Sedačka do tvaru U - je vhodná do menšej obývačky? Uzavre priestor?

Ahojte, vyberáme s manželom sedaciu súpravu a mne sa strašne páčia sedacie súpravy v tvare U. Muž ale vraví, že si myslí, že to veľmi uzavre priestor, čoho sa bojím aj ja. Ale aj tak si nemôžem pomôcť, strašne sa mi páčia sedačky to "U-čka". Obývačku budeme mať 6x3 m. Je táto obava opodstatnená a radšej máme vybrať rohovú alebo si myslíte, že by to nebolo až také zlé a hodil by sa nám aj tento tvar do takejto obývačky? Dakujem za každý názor :-)
Odpovedať
@rebbecah 6x3m? Tak iste vies, kde by mala byt a k tomu si predstav sedacku U so sirkou nieco vyse 3 m a tie bocne casti okolo 1,8m
Odpovedať
Profilova fotka
@rebbecah ahoj,podobny tvar obyvacky maju aj svokrovci na byte a tiez tam dali sedacku do U zpociatku to vyzeralo divne ale clovek si zvykne a casom teraz je to uplne v pohode,pobehuju aj male deti okolo(aspon sa maju kde skrývať) nevadi to nikomu.
Odpovedať
@vlado35 áno, presne viem ako bude a "technicky" viem, koľko miesta zaberie...skôr mi ide o to ako to môže pôsobiť, či to nebude divné alebo či to veľmi neuzavre obyvačku do stredu? Skôr ma zaujímajú proste tipy od ľudí čo to tak majú a či to pôsobí v pohode alebo by radšej volili druhýkrát niečo iné :-) obývačku chcem ladiť do bledých hnedých farieb, ak by náhodou aj to zavažovalo...
Odpovedať
Profilova fotka
Celé záleží od toho, ako je dispozične riešená obývačka, teda kde je vchod, okno, nábytok, televízor a pod. Velká sedačka má opodstatnenie ak je velká rodina alebo sú velké návštevy. Može to opticky zmenšit priestor ale nemusí. So svetlou sedačkou určite menej ako s tmavou. Mám dobré skúsenosti s bielou anylin kožou ktorá je odolná a velmi príjemná. Pri výbere sedačky treba uvažovať aj nad komunikačnými zónamy, či sedačka nebude pekážať v pohybe. Ak mi pošlete na mail pôdorys resp dispozíciu obývačky budem Vám môcť poradiť konkretnejšie.
Odpovedať
@rebbecah do miestnosti 3m sirokej nemozete dat ziadnu velku robustnu sedacku. skor nieco mensie, uzsie. bud rohovu, alebo klasicku 3+2 a rozmiestnit to nejako rozumne, aby to tam nezaberalo celu mestnost. ale zas zalezi aj od tvaru miestnosti a dalsieho rozlozenia nabytku. viem si predstavit aj U sedacku, ze zaberie celu sirku izby, ked je zvysok izby dobre usporiadany. ziadny velky nabytok, jedna skrynka, TV, polica, krasny stolik a koberec a moze byt aj do U. treba vidiet presne izbu a sedacku. takto na dialu je tazko radit.
Odpovedať
Ahojte prepacte ze sa tu vtieram ale v mojej teme nikto neodpisuje len sa chcem spytat na vas nazor. Obyvacka ma velkost 25 m2 rozmer 4,7 x 4,7 m rozmyslame ci sedacku L alebo U je to spravene v pomere 1:10
Odpovedať
prečo chcete rohovú alebo účkovú sedačku? Ja by som to už nechcela ani zadarmo. Máme rohovú a je maximálne nepraktická. Na rohovej sedačke sa nedá pohodlne oddychovať, a keď tak len dvaja aj to si buď hlavy búchajú alebo nohy čuchajú. Teraz ideme kupovať 3+3+2 alebo 3+2+2, uvidíme ako to výjde, aby mal každý svoje pohodlie. To je môj názor, ale keď sa niekomu páči účková, tak prosím.
Odpovedať
u rodicov bola vzdy rohova a nikdy nebol problem ze by niekto nemal svoje pohodlie alebo ze by sme si hlavy buchali alebo nohy cuchali :D Nam sa zase zda 3+3+2 neprakticka ale kolko ludi tolko chuti samozrejme preto je viac moznosti na vyber :)
Odpovedať
@skandy U.. s tym, ze jeden bocny kratsi, druhy dlhsi.. ;)
Odpovedať
@stanislavao obývačka bude ladená do hnedých farieb, skôr do bledších, v obývačke neplánujeme ani jedálenský stôl ani nijaký iný väčší nábytok. Posielam link obývačky a rozloženia vstupov a dverí http://postimg.org/image/499iq6vu3/ ... medzi vchodom do kuchyne a vchodom z chodby bude mala obyvacia stena s TV, ale fakt malá, len jedna skrinka a stolík pod TV...koberec máme krémovej farby so stredne vysokým vlasom a sedaciu súpravu plánujeme tiež béžovú alebo do jemných farieb...vdaka za odpoved :-)
Odpovedať
@nelimatej momentálne máme rohovú a sedí sa nam na nej dobre, sme spokojní...no ani neviem prečo ale mne sa veľmi páčia sedačky do tvaru "U" a preto som sa s tým ešte nezmierila úplne, že takú nekupujeme :-D zato sem píšem a zisťujem ... ked napíšu viacerí, že sa to nehodí do našej obyvačky, tak si určite dám poradiť, už mi tu na fore veľa ludi dobre poradilo...ale som hlavne chcela počuť názory aj iných :-) ale vždy ked sme v obchode s nábytkom, vždy mi padne oko na tie učkové, lebo sa mi páčia
Odpovedať
@rebbecah a kde si predstavujete tu U sedacku? lebo ja si ju tu predstavit neviem. mne tam pasuje 3+2. ak si date U tam do stredu oproti vlastne planovaneho TV, tak to bude podla mna vyzerat dost divne. bude to taky useknuty kut tam a to nebude pekne. TV si dajte na stenu, nie na skrynku. kable zamurovat do tunela do steny, nech vam tam potom nespatia. miesta na U sedacku je tam dost, ale nevyzeralo by to asi pekne. este pokial by bola taka, ze stredna cast dlhaaa a tie bocne kratke, tak mozno aj hej, ale klasicka U, ako byvaju aj v katalogoch Asco, Sconto a pod, tak nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stanislavao no sedačku si predstavujeme práve tam ako ste napísali - pred tv...no tak takáto asi nepripada do uvahy, však ? http://www.asko-nabytok.sk/1005964.0-... ... samozrejme v bledej farbe
Odpovedať
@rebbecah podla mna nie. vyzeralo by to tam divne, useknuta by bola izba, bola by predelena tou sedackou na 3 casti. verim ,ze sa vam U paci, ale vzhladom na rozmery miestnosti radsej volne bud rohovu, alebo 3+2. prajem stastny vyber. Inak ta sedacka, co ste poslali link neni vobec dobra. sirokanska, cize sa zle sedi na nej a malo miest na sedenie. to je sedacka, skor lenoska. nie pre navstevy na sedenie.
Odpovedať
sedacka je pekna skor na lenosenie koli sirokym castiam, neodporucam nabytok z ASKO nabytku + dajte si pozor pri vybere nevidim podla fotky ako je rieseny rozklad na lozko ak stylom ze sa vytahuje zospodu stredova cast tak OK ak sa sklapa zadne operadlo tak pozor casom sa to strasne rozhega castym opieranim.
Odpovedať
Profilova fotka
@skandy Tá Učková verzia neni zlá, ale pohovkovú čast by som dal ku krbu. Nie clelkom rozumiem tej modrej čiare pri posuvných dverách. stavebný otvor predpokladám že je v strede.
Odpovedať
@dimensio ta modre ciary su okna a modra ciara co je dalej od steny su otvorene posuvne dvere
Odpovedať
Profilova fotka
Ak súto francúzske okná s výstupom na terasu, tak skor by som uvažoval o tej L-kovej verzií..
Odpovedať
skor by som riesila L-ko + nejaky taburet k tomu...na uckovu sedacku je to podla mna strasne maly priestor...my mame o obyvacku 30 m2 a to som sa bala ako to bude ked tam natrepeme uckovu sedacku, ale dopadlo to nastastie fajn...
Odpovedať
@skandy my to mame podobne...mame ucko...a je to fajn...aj som sa trochu bala ale je to ok...dokonca nam zostal priestor za sedackou na obrovsku kniznicu...
Odpovedať
rozmyslame nad U stym ze kratsia cast pri dverach bude mat cca 166 cm. henten moj navrh je robeny komplet v mierke a vyzera tam dost priestoru
Odpovedať
Profilova fotka
@skandy Podla nakresu si skutocne mozete dat sedacku v tvare U uplne v pohode. Vhodne vyplni priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
@skandy inak my sme prave kupili sedacku L-kovu s tym, ze ta kratsia cast je o cosi sirsia a zmestia sa vedla seba dve osoby. Je zo maximalne pohodlne a sme velmi spokojni. Pred tym sme mali 3+2 a bolo to fajn, no s pohodlim, ktore mame teraz sa to neda porovnat. Takze u mna L-kove a U-clove sedacky jasne vedu. No he potrebne mat na ne priestor.
Odpovedať
Rad by som vedel este vas nazor na to keby bola sedacka bud L alebo U na tejto strane miestnosti. co na to hovorite?
Odpovedať
Profilova fotka
@skandy Mne sa takato orientacia nepaci, lebo uzatvara priestor. Ak by bola sedacka na tejto strane, tak potom by podla mojho nazoru bola lepsia L-kova. U-ckovu by som pri tejto orientacii nedavala vobec.
Odpovedať
Aj ja by som urcite radsej zvolila sedacku do tvaru L ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?