Rada/ napad na obyvackovu stenu

Ahojte prave riesim mensiu dilemu ohladom obyvackovej steny. Zhrniem to v bodoch: - paci sa mi styl obyvaciek ako je na obrazkoch - stena na ktorej to bude je biela - TV ktoru tam planujem dat je 55 palcov tzn 75x125 cm - sirka obyvacej steny (od zarubni smerom do predsiene ku zarubni smerom do kuchyne) je len 2,4m - mam tam aj vypinace - chcel by som skryt vsetku kabelaz za ten TV panel (zastnenu) kedze mi to pride ucinne a efektne. Mate s tym niekto skusenosti? -mate niekto nieco podobne? resp kontakt na stolara ktory by mi to v ramci BA spravil .Mam tam len 2,4m a tieto zalezitosti su bohuzial v obchodoch okolo 3m minimalne. -kolko mozem cca ocakavat cenu ak to dam stolarovi -nechal by som sa ukecat mozno i na nieco bez tv panelu v takom jednoduchom style ale problem je v tom ze nemam v stene vyrieseny cable manazement a teda si neviem predstavit ako by som vedel efektne skryt kable od tv, settoboxu atd v pripade ze jeTV ukotvena na stene -prikladam i skicu cez malovanie zbuchanu za 2 minuty ale na predstavu to pomoze Kazda rada /odporucanie stolara/ skusenosti by sa mi zisli. ;-) Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Vzhľadom na to, že tvoja tv je širšia ako polovica medzizásuvkového priestoru, tak by bolo dobré k tomu opticky doladiť aj nejakú tú skrinku. Pre ten horný návrh možno na jednu širšiu (nie dve vedľa seba). Ten spodný návrh nespĺňa tú funkciu prekrytia všetkých káblov bez ďalších úprav steny. Ale obidva návrhy vyzerajú celkom fajn, len je to iný pomer tv a priestoru pre skrinky). Ešte je dobré si uvedomiť, kde je sedenie, či je na stred, alebo posunuté- bolo by dobré prispôsobiť polohu televízie ešte tomu. Aj farby a materiály dosť závisia od podlahy, stien, resp. sedačky.
Odpovedať
dakujem za radu . aby som to upresnil Sedacka bude jemne bezova takmer biela,podlaha je defacto orech aida (tmavsie drevo) a planujeme teda mat bielu kniznicu v obyvacke ... co sa tyka obyvacej steny tak TV bude viacej zlava preto sme zatial prislo s principialne niecim ako je na obrazku . nechceme to mat moc preplnene a teda jedna skrinka tam stacit bude. co sa tyka materialu tak sa mi paci ta idea mat biele skrinku pod TV i tu skrinku samotnu a ten TV panel orech tmavsi nieco ako je a podlaha.. doplnok ? vedla pravych dveri premyslame ze by sme dali skrinku v rovnakom style ktora by splnala funkciu baru ... oproti tejto skrinke bude velka kniznica ..
Odpovedať
@rad878944 tak urcite ak to das stolarovi tak rataj s tym, ze to bude aj raz take drahsie akoby si kupil celu niekde. Pokial popozeras rozne obchody urcite najdes aj hotovu na takyto sposob
Odpovedať
cez stolara to ozaj lacna zalezitost nebude..
Odpovedať
Cena sa odvija aj od materialu, stolar moze byt lacnejsi ako obchod. ten panel ti ale bude trcat pred vypinacmi,musis ho predsadit koly kablom,pokial ich nezasekas do steny. TV bude velka, staci ju polozit na nabytok, do neho vykruzit dieru a kable schovat za suflik. Nebudete musiet dvihat zrak k TV ale budete pozerat priamo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslím, že to máte celkom dobre premyslené. Možno by som ešte rozmýšľala, či nedať tú barovú skrinku z tmavého dreva, ako tú zástenu za tv. Hlavne ak, máte bledé steny, tak tmavšia krajšie ukáže a možno aj nejaká so sklom a jemným nasvietením. Možno by som aj nad tou knižnicou tmavšou rozmýšľala, keď aj gauč aj steny budú bledé. A ak bledú knižnicu, tak možno nejako zvýrazniť stenu za gaučom (nemusí to byť farbou, môže byť aj bledá).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@projektypekarsro aby som upresnil farby stien, za kniznicou aj gaucom je vlasne stena zelena aby sa krasne ukazal ten gauc a biela kniznica , stena oproti teda kde ma byt obyvacia stena je teda biela a preto by ten tv panel fungoval ako pekny kontrast. dakujem za tu ideu dat ten "bar " v tmavsom dreve aby to vyniklo to znie velmi fajn ;-)
Odpovedať
@gabeard no praveze som hladal a vsade maju takuto vec len na standartnu dlzku 3m .. keby som nieco podobne nasiel kludne i v IKEA tak by som do toho siel ]-(
Odpovedať
@atlaska zasekat sa to do steny nemusi pretoze ten panel nemusi byt plny tzn moze to byt defacto len dekor ktory ma hrubku dajmetomu 18mm a z boku to zahnes dalsim v rovnakom dekore teda posobi to plne ale pritom je to defacto za tym prazdne a pripravene na kabelaz... :-) v tom je ten trik ze tu uz nemusim sekat a vyzera to velmi velmi pekne... Telka by mala byt cca 70c m od podlhahy aby som to mal v podstate priamo pred ocami ... ale ano suhlasim ak by sme telku polozili len na tu policku tak ma taka policka vyjde velmi velmi lacno ...
Odpovedať
Brala som ten prvy navrh, je krajsi ako druhy a tam ta TV je dost vysoko. zahnes a bude tam spoj, ci das foliu v drevodekore? to mozes rovno otapetovat osb dosky.
Odpovedať
@rad878944 kable krasne skryjes v káblovej liste. Ja to tak mam. ;-) http://www.gme.cz/img/cache/192x144/6...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska my mame telku vo vyske cca 1,7 metra, teda resp. jeho vrchnú hranu. Telka je 55" a zo sedacky vobec nedvihame zrak. Praveze ked vegetne sedime na sedacke je to pohodlnejsie.
Odpovedať
Pohlad na telku z "vegetnej" polohy. ;-)
Odpovedať
@megdesign 55 palcovu idem kupovat i ja :) takze to cca chcem mat v ronvakej vyske :) ta lista vyzera zaujimavo resp by to celkom i skrylo... no necham si to nacenit a uvidim ze kolko by to stalo ak sa budeme pohybovat vo vysokych cislach tak na to kaslem ..
Odpovedať
@atlaska zahnes a bude spoj ktory ale neuvidis z predu ale len z boku ... bola to rada od cloveka co to tak robil
Odpovedať
@megdesign oci vo vyske okolo 140cm nemam ked sedim a vacsinou sa vyvalujem,nesedim ako na stolicke. @rad878944 ano ked das tapetu-foliu zahnes pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@rad878944 tak potom naozaj tá biela knižnica bude lepšia. Ostatné by som nechala.
Odpovedať
@atlaska ked sa vyvalim, to znamena, ze polosed, tak zakonite oci smeruju dohora. Nie su vo vyske 140cm, ale pozeraju dohora. Ked je telka nizsie, tak musis mat hlavu nizsie a vtedy sa moze robit druha a dalsia brada. :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?