Závesná TV skrinka - nosnosť

Ahojte, neviete mi niekto poradiť ohľadom maximálnej váhy skrinky, ktorú by som chcel mať zavesenú na stene pod TV? Nosnosť samotnej skrinky nie je problém, ale ide o to, koľko unesie stena. Je to priečka v bytovke hrubá 15cm a je tehlová (bohužiaľ neviem presnejšie aká tehla). Keďže na skrinke plánujem mať HiFi, tak odhadom hmotnosť veci na a v skrinke by bola cca 60kg aj s rezervou. Dĺžka skrinky je 180cm, prípadne 2 90cm-ové moduly (asi pevnejšie ako 1x180cm). Takto nejako si to predstavujem, len TV bude na stene. Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
ked to je pri tychto prieckach v bytovke ozaj tazko odhadovat kolko znesu
Odpovedať
@adam_2621 Však predimenzuj kotvenie a potom to udrží. Daj na každú skrinku aspoň 6 hmoždiniek a spevni zadnú stenu. Na diaľku ti ťažko povieme, koľko udrží stena. Nevieme, či je to plná tehla alebo dutá. Ak dutá, tak možno by bolo dobré použiť chemckú kontvu miesto klasickej hmoždinky.
Odpovedať
@adam_2621 podla typu materialu steny zvolit sposob uchytenia. Do dutej tehly som na zavesenie skriniek obyvacej steny daval po dve uzlovacie hmozdinky na kazdu skrinku. V skrinkach je toho pozehnane nalozene a drzia :-) http://www.novynabytok.sk/obyvacia-st...
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_2621 V socialistických panelákoch viseli kuchynské horné skrinky na umakarte... :-) A to sme tam mali všetky taniere, poháre, hrnčeky... a neviem, čo ešte. Spýtaj sa v železiarstve, čo by si mal dať - radi Ti poradia.
Odpovedať
Ďakujem za rady :) Všechny skříňky (s výjimkou komody S3Z5-45) jsou pro spolehlivé zavěšení na stěnu vybaveny několikabodovým závěsným systémem německé značky Hettich s vysokou nosností. Toto je písané pri tých skrinkách, tak snáď by to mohlo byť v pohode :). A toto je môj začiatočnický návrh :). Na druhej fotke je komoda pozostavajúca tiež z rovnakých skriniek a tiež zavesené na stene, ale tam už nebude taká záťaž pravdepodobne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?