Obývacia stena. Lesklá alebo matná?

Dobrý deň. Chcem si dať spraviť obývaciu stenu na mieru. Mám už jasnú predstavu ako by mala vyzerať, jediné nad čím stále premýšľam je, či ísť do lesklého, alebo matného povrchu. Pre lepšiu predstavu prikladám svoj amatérsky vyrobený návrh ;-)
Odpovedať
Mame podobnu a je matna. Mne sa viac paci kombinacia dreva s matnym povrchom.
Odpovedať
Profilova fotka
osobne by som sla tiez do matnej ako lesklej. hlavne s tym drevodekorom, to bude podla mna vyzerat o hodne lepsie
Odpovedať
Profilova fotka
Určitě matná, sestra má v obývačke lesklú a hovorí, že väčšiu hlúposť nemohli kúpiť, všetko obyta, troska z niečom tuknes a je to, ukazovala mi a strašne ju má poobyjanu a ešte keď máte malé deti, už vôbec nechoďte do lesklej, samé stopky po prstekoch😁 my sme tie kúpili matnu v podobe dreva, zbožňujeme drevo, do lesklej by som nešla, vravela ešte že strašne zle sa to umýva, ostávajú na tom smuhy, jednoducho lesklú ee, momentálne sa ju chystá menit
Odpovedať
@pemasinikala v prvom rade ti musim pochvalit navrh, je brutalny ;-) :-) a druhom rade sa priklanam taktiez k zenam a skor by som isla do matnej. matna je krajsia a taktiez aj praktickejsia.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa zase paci velmi leskly nabytok, takze ja by som isto do lesklej isla. ale tak sto ludi, sto nazorov. rozhodnut sa musis sama :-)
Odpovedať
A aku budes mat kuchynsku linku a ostatne kusy nabytku? K tomu by som to prisposoobila aby to vytvaralo jeden celok
Odpovedať
Profilova fotka
@pemasinikala aj ten biely kameň plánuješ dávať? Ak áno, tak by som išla do matnej verzie. Ku kameňu a taktiež drevodekoru sa to bude viac hodiť.
Odpovedať
@alpata909 Ďakujem za pochvalu - potešilo :-) . Dlho som rozmýšľala, ako by mala moja obývacia stena vyzerať. Hlavne potrebujem veľa úložného priestoru a zároveň chcem, aby to pôsobilo čisto, ale zároveň aj útulne a teplo. Nič na nete som také podľa mojej predstavy nenašla, len po kúskoch, tak som si svoju predstavu takto pospájala.
Odpovedať
@magdasvar Aj mne sa páči, preto som váhala čo by vyzeralo lepšie. Ale je pravda, že nie vždy a ku všetkému sa to hodí, možno naozaj v tejto kombinácii s drevom je matná lepšia. Ďakujem za názor.
Odpovedať
@zuzcek1988 To už všetko dávno mám, po ix rokoch momentálne mením obývačku, ale ostatné mám matné, takže asi ako celok to bude lepšie. :)
Odpovedať
@77monicka7 Plánujem aj obklad, pokiaľ mi to môj priateľ zrealizuje ;-) . Ďakujem za názor.
Odpovedať
@hoblinka13 @evinina @morandia Ďakujem za váš názor. Aj vďaka vám som sa rozhodla, že pôjdem do matného povrchu. Rozprávala som sa so stolárom, ktorý mi to bude vyrábať a povedal mi, že v poslednej dobe viac ľudí preferuje práve matný povrch. Samozrejme, každému sa páči niečo iné a aj všetko má svoje výhody a nevýhody. Ale myslím, že máte pravdu, k drevu sa viac hodí matný povrch.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pemasinikala tak potom by som volila matnu
Odpovedať
Profilova fotka
matný povrch v takomto prípade sa aj mne viacej páči, ségra, tá si objednávala teraz pár dní dozadu obývačkovú stenu z tempa kondela, bristol sa volá a to je podobný štýl ako sa aj tebe páči a je to kombinácia mat a drevo, čo podľa mňa ukáže veľmi pekne, moderne a tiež je to také nadčasové, že to z módy tak ľahko nevyjde :-)
Odpovedať
@burdorka Veď to, že ten lesk je pekný a momentálne dosť letí, aj mne sa páči, ale ako píšeš, klasika je nadčasová :) . Idem sa pozrieť na tú stenu, čo si objednala tvoja sestra. Ďakujem za komentár.
Odpovedať
@77monicka7 Za televízor určite kameň nedám, lebo televízor bude väčší ako na fotke a zaberie takmer celý otvorený priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
@pemasinikala ja napríklad sa trendami už neriadim, nejdem sa zblázniť z toho, čo je in, je pre mňa dôležitejšie to, čo sa mne páči. Čo je mne a mužovi po chuti, predsa len my to budeme mať doma :-) Nemáš začo :-) Hlavne nech sa dobre rozhodneš :-)
Odpovedať
@burdorka Presne tak. Človek sa musí hlavne doma dobre cítiť. Nejde meniť nábytok každé dva roky, aspoň teda u väčšiny ľudí nie. Podľa mňa je ale najdôležitejšie pri zariaďovaní interiéru zladiť farby a materiál, aby to spolu ladilo a pôsobilo útulne. Ostatné je už vec vkusu :-)
Odpovedať
Tak pokiaľ dobre zladíš farby stačí ti potom meniť len doplnky a tým pádom nemusíš po čase meniť všetok nábytok. Skôr som za matné materiály, ktoré s drevom idú tak povediac lepšie dokopy
Odpovedať
Profilova fotka
@pemasinikala nemas vobec zaco :-) ale jasne, aj matna bude vyzerat dobre. s bielou v kombinacii s drevodekorom nic nepokazis!
Odpovedať
Jsem právě ve fázi taky rozhodování mat vs lesk, právě do kuchyně většina lidí doporučuje lesk, že je lepší na údržbu (ťápance od prstů apod). Tak pořád váhám, proto se přidám k diskuzi.
Odpovedať
Osobne by som siel do matnej co sa tyka obyvacky. Co sa tyka kuchyne ako neviem ci je lesk v niecom vyhodnejsi alebo lepsi, umyvat budes dvierka tak ci tak kazdu chvilu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?