Svetlá látková sedačka - klady a zápory

Ahojte, veľmi sa mi páčia svetlé farby sedačiek. Určite chcem látkovú a farba najlepšie krémová, resp. béžová. Máte niekto skúsenosti s údržbou takejto svetlej sedačky, alebo odporúčate skôr niečo tmavšie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak nemáš malé deti tak kľudne aj bielu, ale čo si všímam tak veľa ľudí má na svetlých sedačkách prehozy :-)
Odpovedať
Nie, nie, deti zatial nemáme....ale rada by som vedela aký na to majú názor užívatelia takýchto sedačiek, stále dúfam, že sa nájde niekto kto mi povie že so svetlou farbou je taká istá starosť ako s udržiavaním napr. čokoládovej :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Máme krémovú látkovú sedačku, aj keď nemáme zatiaľ deti, máme ju takmer nonstop prikrytú dekou. Kúpili sme ju v IKEA s tým, že ak sa bude moc špiniť, kúpime tmavší poťah. Hlavnou nevýhodou je, že musíme dávať pozor, aby sa nezašpinila :) Dosť je na nej vidieť prach, musíme sem tam čistiť buď odchlpovačom alebo nasucho vykefovať. Ako výhodu by som videla to, že na miestach, kde sa najviac sedí, nie je vidieť "vysedenie" poťahu, a to ju máme vyše tri roky.
Odpovedať
2041, 2042, 2043 z týchto poťahov vyberám. Pravdepodobne tá 2043, vyzerá byť aj dobre melírovaná, že by sa taká občasná nehoda mohla zakamuflovať, čo poviete? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@yohanka Ahoj, my máme takýto poťah: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... Raz za čas ho operiem, po ten čas mám náhradný tmavomodrý. Na sedačke sa u nás neje ani nepije, jedine káva, ale ešte nikto nerozlial. Nemáme s farbou žiadny problém. Je to prírodná farba s maličkými bodkami, nie je ani hladká, čo asi celé pôsobí tak, že prach a iné nečistoty sú na nej neni vidno. na tej tmavomodrej je po čase vidno prach, tá je aj taká hladká. Mám ten odtieň veľmi rada, pekne nám to presvetlilo miestnosť a naozaj s údržbou - opraním neni problém. Ja si myslím, že závisí aj od odtieňa bielej - svetlej a materiálu. Na snehovo bielej lesklej látke inak vidno ako na štruktúrovanej tmavšej bielej, ako naša prírodná alebo smotanová.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/blog/gubik... to je naša :)
Odpovedať
Gubiko, naozaj krásna, presne takéto odtiene sa mi páčia :-) tak podľa tvojich skúseností by s týmito troma látkami, ktoré som poslala, nemal byť ani po čase problém, však? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@yohanka ja sa priznám, že my náš poťah nemáme nejako dlho. a dá sa dať ľahko dolu a oprať. ak budeš mať veľkú sedačku, z ktorej sa poťah nebude dať dolu, prípadne bude taký veľký, že sa ti nebude zmestiť do práčky, tak v takom prípade ti neviem poradiť. v týchto našich podmienkach to nám vyhovuje. mne sa veľmi páčia svetlé poťahy. navyše sa ľahko kombinujú s rôznymi farbami vankúšov :) jejdačky, teraz mi napadlo, že tatino má žltú svetlú pohovku. má tam veľké vankúše, ktoré tvoria opierky. tie sa zvyknú prať, ale na sedačke má deku. a pod ňou sú fľaky - ono niekedy aj rifle púšťajú farbu do sedačky. ten sedačkový poťah sa jemu nedá dať dole. myslím, že to tepuje tým strojom na koberce. túto sedačku má asi 7 rokov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?