Parapet, ci obklad z tehly?

Ahojte, prosim o nazor. V jedalni spojenej s kuchynou mame na celej stene 2 okna, na celej stene mame tehlovy obklad. Ja by som chcela dat parapety, muz chce bez. Mate niekto parapet obkladany tehlovym obkladom?
Odpovedať
@alicka850 ano napr. klinker má parapetné tehly, sú skosené a sú presne na vytvorenie parapetu, a sú naveky.
Odpovedať
Profilova fotka
@alicka850 my sme si davali ako parapety stupnice schodov v terakote... vyzera to velmi dobre a velmi dobre sa to udrzuje.. je to predsa ako dlazba.. podla mna tehlovy obklad na parapetu nebude velmi vhodny koli udrzbe... je to porovite a su tam vacsie spary..a obklad asi tiez nie je uplne rovny ...
Odpovedať
@richard71 dakujem, ja si tiež myslím, že udržba bude hrozná. Muž zahlasil, že tam nedame nič, iba omietku, ale na otazku ako bude na nej utierať prach nevedel odpovedať :-D Skusim pozrieť tu terakotu, ale neviem ako by to vyzeralo, tehlovka je skor taká bledooranžovo-šedá a okno biele.
Odpovedať
@slavoslav to by nešlo, mame už kupený obklad od Vaspo Antik tehlovka a farebne by to kričalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@alicka850 no urcite by som tam dal nieco co sa da udrziavat... bude sa to utierat.. omietku tazko utries.... ak nezabudnem skusim odfotit tu nasu schodnicu.. okna mame drevene biele.. mozno pre inspiraciu aj inym... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Asi by som dal tie obkladové, nech to už teda nejak vyzerá
Odpovedať
dajte tam drevenu parapetu kartacovanu s peknou strukturou ta sa tam priam pyta
Odpovedať
suhlasim s @majsterdreva Bude to spicove ;-)
Odpovedať
@alicka850 a pozerali ste na vôbec na nete-? veď sú tam aj klasické parapety, aj dlaždice aj terakotové dosky aj drevené dosky.... napr. http://fasadne.sk/galeria-realizacii/
Odpovedať
@slavoslav trochu Vám teraz nerozumiem. Jasne, že som pozerala na nete, ale konkretne Klinker má v ponuke parapety, ktoré sa nehodia ku obkladu z tehly, ktorý ja už mám kúpený a navyše tie tehlové parapety, čo majú sa hodia skor do exterieru. Nebudem dávať predsa na stenu iný obklad ako na parapet.
Odpovedať
@alicka850 klinker som uviedol ako príklad (keď som písal príspevok, ešte nebolo jasné aký typ obkladu máš) Parapet nemusí byť zákonite z toho istého materiálu, v linku ktorý som postol, nájdeš zo desať inšpirácií ako sa to dá pekne kombinovať. Trochu kreativity a fantázie do tej uniformnej šedi prosím ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?