Televízor- kráľ slovenských obývačiek

Profilova fotka
Kraľuje aj u vás? Keď si pozerám inšpiračné obrázky na zariadenie obývačky, na každom jednom sa vyníma telka. Čím väčšia, tým lepšia. Koľký z vás si zariadili obývačku bez tohto elektrospotrebiča? Ako vyzerajú vaše obývačky? Je mi smutno z predstavy, že si dnes málokto vie predstaviť život bez telky v domácnosti. V mojom rodičovskom dome je telka zapnutá denno denne, kedysi som pri nej dokázala sedieť hodiny. Dnes už ani pomaly neviem ako sa naša nová, samozrejme superveľká telka zapína. Zaprisahala som sa, že v mojej domácnosti žiadna televízia nebude. Zato bude obývačke kraľovať knižnica, krb, lehátko na čítanie a stolček na pohár s mliekom a sušienkami :)
Odpovedať
1
2
neviem si predstavit obyvacku bez telky je to jedine miesto kde sa stretneme vsetci ked sme doma ked ze mame len jeden televizor doma
Odpovedať
tiez zapinam telku obcas, len aby nieco doma hralo, a vecer pri nej zaspavam. knihy necitam, nemam na to cas a bolia ma pri tom oci. radsej utrem prach zo supervelkej telky ako z 1000 knih :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo chodiť do extrémov. Máme doma i dosť veľkú telku,,i milión kníh. Hoci uznávam, ešte som im nevymyslela dôstojné miesto. Bývala to moja závislosť. Teraz už nemám toľko času a ani peňazí na kupovanie stále nových, tak skôr požičiavame si po rodine i kamoškách.. A srdce našej obývačky je krb. Ten milujeme asi najviac. A i to mliečko občas, ale radšej pohár vínka ;-)
Odpovedať
nekraľuje u nás. Zatiaľ bývam v prenájme, a stačí nám počítač, kde si pustíme čo chceme a kedy chceme. Keď raz budeme vo svojom, bude tam TV, ale riešený rovnako ako teraz - s prepojením na PC, nie na "káblovku". Knihy uznávam, aj keď boli časy, boli... keď sme boli mladí a mali veľa času :)
Odpovedať
@zenazaba akurat teraz vyberame nabytok pod tv a velky tv,kedze sme dlho mali len malicku,dcera s muzom/jej otcom/ zboznuju,ked sa mozu usadit pri tv v obyvacke a kukat hokej,tych chvil u nas bude uz coraz menej,preto si ich vychutnavame,proti kniham nemam nic,sama ich preferujem,ale neradikalizujem to,ako ani nic ine v zivote :-)
Odpovedať
tiež nepatrím k prívržencom telky, ako sa tu spomína je asi fajn mať doma väčší monitor alebo menšiu telku s pripojením na počítač (či už na rodinné pozretie fotografií, pozretie rozprávky s deťmi a podobne..) neviem ako ľudia môžu pozerať televíziu v dnešnej dobe, ja bez nej reálne žijem 11 rokov a vôbec mi nechýba a keď prídem domov alebo niekde na návštevu, kde ju majú nedokážem pri nej obsedieť a len sa nestačím čudovať čo v nej dávajú (vymývacie reklamy na pôžičky, paušály a pod.)... ku knihám, lehátku a krbu odporúčam určite väčší uvolniteľný priestor a riadnu poličku na spoločenské hry, v mojej obývačke isto nesmie chýbať tvorivý kútik :) a mimochodom čas je len otázkou priorít.. keď má niekto čas na hodinové pozeranie telky denne má čas aj na čítanie ak chce, záleží čo si kto vyberie ;)
Odpovedať
@zenazaba Akosi nemám čas na sledovanie TV. Možno je to tým, že dosť veľa čítam. Akosi neviem zosúladiť rodinný život so seriálmi, diskusnými reláciami a reláciami o varení. Kedysi, keď som veľa sledovala TV som nemala vôbec čas na čítanie a chýbalo mi. Ku jedlu, žehleniu a iným domácim prácam, pri ktorých som kedysi sledovala TV, mi dnes úplne postačí rozhlas.
Odpovedať
telku sme nemali ani v jednom z našich bytov. chodili sme do divadla, do kina, na prechádzky, na vernisáže, na večeru do reštiky, na výlety... teraz máme nový 4i. (predtým to boli garzonky/1.izb.) a sem si manžel zaželal telku. kúpili sme pod podmienkou, že nebude príjem, iba to spojíme s hdd s filmami alebo s notebookom (napr. keď robím ešte v noci totálne unavená nejaké veci, tak som šťastná, že nežmúrim do 17tky notebooku ale mám to obrovské na 120 telke). a teraz hooorko ťažko ideme na jednu prechádzku týždenne :-| dúfam, že je to len dočasné, že je to nové a vzácne a že sa to časom omrzí.... ale nikdy v živote by som telku nedala do spálne.
Odpovedať
Telku doma mame,ale nie sme maniaci. Pozerame velmi malo, hoci mame desiatky kanalov. Kto nie je fanusik telenoviel, ci slovenskych serialov, tak moc nema tak na vyber... V lete radsej sedime dlho vonku, v zime si obcas pustime nejaky film.
Odpovedať
Profilova fotka
No, ide o to, že drvivá väčšina obývačiek sa komponuje tak, aby to nej mohla zapadnúť telka....kupujú sa stolíky pod televízor alebo sa vyskladá obývačková stena s miestom na televízorom. Keď som naposledy prechádzala "obývačkovým" oddelením v Sconte, tak som si nemohla nevšimnúť, že všetky zostavy mali vyhradené miesto na telku. Takže človek, ktorý tú telku nechce, si obývačku musí zostaviť sám. Tam kúpiť takú skriňu, tam onakú, tam taký stolček...nevšimla som si ani jeden obývačkový komplet s knižnicou. Je to tak len u nás alebo je tento trend aj v zahraničí? Preháňam, keď poviem, že telka je zabijak voľného času?
Odpovedať
@zenazaba by ste sa cudovali ako su v zahranici naviazani na telku alebo net. pracujem pre jedneho svajciarskeho providera, a ti ludia sa stazuju, ak im uz ca. 5 min nieco nefunguje.....
Odpovedať
Profilova fotka
Telku v obyvacke mame, ale privital by som zvlast televiznu miestnost a obyvacku bez telky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zenazaba no ak je niekto otrokom telky tak to je zabijak casu, ale tvarit sa kultovne, lebo niekto nema telku mi pripada trochu scestne :).
Odpovedať
@zenazaba Mne sa pacia velke samostatne kniznice, netreba ich spajat s inym obyvackovym nabytkom podla mna. A regalov mas kopec vo vacsine obyvackovych zostav, staci si nakombinovat kolko chces. Inak ti drzim v tvojom usili zit bez telky palce, zvlast ked budes mat vacsie deti. Mas pravdu ze je to zrut casu, ale potom pozor na aktualne ovela vacsie pozierace casu ako su pocitace, notebooky, tablety a smartfony ;)
Odpovedať
@manilla to nie je ani tak naviazanosťou, ale mentalitou - ak za niečo platím, tak chcem, aby to fungovalo... podľa mňa normálne, len do niektorých slovenských firiem to nedorazilo 8-)
Odpovedať
Telku nemame, ani mat nechceme. Centrom obyvacky je krb, plus do buducna chystame na jednu stenu premietacie platno a projektor, ktory sa da prepojit na pocitac,aby sme si obcas nejaky ten film mohli kuknut. Mali sme pozicany projektor cez sviatky, pozerali sme klasicke rozpravky a bolo to to prave orechove, horel ohnik v krbe a na celej stene Popoluska, ci Perinbaba. :-) Zatial to ale nie je priorita a v podstate neviem, ci vobec niekedy bude. :-) Ak niekto zatuzi vidiet nieco v telke, zapne si notebook, tam mame nejake to "cudo", co sa da kukat nejakych 6 programov. Takze hlavne syn ak zatuzi byt "v obraze" :-D , tak si zapne..
Odpovedať
@zenazaba my odvtedy, co mame dieta, telku nepozerame vobec...hlavne, ze ju platime... len tolko - aky je rozdiel napr. v pozerani telky a napr. v niekolkohodinovom sedeni pri pc? :)
Odpovedať
my telku nemáme už asi 5 rokov a ani do nového domčeka v blízkom čase neplánujeme... a nie, netvárim sa kultovne:), len ju nejak nepotrebujem.. filmy pozeráme na PC, správy si prečítam na internete a takisto si tam pozriem MS v hokeji:)
Odpovedať
@zenazaba trend v zahraničí je mať televíznu miestnosť, preto v ich obývačkách TV nevidieť..u nás to nehrozí
Odpovedať
TV nemame viac rokov a tak to ostane. Mame notebook, na ktorych pozerame rozpravky, filmy a serialy. Ale planujeme kupit monitory, aby sme to mohli pozerat na vacsom formate.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu mentalitou :-D tak tu svajciari nemaju. keby sa ja tak spravam k cudziemu cloveku ako niekedy oni, tak dostanem na hubu. slusnost im je naozaj neznama. samozrejme cest vynimkam. ]-( je to hlavne tym, ze najst praveho svajciara vo svajci je problem. je to tam presytene turkami, jugosmi atd. ale biju sa do hrudi aki su oni svajciari. to iste plati napr. o nemecku. ale to uz je mimo temu.
Odpovedať
Profilova fotka
"telku nemame my mame len monitor a PC kde pozerame filmy" je este lepsie ako "my este nekurime, len vecer zapalime krb " :-D @manilla z mojich navstev Svajciarska mam uplne ine dojmy.
Odpovedať
@majkoj No pre mna je v tom napr. rozdiel - lebo na PC si mozes pozriet co chces, resp. nemas tam pristup k Tv programom (teda my nemame). Takze potom nastane taka situacia, ze decka idu na besedu s Adelou Banasovou a su asi jedine v triede, ktore netusia kto to je :)
Odpovedať
Profilova fotka
no mozno aj knizku s gramatikou si budes moct precitat pocas vecerov :-D :-D :-D my mame telku, ja nepozeravam, neviem to ani zapat a moj manzel hej, rad si pozrie sport alebo film....ale je momentalne x ludi, co vykrikuju, ze nemaju TV a pritom kazdy z rodiny sedi pri notebooku a cumi do toho...no takym ozaj netreba TV.....mam taku kolegynu, ona nema TV vykrikuje a ma kuknute v archive vsetky nakupne maniacky atd, co nas tu s tym zasobuje pribehmi z reality show, co ja ani nepoznam.... :-p :-p :-p
Odpovedať
my telku mame a dost velku a ja som knihomol, my mame v obyvacke este aj PC kutik kazdy si najde svoje a sme pekne spolu @zenazaba tie fotky co si prilozila su podla mna damska a panska izba nie obyvacka
Odpovedať
Profilova fotka
jeden by si na základe tejto diskusie myslel, že na slovensku je televízia na vyhynutie :-D my tv máme a býva dokonca aj zapnutá :-p necelý rok sme fungovali bez, napriek tomu sme si ju kúpili, pretože sme chceli. neznamená to ale, že nečítame knihy a že v tv pozeráme telenovely alebo reality show. nevidím nič zlé na tom, keď si k žehleniu či vareniu alebo proste len tak ako kulisu tú telku zapnem. zväčša je to šport alebo také tie "iné" kanály, väčšinou sa pritom rozprávame, nie je to štýlom, že teraz ticho ide telka. áno, často si tam nenájdeme nič pozerateľné, vtedy si pustíme nejaký film či obľúbený seriál. alebo si ju jednoducho nepustíme :-) podľa môjho názoru je oveľa väčším požieračom času počítač konkrétne internet. tam mnohí presedia doslova hodiny a nech mi nik netvrdí, že všetok ten čas je strávený študovaním hodnotnej problematiky :-) :-) prípadne ďalším bonusom sú počítačové hry... to len človek zhypnotizovaný sedí a nevníma okolitý svet... podľa mňa sa telka s knižnicou v obývačke nevylučujú, ale keď niekto nechce, nech si proste nedáva. ak je problém nájsť vyhovujúci nábytok, existujú stolári :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mám Tv,ale len kôli dokumentárnym programom,správam ..ak chcem vidieť dobrý film,zájdem do kina(ak je vôbec na čo)..aha a ešte ako uspávací prostriedok je super 8-)
Odpovedať
nie som zastanca marnenia casu pri telke na ukor inych cinnosti,ale TV doma chcem mat.aj napriektomu,ze ju mame doma,nepozeravam casto,nemam cas.a takisto nemam cas citat tolko,kolko by som chcela,preto si obcas pozriem spravy,dobry film alebo dokument,ktory ma zaujme.rada popri vareni pocuvam nieco alebo pri zehleni a siti...a mam v obyvacke aj kniznicu,ale snivam,ze budem mat raz v dome samostatnu izbu,kde budu len knihy
Odpovedať
@moratibru ja aj na TV pozerám iba to co chcem :-)
Odpovedať
Mame TV, pozerame TV, ci uz spravy, sport,-vela /mame dvoch synov/, aj nejaky ten serial, Banasovu,ci Kausa ....reklamy sa snazim ignorovat, no co uz s nimi.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?