.j. aby ta krabica, do ktorej sa to nabaluje nevytrcala mimo fasadu). Nam dodavala firma Markob, ale az dodatocne sme zistili, ze nam k tomu dali motor na ovladanie markiz - ovladac na zaluzie ma take scrollovacie tlacitko (lepsie sa nim ovlada naklop zaluzie). Dalsia vec, ktoru sme zistili az dodatocne je vypadok elektriny. Je dobre si zistit, ci existuje nejake zalozne riesenie pre vypadok prudu, lebo vtedy sa s nimi neda vobec manipulovat. :-( To su take male chybicky krasy, ktore sme objavili az dodatocne.
Odpovedať
az teraz vidim, ze uz som ti pisala aj IP :-) tak sorac za opakovanie sa :-|
Odpovedať
evikq a ovladace na zaluzky mate pri vypinacoch alebo pri oknach? my sme ich naplanovali k vypinacom, dufam, ze dobre...
Odpovedať
ovladanie je na dialkovy ovladac, takze netreba montovat na stenu. Jeden mame taky centralny na vsetky okna a potom ma kazde svoj samostatny ovladac.
Odpovedať
delina, to, co mate vy je ten druhy sposob, ale myslim si, ze ked mate dovedenu elektriku a je to pre vas pohodlnejsie ovladat od vypinacov, tak to nie je problem. Ono je to podla mna v zasade jedno.
Odpovedať
my sme chceli dat ovladanie k oknu, ale nakoniec sme sa rozhodli k vypinacom, vraj sa to tak dnes robi :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
mohli by ste prezradit cenu zaluzii? napr kopmlet so vsetkym na jedno okno + rozmery. Nech mam predstavu. Na velke presklenie ich planujem davat ale neviem ci aj na 5 klasickych okien 1.5 x 1.5 m. Rozmyslam ci radsej investovat do presahu strechy alebo dat vsade zaluzie (nie rolety).
Odpovedať
@katka008 - my sme si ich davali tiez, Z profil prave z toho dovodu ako pisala evikg, inak sme tiez oslovili Markob lebo sme mali na nich velmi dobre referencie ale nakoniec sme zohnali lacnejsie od firmy z Nitry - myslim ze Jas Nitra sa volali... nedavali sme elektricke ale mechanicke, teraz to lutujem a budem este viac ked sa prestahujeme... ]-( .. inak bude coneco tak ak vam to nesuri tak este par dni pockaj, tam bude viac firiem, vies vselico prezistit a dat si zaroven vypracovat ponuky.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak uz aj my mame zaluzie, dali sme Z a s tou firmou co nam to robila sme si vytrpeli svoje, trochu zmetkari a dlho im to trvalo ale s vysledkom som spokojna..a asi aj cena bola nejlepsia aku sme nasli :-D dedian dali sme elektricke ;-) vsektym dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@katka008 budem vdacna za tip na firmu a prip. aj cenu, diik
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte vidim tu trosku k tym zaluziam forum my sme tiez rozhodnuty ich davat len neviem aka je priblizna cena jednoznacne ich chcem viete mi poradit ake firmy to robia?kedze uz mate namontovane a ste spokojne tak rada by som pozrela ajine ponuky a priblizne cenu mi prosim napiste kolko sa pohybuju od metra alebo ako to je budem moc rada :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Teda Z alebo S??? =)
Odpovedať
@alanko5 ake ste nakoniec zvolili, tiez vaham
Odpovedať
kto mate exterierove zaluzie na terasovych dverach, ako ste riesili sietku ? je technicky mozne medzi zaluzie a dvere vlozit sietku v posuvnom rame? alebo ste davali navijaciu alebo plisse?
Odpovedať
Profilova fotka
@ban pozri si http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi... mám to tak, sieťka je plisé
Odpovedať
@katka008 V ponuke máme žalúzie s lamelou Z a S, obe čo do funkčnosti sú rovnocenné. S-kové lamely sa hodia v kombinácii s lamelovou bránou, roletami alebo ak máte dom oblých tvarov. Žalúzie s lamelou Z sú super a vyzerajú pekne na domoch s hranatýi detailami. Jeden rozdiel tu predsa len je a to v profilácii. Čím má lamela hlbšiu profiláciu, tým je pevnejšia. Z toho vyplýva, že žalúzie s lamelami S majú vyššiu pevnosť.
Odpovedať
@ban akú máte vzdialenosť medzi lamelami a rámom okna? Treba zistiť aký máte priestor pre osadenie tej siete a podľa toho sa dá určiť typ , ktorý by Vám na tie terasové dvere pasoval.
Odpovedať
@kvalitnetienenie zaluzie este nemame ziadne. rozhodujeme sa ci ich vobec zobrat, nakolko jednoznacne chceme mat na dverach sietky. preto zistujem, ci je technicky mozne umiestnit sietku medzi zaluzie a dvere
Odpovedať
@ban a viete aký by ste mal priestor medzi rámom okna a žalúziou? Najužšia sieť posuvná, ktorú Vám vieme ponúknuť je siet PDS 17. Foto prikladám. Na tú potrebujete 20-22 mm. Sieťovina je široká iba 17 mm a k jej otváraniu nepotrebujete žiadne madlo. Pozrite si viac na našej web stránke.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ahoj, ďakujeme za inšpiráciu, tiež premýšlame nad výmenou starých žalpzii za vonkajšie tienenie, rady sa vždy zídu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?