Špiní sa vám bledá kožená sedačka?

Chcela by som poprosiť tie, ktoré máte už doma kožené sedačky v bledých odtieňoch, čiže biele, bledučko smotanové, či sa "nešpinia". Tým myslím to, keď sa na nich sedáva v rifliach a tmavých nohaviciach, či nezostávajú tmavé fľaky, ktoré sa nedajú odstrániť. Prosím napíšte tie, ktoré ich máte a používate. ĎAKUJEM!
Odpovedať
1
2
u nás zatiaľ žiadny problém...
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... skus mozno sa nieco docitas aj tu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mam sedacku 10r koženu, ziadny problem.. pamatam sa , ze raz pustili nejake rifle - podotykam činske z tržnice niekomu, ale to bola chyba rifli, nie sedacky , a slo to dole.... inak, ziadne rifle, tmave, cierne apod. nohavice mi nikdy ziadny flak neurobili :) dalsiu sedacku mame teraz novu tiež koženu, vid albumy, takze opatovny vyber koženej sedacky hovori za vsetko :) pokial ti ide o udrzbu, tak je to to naj, co si mozes kupit.. niekomu vadi chladnejsie sedenie , ktore citis par sekund, ale na to staci v zime jemna tenunka deka na sedacie casti :)
Odpovedať
katrin21: nie je problém s tým, že sa v niektorých častiach sedačka akoby vyšúcha? Tvoj album som videla, máte sedačku z Intemonu. My tiež o nich rozmýšľame, nám sa ale páči model extent. Mne sa páčia také hranatejšie a jednoduchšie tvary. Ako si prišla k Intemonu, máš na nich nejaké referencie od ľudí, ktorí vlastnia od nich sedačku?
Odpovedať
Profilova fotka
@mimikl Extent poznam :) je to krasny, moderny dizajnovy model, je velmi pekna, tiez bola v hre, ale nevyhovovala nam rohom, aky k nej ponukaju :) ano, moja kolegyna ma od nich sedacku a bola velmi spokojna aj s pristupom firmy, a ja mam tu istu skusenost :) mozem len odporucat, vazne:) nic sa nevysuchava, alebo podobne.. kvalitna koza sa nema preco vysuchat, pokial ju nedrhnes niecim drsnym :) z casu na cas naimpregnujes - ako každa koza, aj ta naša ľudska, potrebuje z casu na cas premastit :) a funguje dalej bezchybne :) ale netreba nic velke,staci raz za rok :) inak,aj susedia oproti maju od nich a tiez su velmi spokojní, maju podobny model ako je Extent :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimikl My mame bledunkozelenu kozenu sedacku, a je pravda, ze je na nej vidiet po case take "spinavsie" miesta - asi od oblecenia ... Ale asi zalezi aj na kvalite koze... Tato je z Aska :-) Ale mame taky balzam na kozene vyrobky, ktorym to ide vsetko pekne umyt.
Odpovedať
Profilova fotka
no, ono kazda sedacka sa spini, to je logicke, napr. nasa byva uchytana po case od ruk na podrúčkach :) ale vyhoda je , ze na rozdiel od latkovej to pretriem, aj obycajnou jemnou handricou a vodou :) prip. speci pripravkom, mam z IKEA jeden, ten je dobry :) a je ako nova:) latkovu by som musela jedine tepóvat, cakat kym uschne a aj tak v nej ta spina v podstate ostane, nikdy to nevytiahneme von...:(
Odpovedať
Mne sa veľmi páčili kožené sedačky a vždy som o nej snívala. Ale zdala sa mi nad naše možnosti, pretože som nechcela nejaký šit. Ale tento Intemon sa mi veľmi pozdáva - dobrý pomer kvalita a cena. Teraz sme reklamovali sedačku od Šipoša a nakoniec som vyboxovala vrátenie peňazí. Po tejto skúsenosti už o látkovej nerozmýšľam. Viem, že aj keď sú deti, je kožená praktická, lebo sa dá utrieť. Ale obávala som sa tej bledej farby, z dôvodu, že napríklad ja mám rada kožené kabelky, jednu takú bledú mám a tiež je už na niektorých miestach taká uchytaná a to sa o ňu teda starám. To, že je niekomu koža studená neriešim, lebo to nie je môj prípad. ja milujem ten pocit, dotknúť sa pravej kože. To je pre mňa ako drevo a laminát. Aj ke´d pri podlahe kvôli podlahovému som musela ustúpiť. Ale originál materiál je iba originál, nikdy sa nedá napodobniť.
Odpovedať
Profilova fotka
tak potom sa nemas coho bat :) ako z reklamy wash & go :) utries a ides :)
Odpovedať
@mimikl @katrin21 , dievcata mohli by ste mi dat, prosim, kontakt na firmu so SLOVENSKYMI sedackami? (o.i. chcem aj v tomto podporit NASE hospodarstvo :-D, nie napr. talianov :-D :-D ) a zvlast ked hovorite, ze su krasne a kvalitne. Su len v Banskej Stiavnici, Blave a Nitre? A ak by sa dalo, este cenove relacie, pls. x-) Ď, Ď moc
Odpovedať
Profilova fotka
presne, ja som tiez podporila nasich :) v Stiavnici su tusim az dve, jedna je tento Intemon, fakt super pristup a vsetko, ochota a pod.... robia aj atypy za priplatok, na mieru , kto by chcel a mal na to...ale to asi vacsina nemame :) ale da sa vybrat... potom je ten Šipoš tusim SK firma, nie? este aj Bodnar v Prievidzi,ale to zase dizajnovo nie je asi ono, kvalitne to je , co sa tyka kože, ved mam od neho 10r sedacku a je ako nova :) ine neviem.... teda slovenske..
Odpovedať
hmmm, skoda, ze je ten intemon, tak daleko :-( , ale urcite si tieto informacie ulozim do mojho "archivu", a ked budeme o dva mesiace nahanat sedacku, tak sa asi vyberieme na vylet :-D Dakujem moc za tipy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a odkial si? inak, o tom ze su fakt dobrí, svedčí aj fakt, že veľa exportuju do severskych krajin :) Finsko a pod..
Odpovedať
katrin21: kto exportuje do severských krajín? Inemon? Ja som bola v BA, pretože tam pracujem. Majú expozíciu v Atriu, ale predáva ich aj Galan Design house. Táto konkrétna Extent bola v obidvoch predajniach. Na stránke Intemon sú verzie o rozmeroch v pdf-ku. Tam si pozri, čo Ti vyhovuje a napíš mail ohľadom ceny. Dôležité je ešte uviesť v kotorm druhu kože to chceš, tých je viacero druhov. My máme záujem o 2 ks trojsedov - š. 245 cm, sedenie má rozmery 3x60 cm+opierky. Jeden trojsed stojí v koži comfort 1145 eur. Ale podľa mailu sú prístupný aj na nejakú zľavu.
Odpovedať
Profilova fotka
ano, oni:) ano, extent maju vystaveny napr. v Atriu v BA na samom vrchu :) ano, ide aj o druh kože, najdrahšia je anilinova, :) my mame typ comfort, to je taka stredna, resp. vyssia stredna trieda, nie je to max. lebo to by sme sa nedoplatili a navyse ´, mne sa tie anilinove nepacia, su take leskle, vyzeraju mi ako koženka a ja chcem aby koža vyzerala ako koža:) aj ked aj tých je viac typov , niektore su pekne:) ano, da s nimi dohodnut :) v BA je velmi prijemny mlady chalan :) alebo priamo v Štiavnici :)
Odpovedať
Profilova fotka
jedna vec , co sa len tak nevidi a co hovori o ich serioznosti je, ze ked som volala s p. majitelovou manzelkou, ze zhanam taku a taku sedacku a ze rozmyslam aj nad InElis, len cena je pre nas nedostupna, tak povedala, ze ano, InElis odporucam ako alternativu ked by ste si u nas nevybrali( lebo o tom to bolo,ze mne sa najprv nic nepacilo, len InElis aky ma dizajn. potom som zbadala Alfu a bolo :) ..), takze kludne nemala problem povedat,m ze aj konkurencia robí kvalitne sedacky a menovat ju :) to sa fakt len tak u konkurencie nevidi :)
Odpovedať
Profilova fotka
intemon je super ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
som rada, že to aj ty hovoris!!! :) ako dizajnerka:)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 aj ako buduca uzivatelka. konkretne ma ocarila POLO, a bude asi napriek trendom - cokoladovo hneda. biele sa mi prejedli ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jasne:) mne sa pacia aj farebne:) biela sa ani mne nepaci, len smotanova,ale chapem, ako to myslis:) aj hneda bude pekna:)
Odpovedať
Profilova fotka
tusim prave to Polo maju susedia:)
Odpovedať
Aj nám sa páčilo veľmi to polo. Ale manžel veľmi nechce tie polohovacie opierky a obávame sa toho, že sa to časom pokazí. To polo sme videli aj oblúkové v Atriu. Vyzerá to perfektne. A videli sme ho aj v jednom časopise o bývaní, kde ho mali v jednom dizajnovom dome - to oblúkové.-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@katrin21 ty si pisala o tej sedacke, a spominanych rifliach,ze ostalo po nich neplechy cim si to davala dole?lebo mne to vyrobkami na kozu nezislo...a stale spina drzi na sedacke
Odpovedať
u nas najviac pustili rifle zn.Diesel, ziadne cinan origisky za 300eciek, ale ide to dole krasne obycajnymi vlhkymi utierkami a jasne ze sa biela spini aôle aj lahko udrzuje. Vzdy nadavam ked ju cistim,ale inu by som nechcela. Uz bola aj kvalitne pocarbana perom od 3r chlapceka total carbanice a sli dolu.
Odpovedať
@janka2221 ak pouzivas miceralnu vodu na odlicovanie tak skus na tie flaky na sedacke. A k teme. Sedacku kozenu nemam ale mam biele kozene stolicky k jedalenskemu stolu. Raz za cas ich prebehnem bud. mydlovou vodou (detske mydlo s lanolinom) alebo s detskymi utierkami (tie na prdelku). Potom ich osetrim balzamom urcenym na kozu.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame bledobezovu asi 4roky a je bez flakov, takze spokojnost.
Odpovedať
my mame svetlu sedacku brik a spini sa na miestach kde sa sedi zatial to ide dolu s detskymi vlhcenymi utierkami
Odpovedať
@alzbetae wau dik za radu to mydlo vyskusam. Ja som sa bala ze najviac spiny bude blizko krbu,ale nieje to tak. Stolicky som vyberala cirna-biela a na bielu som ennabrala odvahu :-D ale cierna sa nam na nich hodi,takze envadi.
Odpovedať
mne ostali na svetlej kozenej sedacke male bodky z protismykovych ponoziek z podraziek, je to ako guma zazrata do sedacky, uz som vyskusala jar na riad, prasok na pranie, aj pripravok na kozu a nic nepomohlo.. uz si neviem poradit :-( :-( :-( ma niekto na to nejaky trik?
Odpovedať
Profilova fotka
mame bledozltu 4 roky a vsetko v pohode
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?