Zmena špárovačky

Ahojte, prosím Vás, vedeli by ste mi poradiť ako čo najlepšie a najúčinejšie ostrániť starú špárovačku? Momentálne máme v kúpelni čiernu ale ju premaľovavávam na bielo. Nie je to ale 100%né. Kúpelňa je nová - má niečo cez rok, ale nie je urobená úplne pekne a s tou čiernou špárou tie nedokonalosti ešte viav vynikajú. Preto tá zmena. Ďakujem vopred 🙂
Odpovedať
@nikuss_d To by si musela celé ručne vyškriabať. Jednoduchšie je už zhodiť celý obklad a nanovo to obložiť a vyšpárovať.
Odpovedať
@nikuss_d dá sa kúpiť škrabák na odstránenie špárovky, skús hodiť do googlu
Odpovedať
@chrobak7 popravde, ak by som mohla, urobim to. Kupelnu nam robil moj otec a uprimne, lutujem kazde euro ktore som usetrila, lebo to odflakol. Ale môj muz o tom uplnom odstraneni obkladu nechce ani pocut. @miroslav33 ďakujem, pozriem sa nato 🙂
Odpovedať
@nikuss_d Daj mu do ruky špachtľu alebo tú škrabku na špárovku a môže sa do toho pustiť. Uvidíš, ako dlho ho to bude baviť.
Odpovedať
Keď sa tá špárovačka odstráni, tak sa nemôžeu tie dlaždice nejak uvoľniť alebo také niečo? Akože keby sa tam hneď nedala nová.
Odpovedať
@lenikkk4 skarovka nema drzat dlazbu, len vyplnit skary. Skus si kupit vybracny multinastroj a s nim skus vyskriabat, napr pod vanou, keby sa to nepodarilo, lebo podla pouzitej dlazby sa moze odlupovat glazura a to uz naozaj radsej vsetko von a tatka tam nepustat 🙂
Odpovedať
Hej no, skôr by som sa obával toho, aby sa dlažba náhodou nepoškodila, lebo to by nezachránila ani nová špárovačka. Ale zase nie je to žiadna náročná robota, skôr taká prplačka.
Odpovedať
@lenikkk4 sparovka na to nema vplyv, dlazdice drzi lepidlo
Odpovedať
ďakujem všetkym 🙂 tak asi si to len pracne vyškrabem. aspoň na niečo bude ten logdan dobry.
Odpovedať
@lenikkk4 Môže sa to stať vtedy, ak je už dlažba odlepená od steny alebo odutá. Vtedy tá škárovka drží pohromade tie dlaždice, ktoré sú od steny odlepené. V takom prípade ale naozaj nemá zmysel vyškrabávať škárovku. Vtedy to treba zhodiť celé.
Odpovedať
@nikuss_d toto aj ja presne hovorim, ze aspon sa ten cas da vyuzit na take veci a roboty, co by sme inak stale odkladali.
Odpovedať
šrobovák na šírku špáry prípadne trochu menší+malé kladivko a ide to pomerne rýchlo a boky dlaždice dočistiť nožíkom. Som tak to vyškrabal dlažbu 2x1m mal som to za 2hod hotové pri dlažbe 30x30cm
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nikuss_d Pokiaľ je problém len v škárovačke, resp. chceš zakryť to "laické" lepenie. Nechcem tým nikoho uraziť. Tak ja by som použil farebný náter Fuga Fresca. Je na to určený a dokáže ti premaľovať akúkoľvek farbu. Lebo škrabanie je ako za trest.
Odpovedať
Normalne su na to specialne noziky, sestra tak neodhadla sparovku tak to cele postupne vyskrabala a dala druhu, len treba proste prijat, ze to pojde pomalsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuss_d Raz som škrabal cca 1,5x2,5m na stene.Pužil aj multifunkčnú brúsku. Už nikdy viac ! Jednak je to sakra pomalá robota a druhá vec , sakramentsky si musíš dať pozor na glazúru pri hranách. Raz dva sa to odštiepi. Ale ako sa vraví , v živote treba raz všetko vyskúšať. Tak smelo do roboty. 🙂
Odpovedať
@eeffka ako ze neodhadla? Nebola dobra co sa kvality tyka, ci sa jej farebne nejak nepacila? To by som si asi zvykla a nechala tam povodnu, by sa mi to nechcelo vyskrabkavat 😄
Odpovedať
@stanii75 farbu, mne sa tiez zdalo, ze sak si zvykne , tak ale nie 🙂
Odpovedať
@igorkoo presne presne, ja som to skusal v dome u nasich v kupelni, ked chceli prerabat. ze vsak kachlicky su dobre, ze staci vymenit sparovacku, nech to je take vynovene trochu. no katastrofa. nakoniec to islo cele dolu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?