Aka je funkcnost parotesnych pasok na okna ?

Zdravim , chcel by som sa spytat ako vlastne funguju pasky na oknenne ramy ktore su urcene jak do interieru tak aj do exterieru ( obojstranne) , kedze princip interierovej (parotesnej) a exterierovej ( paropriepustnej ) poznam a preto nechapem princip obojstrannej. Je kvalita rovnaka ? Mate prosim niekto skusenosti ?
Odpovedať
Profilova fotka
@drought najskôr si odpovedzte na otázku " mám na stenách a strope súvislú parozábranu?" ak áno (napr. montovaný drevodom) má páska význam, ak nie, je to len utesnenie montážnej škáry pred omietkami a o kvalite netreba uvažovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@drought obojstranna je ta expanzna nie? po hrubke z interierovej casti je parotesna a z exterierovej paropriepustna, ale tie expanzne niesu dobre, radsej PUR penu do skary, aby sa okno aj zafixovalo
Odpovedať
@jblaze nie expanzne nemyslím , normálne sú aj také pásky ktoré sa dajú použiť do exteriéru aj interiéru , ktoré sa potom nalepia na ostenie a zatru klientom.
Odpovedať
Profilova fotka
@drought napíš o ktorú konkrétne pásku sa jedná....
Odpovedať
@eagleowl Nemam presny typ , videl som to v zahranici , tam montuju na tieto obojstranne a zaujima ma to ze jak je to mozne. Nasiel som napr. takyto typ RALMO - DOUBLE-Varioband innen/außen, SD-variabel
Odpovedať
Profilova fotka
@drought ja neviem po nemecky ani "f"...ale vyrozumel som (podľa prekladača ) že sa jedná o pásky, ktoré menia svoj difúzny odpor....na rovnakom princípe pracujú aj niektoré klímamembrány napr. ISOVER VARIO® KM DUPLEX UV podľa ročného obdobia menia hodnotu difúzneho odporu....v zime sa uzavrú v lete otvoria.
Odpovedať
na SK sa rovnako daju kupit pod nazvom VARIO SD Complete
Odpovedať
@km79 ano dakujem za postreh :) som to nevedel na SK najst vobec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?