Umiestenie TV v obyvacke.

MOZNO TATO DISKUSIA POMOZE AJ NIEKOMU, KTO MA VELKU OBYVACKU A NEVIE UMIESTNIT TV obrazovku. Prosím Vás pekne o radu. Máme oddelenú kuchyňu (s jedálňou) od obývačky. Veľkosť obývačky 8,25 m x 3, 79 m nám vznikla zrušením priečky medzi pôvodnou obývačkou a hosťovskou. Výhľad máme z oboch terasových dverí do veľkej záhrady na sever. Máme už fixný krb (s komínom v kuchyni) a fixný komín medzi terasovými dverami (čo bude pre krb v zimnej záhrade)... Keďže sme miestnosť zväčšili, robí nám problém umiestniť TV, pôvodne bola umiestnená na zrušenej priečke. Ako by ste si to zariadili?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Takto z brucho ti asi nikto neporadi, skus dat podorys, nacrt?
Odpovedať
No neviem či som to správne pochopila ale ak áno, tak ti máte nejako podobne ako my. Rozmer našej obývačky je 4,7 x 6,8m. Na kratšej stene je umiestnená obývacia zostava s TV a sedašku máme cca 4,5m od nej v priestore. Sedačka je 3+2+1. Krb je v strede dlhšej steny, ktorá oddeluje jedálen a chodbu, nie medzi oknami. Susedovci majú obývačku cca 3,5 x 6 m a na jefnej kretšej stene majú TV a na protilahlej sedačku. Je to dost odveci, zle sa TV z takej vzdialenosti pozerá, chcelo by to projektor alebo riadne velkú plazmu.
Odpovedať
Asi takto
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ale osobne ny som TV neumiestnoval oproti oknu,koli odrazu
Odpovedať
Prakticke je dat ju ku stene, podla tvpjho popisu netusime kde mas tie okna kde nejake dvere aku ma ssedacku.....
Odpovedať
@atlaska Určite by sa dalo rozumnejšie poradit keby sem dala aspon dispoziciu. @radoslav78 To okno oproti, tam je kryta terasa, takže v pohode, žiadny odraz svetla v TV.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 noo za slnecneho dna uvidis,ja to mam tak blbo,presne tv oproti oknu, za oknom terasa, a niekedy si idem radsej zapalit ako pozerat ako mi rastie tuja
Odpovedať
@radoslav78 Uvidela som a vidim už 8 rokov čo bývame. Fakt žiadny problém. Dokonca cez leto sedíme na terase a cez otvorené dvere pozeráme TV. Je to ale dost daleko, chcelo by to riadnu placku na stenu. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak dobre. Inak teda fakt dnes tie TV uhlopriecka 137 a cena cca 600€, mozno treba ist tymto smerom :-D
Odpovedať
My máme uhlopriečku 151cm,ledva vošla do auta a pri montáži na stenu vyzerá ako daka 107cm pri tej cca 7m vzdialenosti :-\ možno by nebolo odveci poobzerat premietačku a plátno...ako v kine,3x2m to by bola podívaná :-)
Odpovedať
@palino82 tak pri tvojej dispozicii ti nepomoze ani projektor, lebo tam mas vela okoliteho svetla. Skor mi to pripada ako chodba a nie obyvacka :-.
Odpovedať
@rkorba nevidím nič zlé na tom keď má niekto presvetlený dom a čo najviac denného svetla/svetelných lúčov...zadebnenú obývačku s jednym oknom a minimom svetla sme nechceli...to som si mohol spraviť rovno zo špajze obyvačku :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ved ani ja s tym presvetlenim nemam problem, len koli nemu nemas na aku stenu dat telku
Odpovedať
@rkorba stenu mam,skor telka vyzera na tu vzdialenost mala :-)
Odpovedať
@palino82 prepáč ale umiestnenie tv je nešťastne. Aj ďaleko aj akosi vysoko. Na protilahlej stene nie je miesto?
Odpovedať
@milan209 oproti mame gauc,barovy pult ...tam by to neviem ake bolo....skusim premysliet :-)
Odpovedať
@palino82 ste ju riadne ďaleko dali, veď to by som mal problém na ňu dovidieť. Ale pri vašom rozmiestnení ste nemali asi na výber, čo?
Odpovedať
@jakabkodano tak mi sme to tak planovali od zaciatku,aj vyvody a zasuvky sa tam preto robili...skor by to chcelo minimalne uhlopriecku 200cm a vyssie...len to su uz riadne palky cenove :-)
Odpovedať
@palino82 To vam fakt vyhovuje ta TV takto vysoko? Vy mate spodnu hranu tak v 1,5m vyske.
Odpovedať
@danculd úplne v pohodičke :-P
Odpovedať
treba kukať von z okna a nie na telku ;-)
Odpovedať
@palino82 Pytam sa len preto, ze take nepisane pravidlo je, ze ked si sadnem na gauc, tak stred TV by mal byt vo vyske oci. Kamarat to ma tiez zavesene takto vysoko ako vy a vzdy si u neho pripadam ako v prvej rade v kine :-). Ale ak vam to vyhovuje, nie je co riesit.
Odpovedať
@danculd jasne chapem co tym chces povedat,len u nas pri tej vzdialenosti,cca 7m nemusime mat hlavy do hora...keby je vzdialenost 4m jasne ze by to uz bolo asi horsie mat tv tak vysoko...a hocikedy ju mozem spustit nizsie,len mame 3male deti,zatial to takto vyhovuje ;-)
Odpovedať
@palino82 ja som to porovnával so sebou. Mam taktiež 150cm ale pozerám to z 3.5m a je to akurát. A kedze je na tv stolíku tak stred obrazovky je vo výške očí. Ak by bola 7m odo mňa tak to by sa mi teda nepáčilo. Neviem aké máš veľké deti ale bolo by riešenie dat na úroveň toho dreva na kúrenie resp. medzi stromček a sedačku tv stolík a naň TV položiť.
Odpovedať
@milan209 deti majú 5, 4 a 3roky...medzi stromček a sedačku to nepôjde,sú tam posuvné dvere na terasu...to už ak,tak prekopať komplet celú obývačku a zmeniť jej dispozíciu
Odpovedať
@palino82 a ako to máš vľavo od krbu. Však daj foto od tej steny ako máš TV ( teda ak chceš...) možno nás tu dačo napadne.
Odpovedať
Profilova fotka
Zburat a postavit nanovo
Odpovedať
@milan209 no som v praci,domov pridem o 22:00,tak pofotim a dam sem...možno nás niečo napadne,okrem asanácie :-)
Odpovedať
Posielam foto...myslim ze ine riesenie ako momentalne mame nieje...
Odpovedať
@palino82 mas krasny barak :-) :-) Ale ine riesenie na tu telku tam fakt nemas. Jedine este vacsiu telku alebo to platno, ale platno by to tam podla mna cele kazilo. Ved pokial vidite, tak je to fajn :-) Super farby ste zvolili:-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?