Snímateľné poťahy na sedačkách z Ikea

Ahojte...budem rada,ak budete reagovať,chcela by som poznať pozitíva a negatíva sedačiek z Ikea ,hlavne tých s odnímateľným poťhom.Extra ma zaujíma ektorp a kivik.Má niekto z Vás Kivik? a ako ste s ním spokojný.Ked pozerám na fotky z bazarov,vyzerajú tie sedačky otrasne,môže to byť kvôli tomu,že niesú ožehlené po pratí? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aknel77 moze to byt tym, mame ektorp a negativum potahu je, ze ho nesmies nechat totalne vyschnut, pretoze to potom uz nedozehlis.... takze zehlim este vlhke, pretoze aj ked to zehlim cez mokru plienku aj tak by to bolo pokrcene... a toto je vlastne jedine negativum, to zehlenie... dalsie je ta praca ked potah davas dole a opat na pohovku plus negativum je, ze je idealne mat potahy aspon dva... avsak za to pozitivum, ze vylejem kafe a potah operem, tieto negativa rozhodne stoja :-D :-D :-D
Odpovedať
Chcem sa spýtať,či treba žehliť aj keď sa suší v sušičke.Dík :)
Odpovedať
@kaktusik007 dakujem za postreh,pre man to ,ze to musimzehlit nieje odradzujuce,ked je to peken oprate a to s tym zehlenim za mokra,dik za tip ;-) potom je to pekne? lebo v tych kadejakych bazaroch to vypada s prepacenim ako krave z r...i vytiahnute.no des. :-N a potah mas zo zmesoveho amterialu? alebo cista bavlna,my sa chystame kupit ten tmavosedy a ten je 20% bavlna a 80%polyester.
Odpovedať
Profilova fotka
@aknel77 mame potahy co uz nei su v ponuke, tie kvetovane - jeden cierny a jeden cerveny. a ak je to ozehlene, je to pekne ;-)
Odpovedať
prosím poradte, dala som do obývačky spodnú časť zo starej obývačkovej steny, ktorá už bola odsudená na vyradenie. Akú úpravu by ste mi doporučili, aby skrinky dobre v obývačke vyzerali, lebo sú veľmi praktické vojde mi tam veľa vecí.
Odpovedať
@liii vymenit uchytky a pripadne opravit drobnosti ako su skrabance atd. a doladit hornymi skrinkami v bielom lesku a nechala by som to tak. ma to stale smrnc a nabytok spred x rokov je o niecom inom ako vostina ci papierove polotovary dnesnych cias :-)
Odpovedať
@cililink no vieš, ale je taký dosť zničený, popraskaný lak škrabance na hornej doske,rozmýšlala som že b y som vymenila dvierka, len neviem akej farby, či bledšie či tmavé, lebo podlaha je tmavá aj gauč je tmavý, pôjde tam ešte bledý koberec.
Odpovedať
Profilova fotka
@aknel77 my mame ektorp a musim povedat, ze hoci je po oprati riadne pokrceny ten potah, v zivote som ho nezehlila....natiahnem ho na sedacku aj kreslo a ono sa to same vyrovna :-p Jeden potah mame ciste bavlneny, druhy je nejaky zmesovy, co sa nesmie ani prat ani cistit v cistiarni...ale periem ho a v pohode. Kym su deti male, stale nieco vyleju, zaspinia cokoladou....takze z tohto hladiska to je ok. Ale ja by som uz Ektorp viac nekupovala - zle sa mi na nom lezi a cita, sedacia cast je taka mierne naklonena smerom nadol pri chrbtovych operadlach a to mne vadi....
Odpovedať
@simsalabim dakujem za postreh,mne sa na nom uzasne sedi,to je vlastne hned druhy dovod po pratelnych potahoh,preco by som ho chcela.ael my asi kupime ten kivik,hoci je designovo iny,je podobny co sa materialov a aj odnimatelnych potahov tyka.len tento ektorp ma uz dost ludi,taks om chcela postrehy. ;-) a mas pravdu,s tymi detmi,preto chcem tieto sedacky,lebo tie moje ratolesti co dokazu :-S :-D vsak to pozname. ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 dakujem si ma potesila s tym ozehlenim a ze ej to pekne ;-) a raz za par mesiacov ked to operiem,ma to zehlenie nezabije ;-) 8-)
Odpovedať
a co Kivik???? nema z vas niektora?
Odpovedať
Profilova fotka
@aknel77 Máme starú Karlandu, potah vraj nepratelny a vpohode som ho prala, ale som nikdy nezehlila, ono sa to samo nejak vyrovnalo. Teraz sme dlho rozmyslali co do noveho domu a zostali sme pri osvedcenej ikeackej a kupili sme Kivik. Ta Karlande este aj teraz vyzera dobre. Premňa je dôležité že ten poťah môžem vyprať. Tu trochu vydno aj Karlandu: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/v...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@victus dakujem ;-) zial toto mi moj manzel nikdy nedovoli |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@aknel77 no, len aby sa ti nestalo to co mne - dam novy, cisty opraty potah na sedacku, vytesujem sa, ze pride navsteva, a uuups, moja 80 rocna babicka si neda povedat ze nema kavu drzat v rukach a uuups, cele kafe na sedacke :-D :-D :-D tak periem opat, a o par dni spravi to iste moj otec.... takze.... uz odzvonilo casom, kedy som pre jeden fliacik hned prala cely potah :-p :-D :-D :-D :-D - ale svoje maju na tomto rozhodnuti samozrejme aj moje deti, 22 a 10 mesacne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@liii ja by som fakt len vymenila uchytky, pretmelila skrabance a nastriekala na bielu..... ale iba v tom pripade, ze je to fakt desne poskrabane, ako pises... inak by som to nechala tak asi :-)
Odpovedať
My mame karlstad, zatial som prala len navleky z matracov, ale nezehlila som, ked sa to navlieklo naspat tak sa to vyrovnalo.
Odpovedať
chcem sa spýtať, sú tie snímateľné poťahy viacvrstvové? Ide mi o to, keď napr. v prípade 100% bavlny, je poťah iba čisto jedna vrstva bavlny alebo je bavlna niečí podšitá, vystužená napr. lepiacim plátnom a podobne. Teda moja otázka znie, ak je poťah viacvrstvový, vie mi niekto zistiť vrstvy? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@paulus33 Ja mam 2 rozne potahy na Ektorp a ani jeden nie je viacvrstvovy. Ciste bavlneny je take velmi pevne platno a ten druhy je zmesovy, akoby zamatovosemisovy a zatial vyzeraju OK, nepredrete. Sedacku aj kreslo mame asi 6 rokov a potahy menim vacsinou kazde 4mesiace (cca), teda su prane 1-2x do roka.
Odpovedať
@victus @kaktusik007 @santana kočeny, mozem sa spytat ze ci sedacky ikea (karlstad, kivik, ektorp) drzia aj po rokoch tvar? mam na mysli sedaky ("vankuse" pod zadkom) a chrbtove opierky. niekde na nete som videla realne fotky nejakej ikeackej sedacky a vankuse boli akokeby pokrutene... tak ma to trosku vystrasilo, ci tie sedacky vydrzia. taka 3miestna rozkladacia karlstad, ci kivik je uz pekne draha, tak aby sme sa neobabrali... takze ma zaujima ci sa vam pouzivanim nezdeformovali... a tiez, ake typy potahov (z hladiska materialu) odporucate viac nez niektore ine? niektore mi prisli take akokeby tkane (ako lan), ine su skor latka... ktore sa lepsie peru, menej vytahaju, atd.. ? vdaka! :-)
Odpovedať
az teraz som si uvedomila to familiarne oslovenie :-D dufam, ze sa ziadna za vas neurazi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda neurazi ;-) no takto za nas... my mame latkovu ektorp, periem kvoli detom na 60, uz to slo aj na 90, flaky pustaju v pohode.... dostava zabrat riadne, ale mame len 2 pohovku - od 2007, tvar drzi - avsak v tej dobe sa pouzivali ine vyplne do toho ako teraz, my mame original vtacie perie tam este.... tak neviem ci som poradila v dileme ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda Karlanda (Karlsdatd) je ešte po 8 rokoch stále pekná, vankúše drža tvar, aj ja som prekvapená aka je nezničiteľná, ale pravda že ma tvrdšie vankúše, tak asi preto. Kivik má mäkšie vankúše, zatiaľ ho máme krátko takže to neviem ohodnotiť. Čo sa týka látky tak jednoznačne také, ktoré sa dajú prať v práčke. Starý poťah na Karlande nebola prateľná v pračke za čistenie som dala 20 eur. Potom som ho vyskúšala vyprať v práčke na 40C, a v pohode, ale takú latku už nemajú v ponuke. Pri Kivik som sa rozhodla kvôli farbe pre neprateľný :-x
Odpovedať
@anairda my mame rohovu karlstad ale len 8 mes. zatial sme spokojni no a co sa tyka vysedenia tak tam je brutalne dlha zaruka a vyslovenie aj na vysedenie, schvalne som si to vsimla, len nechcem teraz trepnut kolko ale mari sa mi ze tych 25 rokov ako davaju na matrace, takze by som sa toho nebala, akurat si treba poamatat kde si odlozis blok z nakupu ked to budes chciet o 20 rokov reklamovat :) :-D a vankuse o ktore sa opiera tiez nemaju preco stratit tvar, ponatriasaju sa a su v pohode, my v tom mame ako taky vatelin ci ako s ato vola. Latku mame pratelnu, pri malych detoch sme to uz vyuzili a je to super, taka ta tkana latka moze ist len do cistiarne a to je celkom palka za cistenie. Moj celkovy dojem je super a zas by som do toho sla, je pekna aj pohodlna a este mozem aj casom vymenit potahy a zmenit celkovy look :)
Odpovedať
@kaktusik007 @victus @santana vdaka kočky :-) skusim pohladat ze kde som to videla tu vysedenu a zdeformovanu sedacku. kukala som na to ako puk, lebo ikea sedacky som povazovala doteraz za vysoko kvalitne. ale vase skusenosti ma utvrdili v tom, ze to bude ok - predsa len 5 ci 8 rokov pouzivania hovori za seba. preverim si v ikea ze cim to plnia. myslim ze vatou tak ako pisala santana - a preto sa mi zdalo ze ci sa nemoze "hrcaviet".. victus a ty ten "nepratelny" potah na kivik znamena, ze je snimatelny, ale da sa len v cistiarni cistit? ci je uplne neodnimatelny? inak, mne sa lubi strasne tato kivik - teda potah: http://1.bp.blogspot.com/-bnKEn60rWQs... je to z USA stranky. v ponuke nasej ikea nic take nevidim...
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda ano ten neprateľný poťah znamená že len chemické čistenie, ale je tmavší tak snaď nebude potrebné tak často čistiťako tú smotanovú na Karlande. Tú fotku som našla aj ja aj ten poťah sa mi pačila, možno že mali aj u nás v ponuke skôr, lebo ako pozeram na stranke Ikei, tak už ani ten naš škoricový nie je v ponuke. Inač náš Kivik tiež má stredný vankúš trochu čudný, ale to len preto, že som ten poťah nejak nevedela natiahnuť, lebo tie spodné vankúše majú nejakú výstuž aby držali tvar.čakám na manžela už tri mesiace :-| aby opravil , on má predsa silnejšie ruky. :-D
Odpovedať
@victus ako dlho máte tú karlandu? lebo pozerám že ten poťah na nej sa trošku ponaťahoval =-)
Odpovedať
skusali ste niekto ten "nepratelny" potah oprat? Bo ja som koli farbe kupila nepratelny a veru uz je ako diva svina spinavy. Co sa s tym stane, ak to operiem? ani nie v pracke, ale namocim to do vane a v rukach by som ho vyprala. Myslite, ze sa pokasle?
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini06 to je nový poťah ten vanilkový, potom čo som ho vyprala sa trochu zrazil a už je OK
Odpovedať
@akvi aké je zloženie tej látky? veď možno aj keby si to dala na ručné jemné pranie do pračky tak by sa nič nestalo
Odpovedať
@gemini06 pozeram stranky ikea a zistujem, ze ten nas potah tam uz v ponuke nie je. Netusim, ake ma zlozenie, nie je to ani na tom stitku napisane, len ze neprat :-| Ta latka je taka so strukturou, nie uplne hladka. Inak ja som uz jeden z tych vankusov mala ciastocne namoceny, ale v studenej vode, bala som sa dat teplu a jemnou kefkou som ho prebehla, ale neopral sa dobre. Nic sa mu nestalo, len ja sa bojim, ze ak dam teplu, tak sa pokasle :-( No som poucena, ze uz len pratelne kupovat, som si naivne myslela, ze skolopovinne dieta uz tu sedacku az tak nezamaze, ale opak je pravdou :-S
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?