Zasuvy, siete, svetla v obyvacke spojenej s kuchynou

Obyvacku budem mat spojenu s kuchynou: 8x4,5m. Zacal som robit elektrinu, do obyvacky na stenu kde bude televizor som dal 5 zasuviek na 220v, 2 na koaxial(jeden satelit a jeden dvbt preistotu). 1m nad zemou 3 zasuvky, ak by bol televizor na stene alebo vo vyske. A potom 2 zasuvky na kazdu stenu. Taktiez sietovy (rj45) kabel aj ku televizoru, aj na protilahlu stenu - ak by tam bol pc. Alarm natiahnem asi dvojlinku do dvoch rohov... Co este odporucate, resp. ako to mate vy?
Odpovedať
@radoslavc len taka poznámka ale pokial viem alarm sa netaha dvojlinkou...a zbytok obyvacky si myslim ze ti postaci, skor ty musis vediet co kde budes mat...
Odpovedať
@radoslavc repro neplanujes? Ja davam aj repro zasuvky pri receiver a potom do rohov zasuvky pre reproduktory. Z receivera/satelitneho tunera ti kade pojde hdmi? Nedas do steny? Ja davam... ;-) Na alarm cat/sykfy ku cidlu...
Odpovedať
Mam pod telkou 5x230V, 4x RJ45, 1x koax (chcem len sat, resp. ip-box). V 1m vyske by som zasuvky nerobil. Schovaj si do steny listu, ktorou potiahnes kable od zasuviek/receivera a vylezies za televizorom. Ja som vkladal listu az po strop (budem robit SDK), v ktorej mozem potiahnut kable k zadnym repro (tiez budu stropne, gauc bude v priestore). Co sa tyka alarmu, tak dvojlinka Ti je malo. Ale ak ides robit SDK, tak na to kasli, to natiahnes aj potom ked nahadzes profily.
Odpovedať

Odpovedať
@kejsix ja to spajam v zasuvkach a kable taham v podlahe nakoniec...tu krabicu rozvodnu, ake rozmery to je 10x10? Tie rj45 to mas vyvedene kde? resp. riesis to cez switch? Ten koaxial mas nejaky overeny? co ma nizsi utlm, budem tahat nejakych 30m...
Odpovedať
@radoslavc No sak kable v podlahe, jasne. Len nemam aktualnu foto po ruke. Krabicka je taka nejaka mala, scame z hagardu s lesklou bielou krytkou. Vsetky ethernety mam dotiahnute na jedno miesto (aj indoor od zasuviek aj outdoor od kamier). Kvoli moznemu hluku z NASka a DVRka som zvolil vstupnu chodbu, kde tomu obetujem hornu policku vo vstavanej skrini (spravil som si tam pod stropom aj zasuvky, ktore som schvalne nedaval na RCD, tak ako chladnicku napr.). Rack tym padom neriesim. Nakonektorujem kable a podla potreby nastrkam do switcha. Koax som daval tusim Belden alebo commscope. Neviem uz, spulku som vyhodil, musel by som pozriet na kabli. Ale utlmu by som sa pri 30m nebal. Tahal som s kolegom cez 11 poschodi satelit nejakym lacnym suvixom a chodi to ako vino. Akurat na stb som mu musel podvihnut napajanie LNB, lebo pre ubytok napatia nechodil spolahlivo diseq prepinac. Ale to by bolo na hocijakom kabli.
Odpovedať
@kejsix teraz uvazujem ci bude vhodne na poval to koncentrovat..kedze v lete tam bude vyssia teplota..i ked mam betonovu strechu takze az taka by nemusela byt...alebo to dat niekde do obytnych casti...a tym ako pises stratis nejaky priestor... Tie krabicky davas vzdy na viac zasuviek?
Odpovedať
@radoslavc Tak niekde to dat musis :-D Zas jedna policka v skrinke nieje taka obeta. Osobne by som to na poval nedaval. Pokial sa bavime o nepriemyselnej elektronike, rozhodne jej caste vykyvy ako aj rozdiely teplot zima-leto nebudu prospievat... Ako myslis viac zasuviek? Tie RJ45ky? Oni budu normalne v ramceku 2x2 v tej trojici krabic vpravo. Ta orandzova sluzi len ako nejake "kulturne" ukoncenie vstupu do listy. Cize vo vrchnaciku potom spravim otvor, cez ktory prelezu potrebne kable do listy. Aj tak to bude za nejakym stolikom zrejme..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?