Rozdiel medzi typom podsvietenia televizorov

Zdravim, vie mi niekto priamo z praxe povedat aky je realny rozdiel medzi podsvieteniami displayov, konkretne na televizoroch Samsung - medzi LED Edge a Direct LED? Rozhodujem sa konkretne medzi modelom UE48H6670, ktory ma podsvieteni Direct LED a je rovny a medzi modelom UE48H6800, ktory ma podsvietenie Edge LED a je zaobleny. A mam riadnu dilemu... :(
Odpovedať
@joshuagrey Rychla otazka pre google a rychla odpoved > http://www.tvfreak.cz/technologie-pod...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@joshuagrey volil by som plochý direct. Zaoblenie dáva zmysel ak má plátno cez 3 metre (v telkách čistý marketing). Väčšia devíza je vyššia svietivosť, rovnomernosť podsvietenia a nižšia spotreba čo by malo poskytovať direct. Ale keď sa potrebuješ predvádzať tak ti treba zakrivenie :-)
Odpovedať
@floydian Tu stranku mam samozrejme davno precitanu. Pytal som sa, ci ma niekto skusenosti z praxe, ci je ten rozdiel naozaj nejako priamo vidiet, ci je ten rozdiel markantny a podobne.
Odpovedať
@slavoslav Predvadzat sa nepotrebujem, vela ludi ku mne nechodi. Ked uz si vsak sadnem za televizor, chcem si ho vychutnat. A preto je pre mna najdolezitejsia kvalita obrazu.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to iny typ podsvietenia. Edge led znamena, ze su ledky v rohoch a teda podsvietenie nie je rovnomerne. Bezne to zbadas asi iba na uplne ciermej obrazovke kde je mozne pozorovat ako intenzita osvetlenia postupne od krajov ku stredu obrazovky klesa. Preco prave Samsung? Ked ti ide o kvalitu su dalekolepsie znacky...
Odpovedať
@vovo Neviem. Samsung je taka srdcovka. Ale nie je to ultimatum, kludne pojdem aj do niecoho lepsieho. V podstate chcem 48" a v cene cca tisic eur. Prave preto som to napisal do fora, aby som sa dopracoval k najlepsiemu nakupu :) Co by si mi v tejto cene doporucil Ty?
Odpovedať
Profilova fotka
No v tomto budgete skus pozriet aj LG
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo keby len značky, ale aj typy panelov...
Odpovedať
Profilova fotka
@sgt no jasne... tak z tych bezne dostupnych si myslim, ze LG je spicka. Dokonca aj Philips pre svoje vlajkove lode 9. triedy kupoval displej od LG. Samozrejme, ze LG si ten TOP nechal pre svoju vlajkovu lod :). No ale Ambilight je Ambilight :)
Odpovedať
@joshuagrey ak Ti ide o kvalitu, pockaj do vianoc a za liter uz mozno kupis 4k.
Odpovedať
@joshuagrey najlepšia rada, chod na pozrieť niekde do veľkej predajne ,kde majú predvádzaciu miestnosť , tam to vidíš ako doma v obývačke ,nie nasvietené vo veľkej predajni, a vyber si podľa seba, ved ty to budeš pozerať,lacnejšie ten istý model dostaneš na internetovej predajni,ale len overené napr. Heureka, dnes veľký rozdiel medzi značkou nie je , výrobcov zobrazovačov je len niekoľko a elektronika je vymakaná ,no máš to ako so ženou ,niektorá sa vydarí ,iná nie
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?