Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť so skarovacou hmotou? Pokladáme v novostavbe dlažbu (drevodekor), kupovali sme skarovacku Ceresit Premium Flex Fuga na dlažbu v odtieni antracit. Po naneseni ostal odtien tejto skarovacky bledý, skoro až biely, čiže sme odtien išli vymeniť za Graphite. No napriek tomu sa nám zdá skarovacka dost bledá, urcite nie je v odtieni graphite a dokonca ani antracit. Vie mi prosím niekto poradiť či sa to pri tejto skarovacke deje bežne, pripadne rady, ako dosiahnut tmavsi odtien? Ďakujem 🙂
@andrejito_zemanito no uz to lutujeme aj my, mali sme zobrat Mapei. Ale keďže už máme Ceresit, tak hladam nejake riesenia, ako dosiahnut tmavsi odtien 😀
@daniela610 máme ten istý problém s Ceresitom. kúpili sme čokoládovú k drevodekoru a po odskúšaní úplne zle. Farebne to išlo do červena, na fotke menej vidno ale naživo to bol des. Kúpil som Mapei čoko a neni čo riešiť.🙂Ceresit nikdy viac! hore Mapei golden dust, dole Ceresit
@pavolkurej ďakujem za info, konzultovala som to s priatelom a povedal ze áno, pravdepodobne bola dosť mokra spongia. Nechapali sme to, lebo naozaj pri antracitovej to chytilo uplne na bielo, fakt je to biele a pri grafitovej je to svetlo sivé 😔 čiže problém bol postup, teraz už len musime rozmyslat ako to napraviť, viete mi, prosím, nejak v tomto poradiť?
@igorkoo my sme povodne rozmyslali tiež nad cokoladovou pri drevodekore, ale pri porovnani s Ceresit vzorkovnikom som uz vtedy videla, že všetky odtiene boli úplne do ruzova, s čím som absolutne nebola stotonznena. Nakoniec nám bolo odporucene, že drevodekor viac vynikne pri antracitovej, resp. Grafitovej skarovacke, len teda sme nepredpokladali, že dopadneme takto 😀 je to katastrofa, ale chýba je evidentne v našom postupe, tak uvidíme. Hádam nájdeme nejaké riešenie, ako to opraviť
@daniela610 je moznost ak to bolo robene teraz nedavno skusit sa snou pobit a vyskrabat to prec a nanovo je to trocha prplacka ale da sa to 🙂 a potom pomali s tou vodou spongia nemoze bit mo mokra preto nepouzivam vanicku ale klasika kybel a spongial velka a mala do kutov v tom mam cit aby som to neprehnal s vodou a umyvam vzdy na 3 x moj blby pocit sa boj ze vy zoetali flaky tak ja krd dosparujem tak je to umyte tak ako ma ze uz mozere pouzivat 😉 🙂
Tiež sme vysparovali drevodekor s Ceresit Čokoládová a je do ružová , mám na to nervy, nepáči sa mi to moc, manžel tvrdí že sa to zaspini a bude dobre....
@pavolkurej Tak tak, trikrat umyvat viac sucho, nez mokro. Najviac som sa zabavil s chilli odtienom ce40, vsetko cervene 😀 ale vysledok je totalny magnet na oci
Keďže ste vymyli pigment, tak by boli 2 alternatívy:
1. Vyškriabať a nanovo vyškárovať
2. Mapei má alternatívu s názvom Fuga Fresca. Uľahčí Vám to prácu. Videí o tom je plný internet, ale vynikajúca pomôcka v tomto prípade.
Moje odporučenie, keď si vyberiete farbu, nenanasajte to aplikatorom,ale kúpte si tenký štetec na maľovanie ( najlepšie okrúhly z papiernictva) odstrihnute aplikator a nanášajte na suchú škarovacku toto. Ak Vám niečo ostane na obklade, umyte to handričkou s teplou vodou.
Príjemnú prácu
@tomasuli ďakujem veľmi pekne za rady, o tej druhej variante som uz počula a to aj plánujeme spraviť 🙂 našťastie to nie je zatiaľ v celom dome, iba v časti kde bude kuchyňa, tak hádam to nebude problém spraviť. Ešte raz ďakujeme 🙂
@kejsix aha hej, je to take bledsie na foto. original je to teda take, ako je ta prostredna cervena? ozaj to vyzera zaujimavo, take netypicke, originalne. sa mi to paci.
@matko291 my sme do tejto dlazby dali hnedu (cokoladovu) a je to hrozne. Tento Tvoj coal je velmi pekne... Normalne rozmyslam, ze by som to moje vyskrabala a dal tiez coal 🙂