Renovácia sedačky

Ahojte, prosím Vás, vie mi niekto poradiť? Máme starší gauč, ešte poslúži (kým budú deti malé určite), je zachovalý, len gombíky má poodpadávané. Je to taký starý gauč, 3+ 2+ 1, zložený z matracov, a každý matrac má 5 gombíkov, ktoré sťahujú tú látku. No a tieto gombíky sú už zničené, niektoré sa odtrhli, alebo majú vydratý poťah. Viete mi poradiť, ako sa dajú svojpomocne vymeniť? Dalo by sa vypárať tie staré a nové našiť iba na poťah, ale tým pádom tam už nebude to "riasenie" alebo čo to je. Proste chcela by som aby aj nové gombíky boli prišité skrz celé epedo. No len ako to dokázať? To by som potrebovala aspoň 15cm dlhú ihlu :-D Máte niekto skúsenosť s niečím podobným? Ďakujem za rady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_nr skus sa opytat mozno aj nejakej krajcirky ja mam znamu co sije take bezne veci ako saty, podsedaky, a podobne, ale aj takymto veciam viem ze sa parkrat venovala a ze nebol problem, len teraz sa vela stazuje na prsty ze uz ju neposluchaju. Vyskusaj sa aj na niekoho takeho obratit :-)
Odpovedať
@lenka_nr http://galanteria-eshop.sk/calounicke... Alebo nieco podobne?
Odpovedať
Ďakujem, vyskúšam :-) Aj tú ihlu, hádam sa to podarí :-D
Odpovedať
@lenka_nr ta ihla, ktoru poslala bovary nie je dobra, Ty k tomu sitiu gombikov potrebujes ohnutu ihlu, lebo inak to nepodoberies. Niekedy sa daju kupit cele sety v tom papieriku z galanterky, su tam rozne druhy ihiel. Ale este si k tomu musis kupit aj hrubu cvernu, taku v plastovom koliesku, niekedy ich robili papierove. Daju sa zohnat aj farebne.Lebo obycajna nit by sa Ti trhala. Skus nejaku malu galanterku, lebo tie vacsie to asi nemaju.
Odpovedať
@irise Na tej stranke bola aj ohnuta ihla mala aj velka. Ale tiez myslim ze v galanterke lepsie poradia.. @lenka_nr
Odpovedať
https://www.stoklasa-sk.sk/fotkymiddl...
Odpovedať
Najlepsie by bolo, keby si si zohnala dlhu rovnu calunnicku ihlu a prisila ich krizom cez tie vankuse, na rubovej strane zaistila protigombikom alebo kusom latky Prevlecies nit cez gombikove dierky, navlecies jeden koniec dlhej nite do ihly, presijes krizom cez vankus (ihlu vytiahnes kliestami, ide to stuha ale ide) potom navlecies druhy koniec nite a presijes s nou madrac, na rubovej strane bud prevlecies nite cez plochy gombik alebo kusok latky, pevne zatiahnes a zaviazes pevny uzol. Uzol zaistis sekundovym lepidlom. Nit najlepsie calunnicka lanova ale ak nezozezenies, tak potom hrubu polyesterovu aby sa dobre smykala a aj bola dostatocne pevna.
Odpovedať
@zita19 aha, az teraz som si uvedomila, ze chces sit cez celu epedu, to by bola fakt lepsia rovna ihla. Ale preco cez celu epedu? Nebolo by lepsie prisit gombik len k latke, pripadne trochu zachytit aj ten molitan ? My to mame takto na epedach, ak ked matrac je skoro rovnako hruby. Ale ako to pojde, zalezi aj od materialu epedy. Ak je molitanova, tak by to mohlo ist lahko. Iny material pojde tazko.
Odpovedať
@irise lebo tie gombiky su tam preto aby sa latka neposuvvala po epedach hore dole. Oni to vsetko spevnuju. To sa ti len zda, ze je to chytene len o molitan. Ak to prisijes o molitan, tak to nebude drzat a vyskubne sa to z neho aj s celym cirkusom. Mozno nie hned, ale casom urcite. Mozno tie nove sedacky sa tak robia z uspornych dovodov, ale malo by to byt krizom. Este je mozne, ze medzi latkou a molitanom je vatelin a je to chytene len on.
Odpovedať
@zita19 moze byt,ako hovoris. tuto svoju :-N som este nerozoberala. Zalezi aj od druhu latky, ci je smykava, alebo nie. Ja som tak cele kresla precalunovala bez gombikov a latka sa mi nemyka, ale je hruba vlnena a sa akoby prilepila na molitan.
Odpovedať
@irise to je tiez pravda, ze niektore latky su k molitanu dost pritulne. A vela zalezi aj na tom ako je napnuta latka. Ked je napnuta dobre, drzi a nesmyka sa
Odpovedať
Ano, presne tak som to mala v plane robit, ako popisuje zita19, ze cez cely matrac, lebo aj teito povodne gombiky (tie ktore este drzia) su tak robene, ze ide hrubocizna nit, skoro ako klobukova guma cez cele epedo a spredu je ozdobny gombik, potahovany, a zo zadu len taky tenky cierny plastovy. Tak som myslela ze tak to urobim aj ja, len s novymi gombikmi. Oni tie gombiky su tak silno stiahnute, ze to az vtahuje ten molitan trochu dnu a tym padom robi take riasenie alebo ako to mam povedat, proste ta sedacka nie je hladka. Urcite by ste tu sedacku spoznali keby vidite foto, je to klasicka stara plysova sedacka. Nechcem kupovat novu kym s decka male, lebo dostava zabrat a novej by mi bolo luto. Tato je v pohode, len tie gombiky su poodtrhane a vyzera to skaredo. Este nemam vymyslenu farbu gombikov, lebo take ako su povodne som nezohnala. Gauc je hnedy, gombiky dam asi modre. Dakujem vam velmi pekne za rady, od pondelka sa dufam do toho pustim, nech je sedacka na Vianoce pekna :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?