Uchytenie 75" TV do 140mm tehlovej priecky

Ahojte, chcel by som kupit 75" novy televizor co vazi okolo 40kg. Problem co mam je ze sa bojim ho upevnit do drziaka ( vesa 600x400 napriklad Samsung WMN4277SR ) na stenu tak aby sa dal trochu aj otacat. Tehla je 140mm Porotherm dierovana. Stena je priecka bez betonoveho venca na vrchu. Myslite ze to stena vydrzi ? Dik moc
Odpovedať
Z technického hľadiska jedna skrutka udrží 25x násobok váhy televízora. Budeš tam mať 4 skrutky, tak snáď by to malo udržať🙂 A stena to tiež zvladne
Odpovedať
@panak uplne bez problemov ak ho budete mat zaveseny na stene. Ak ho chcete otacat, to uz je trosku z rizikom, kedze tam nie je veniec.
Odpovedať
@panak ja mam drziak do 80kg, ale tv bezne vazi cca 20kg. Neboj namontuj a neries, nespadne. Ty to mas nejaky rusky tv, ked ma 40kg. 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx 75" TV bežne váži od 30-40kg... @panak na uchytenie fixné, bez problémov každý držiak ... ak chceš ale 75" natáčať do strán alebo nedajbože použiť kĺbový držiak otočný, tak na to zabudni... taká páka ti to vytrhne časom. Alebo ... https://www.akostavat.com/ako-na-to-c... A máš to .. 😄
Odpovedať
@panak ak mas obavy tak toto https://www.fischer-sk.sk/sk-sk/produ...
Odpovedať
@panak jasne ze vydrzi,ziaden problem. Len do tehly na chem. kotvu pre istotu. Mam taku tv na otocnom drziaku v porobetone a ziaden problem. V porobetone len na hmozdinach 4ks.
Odpovedať
Profilova fotka
@panak nad akým prosím ťa rozmýšľaš? lebo tiež by som chcel kúpiť TV (chcem 70" a viac palcovú).. už pol roka čakám, kedy začne Shaomi predávať 75" TV aj pre európsky trh, ale asi sa toho nedočkám a objednám nejakú na SR..
Odpovedať
@originalx Pozri si hmotnost 75" 75" Samsung QE75Q80TA alebo Samsung QE75Q64TA
Odpovedať
@all Ja sa nebojim vytrhnutia zo steny. Skor sapdnutie steny ako takej pri tej pake. Obycajne zavesenie viac menej tlaci dole ale ked dam telku na klb a vysuniem von aby som ju dal na sikmo k miestu kde sedim (aby bola kolmo na oci) tak sa obavam aby to nejako nevypacilo tehlu aleo celus stenu. Ten chybajuci veniec ma hneva. Aj zavesenie je relativne vysoko.
Odpovedať
@iamriso podla financii ked to uz bude aktualne. Ale bud Samsung, Sony alebo LG. Technologia obrazu podla usetrenych $$$ ale urcite nieco kde je Skylink TV, HBO GO, YouTube. To je minimum. Teraz zatial riesim len ci na nozicky alebo na stenu. Nejak som zabudol na to pri stavbe. Inac by som dal mozno na tu jednu cast hrubsiu tehlu a hore "vencek" 🙂
Odpovedať
@panak tie aplikácie už majú asi všetky. Neviem teda aký máš rozpočet, ale asi podľa kvality zobrazenia by som išiel do OLED technológie. Ja som minulý rok kupoval 75 Nanocell od LG, lebo 77oled sa mi zdalo v tej dobe veľmi drahé. Neviem ako je to teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@panak ja uvažujem nad Samsung (Samsung UE70TU7172), LG radšej už nie (momentálne mám LG a kupoval som dva naraz a oba sú pomalé pri prepínaní).. tiež budem riešiť podobný problém ako ty, ja síce mám stenu hrubú 25 cm (Ytong), ale mám urobenú zástenu z dreva..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Boze ved ta priecka ti udrzi aj 200 litrovy bojler a tv ma tak 40 kg max normalne to tam zaves a neries
Odpovedať
Neni lepsi tv s androidom ako ten tizen? Tiez rozmyslam kupit nejaky 65-70".
Odpovedať
@originalx ja som si min rok kupil nepredrazeny TCL75ep662 za bezkonkurencne prachy a nic mu nechyba. Teraz pradavaju s QLED, akurat treba vystihnut akciu. Ja to pouzivam len na netflix, youtube a blueray, antenu este nemam a asi ani nebude :-) @panak ak sa strachujes o nosnost, daj si durchom zavitove tyce na siroke podlozky.
Odpovedať
@rkorba ja som rozmyslal xiaomi 65" s android za 580€, alebo potom samsung 65-70" s tizen. Tlc neviam co je aka znacka, to potom aj hisense ci ako to je, tiez su lacne, ale ci aj funkcne to netusim. 🙂 Priecka spadnut nemoze, ked je strop.
Odpovedať
@rkorba Televízor TCL mám v kuchyni. Bral som ho kvôli tomu, že má systém Android. A nie som s ním spokojný. Systém mi príde pomaly, zasekava sa, pozerám napr YouTube a sám od seba to ukončí a vybehne do hlavného menu. Ten Android som chcel, že tam instalujem aplikáciu na sledovanie kamier okolo domu. Ale ten Android je verzia pre TV, niektoré aplikácie to nepodporuje ako bežný Android.
Odpovedať
@originalx je maly cenovy rozdiel medzi 55 a 65, ale velky medzi 65 a 75 ;-) TCL robi panely i pre inych "znackovych" vyrobcov TV :-) @jurkoboss Tak tak je to android TV (postacujuca rychlost, ale neporovnatelna s modernym mobilom) a preto ti tam ide i netflix 4k, co ti nezaruci ziaden lacny cinsky android box, ale zase na nom skor tie kamery rozbehas :-D Ja som s mojim TCLkom spokojny ide vkuse, internet provider musi mat radost :-)
Odpovedať
Teraz maju SAMSUNG QE75Q75TA (2020) za 1440e. Je to dobra volba ?
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx len pri tom Shaomi treba mať aj šťastie, aby neprišiel poškodený (dosť reklamácií sa riešilo, čo som videl v skupinách) , tiež nad ním uvažujem ale stále čakám, či náhodou konečne nespustia predaj aj 75 palcových pre EU trh..
Odpovedať
@iamriso sak toto, radsej by som kupil v predajni ako cez net a este aj rozbity. 75" bude mat asi aj vacsiu spotrebu, nam ide telka od rana do noci.
Odpovedať
@originalx pocul som o vela pripadoch kedy prisla telka rozbita a nikto ju nerozbaluje pri kurierovi! A tym padom nemas dokaz a oci pre plac, lebo predajca hned dava ruky prec! PS pozor pri vybere moja TCL ma 100mbit rj45 port a ked pozeram cez lokalnu siet kvalitnejsi obsah, tak mi ten ksunt seka 😞 takze ak mate telku ako zobrazovac a nie ako telku 🙂 zaradte si tento nenapadny parameter do zoznamu funkcii.
Odpovedať
@rkorba mne sa stalo, že mne prišla telka s prehnutym panelom. Tak som to nafotil, bolo to len sčasti rozbalene. NAY mi to akceptovalo a vrátili peniaze. Čo chcú je, aby bolo nafotené poškodenie a aj krabica, obal, aby bolo vidno, že vonkajšom je nepoškodený. A viem že ešte som im musel fotiť aj tie vnútorné polystyrény, ktoré vypĺňajú priestor krabice
Odpovedať
@rkorba ja mam skusenost, ze vzdy v kamennej predajni som zjednal lacnejsiu cenu ako bol najlacnejsi na nete, preto cez net moc nenakupujem drahe veci. Ja sa neponahlam s nakupom, mozno az na leto to necham, radsej pojdem k moru. 😀
Odpovedať
@originalx a to prídeš a ukážeš ponuku z netu, od konkurencie, že aby ti ponúkli nižšiu cenu?
Odpovedať
Obycajna predavacka ti taku zlavu neda, musis riesit z majitelom obchodu, alebo manazerom. Trochu inu metodu pouzivam. 🙂
Odpovedať
@originalx tak to potom asi len u nejakého drobného predajcu. S ktorým sa možno osobné poznáš. Viem, že tie veľké reťazce mali akciu, že po predložení ponuky od konkurencie vedeli zrovnať cenu. Ale musel to byť presne ten istý model,
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som minulý rok kúpil 75" TV SONY. Vyberal som dlho. OLED som vylúčil, telka ide skoro stále. A IPS som nechcel takže vypadlo LG. Tak som sa zameral skôr na Quantum Dot (QLED) a VA panel. Pri SONY je to Triluminos. Je tam Android, obraz perfektný... Zavesil som to do pórobetónu na myslím 16cm hmoždinky. Ale na pevno, takúto 40kg telku by som sa neodvážil natáčať.
Odpovedať
@panak pokial sa bojis ze hmozdinky nebudu v tehle dobre drzat daj to na chemicku kotvu a mozes na telke aj sediet 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?