Murovaný krb - natrieť ho alebo obložiť kameňom?

Profilova fotka
Dobrý deň , potrebovala by som poradiť čo sa týka krbu, nevieme sa rozhodnúť či ho natrieť len šedou farbou alebo dať šedý kameň. Nevýhodou farby je asi to že to bude stále žačmudené. Poprosím vás o rady a nápady, aké máte vy skúsenosti. Kľudne napíšte aj iné riešenie, čo všetko sa dá dať na krb :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
mne sa páčilo niečo takéto, ale samozrejme nie všade sa to hodí, podľa vkusu :) https://bydleni.idnes.cz/foto.aspx?r=... https://bydleni.idnes.cz/foto.aspx?r=...
Odpovedať
Preco by to malo byt zacmudene? Ved hori za sklom v krbe a dym ide do komina..
Odpovedať
@xaxaxaxa a ked otvoris dvere?
Odpovedať
Profilova fotka
@xaxaxaxa myslela som pri otváraní dverí na krbovej vložke
Odpovedať
@z_u_zanka s tym kamenom je to super.
Odpovedať
@z_u_zanka keď ti bude dymit tak aj ten obklad zacmudi.
Odpovedať
Profilova fotka
neviem asi to najskôr skúsime len s farbou , a k stým nebudeme spokojný ľahko sa tam dá kameň, :) opačne by to bol už väčší problém :)
Odpovedať
@z_u_zanka niekto dáva aj takú zrnitu fasadnu omietku na krb. A tie sa tiež dajú prefarbiť.
Odpovedať
A ja, že si pozriem nejaký murovaný krb :). Si nevieš rady v takejto jednoduchej situácii - keď ti vadí začmudenie, tak postav ten krb vonku a hotovo.Ešte závisí aj od toho, čo tam budete spaľovať - uhlie, koks, drevo alebo handry? Inak handry sú dosť podceňovaný zdroj tepla - som videl reportáž, kde sa pri piecke naloženej handrami zohrialo cca 40 ľudí..., byt bol neveľký, tuším 2-izbový..., zohrievali sa 2 rodiny..., ale ako som na nich pozeral, tak ten problém so začmudením asi celkom nevychytali ani oni..., reportáž bola niekde z Košíc, nejaký Sputnik 9 alebo niečo podobné, dosť inšpiratívne, ľudí dosť charakterizovalo prvoplánové myslenie, napr. aha drevo - spálime ho - ej bisťu, to je teplo - a prečo je tu taká zima zrazu - to bol drevený rám okna, teraz sme bez okna - zajtra ideme protestovať, nech nám dajú lepšie byty, tu sa nedá žiť! Možno ak by si tam prišla s tvojou dilemou, či farbičku alebo kamienok na "murovaný krb", tak by sa ti rozšírili obzory o celkom nečakané podnety :))))).
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 ak je môj príspevok pre teba banálny, tak ho aspoň nekomentuj.. ďakujem!
Odpovedať
@beginner7 co ti nadelil sef robotu na vikendy alebo sa ti zena vyhraza ucastou na vikendovom rodinnom nakupe? Mne sa kamenny obklad v interieri nepaci, jedine miesto kde ho akceptujem, je oblozenie krbu. Ale je to vyslovene vec vkusu a vyber dost zalezi od zvysku interieru. Ked sa neviete rozhodnut, dajte farbu. Je to lacnejsie ako kamenny obklad a ked sa casom dopracujete k tomu, ze ten kamen naozaj chcete, tak ho tam date dodatocne. Obkladat tych par stvorakov sa da aj obyvanom dome.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?