Máte doma imitáciu krbu?

Profilova fotka
Ahojte. Ma doma niekto imitovaný (falosny) krb? Mam na mysli krb, co sa iba tvari ako krb, ale pritom krbom vlastne nie je :D Nejake obrazky su prilozene, ak by niekto netusil o com tocim.. Ako ste takyto krb riesili? Sadrokartonovy ram a potom obklad, alebo rovno z tehal nejakych peknych vymurovat? Rozmyslam nad tym, ze by som nieco take do buduceho domu dal, kedze uz na klasicky nie je priestor ani opodstatnenie, kedze kurenie bude podlahove s vyuzitim TC. Uvazujem nad tymto hlavne ako dekorativnym prvkom v interieti. Do toho miesta kde by normalne v krbe horel ohen, rozmyslam ze by sa mohol umiestnit biokrb. Aby aspon aky taky ohen bol. Ale mozno uz moc vymyslam :-p Vopred dakujem za nazory.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, sorry za názor ale ja take krby neznášam, irituje ma to ze je to akože. Na bioetanol sa mi tiež nepáčia a kedže normálny krb by sme nevyužili, resp by nemal kto riešiť drevo a čistenie ( mame teraz v byte a vobec nepoužívame) tak si manzel vymyslel plynový- ten vyzerá úplne ako normálny, zapnem ho diaľkovým, dám ho len slabucko na efekt alebo silnejšie ako chce , tuším sa dá aj casovat, proste paráda. hlci som chcela na drevo, zvolila som kompromis, ze radšej budem mat taký co budem používať ako taký co bude ľadom stať. Pozri Ht design Gas true Vision.. Videli sme v Žiline naživo v úžasnom showrome...
Odpovedať
Profilova fotka
@wi5hmaster sorry ale ak takuto atrapu krbu, tak radsej nic... a hlavne v dome.Este vo velkom byte mozno. argument ze mas podlahove kurenie celkom neobstoji... ja ho mam tiez a mam krbove volne stojace kachle... podlahovka je ako super ale niekedy pocitu salaveho tepla a pohladu do horiace ohna ci tlejucej pahreby kde si uhliky ziju svoj zivot sa nic nevyrovna ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No, a zase mi tu pisu ludia, ktorym sa taketo nieco nepaci. Pritom ja som sa pytal na nazor tych, co maju take nieco doma :D @bambula626 mozno sprosta otazka, ale plynovy krb potrebuje aj komin? pozeral som tu stranku, vyzera to pekne. K tej mojej predstave. Napriklad ked si predstavim kombinaciu takejto imitacie s biokrbom, pride mi to celkom dobre a ciste riesenie. @richard71 jasne chapem, ze tomu sa nic nevyrovna. Pisal som vsak, ze klasicky krb by v sucasnom nastaveni zabral v obyvacke prilis vela miesta. Totizto mal som nad tym rozmyslat skor, nad klasickym krbom, nez teraz spekulovat nad imitaciou. A inak som pisal aj to, ze v dome bude tepelne cerpadlo a dom bude nizkoenergeticky. Takze na kurenie by som ten krb ozaj vyuzil minimalne..
Odpovedať
Profilova fotka
my to chceme s biokrbom, ale pravdepodobne to budeme musiet zladit s domom, a este nemame finalnu verziu v hlave. Pacia sa nam tieto dve varianty
Odpovedať
Profilova fotka
@ivca88 mne sa paci ta prva fotka, presne nieco na taky sposob si predstavujem
Odpovedať
Profilova fotka
@wi5hmaster preposielam: Čo sa týka technických požiadaviek je potrebné priviesť ku krbovej vložke prívod plynu s ventilom, zásuvku a koncentrický komín (slúži na prívod vzduchu aj odvod spalín).
Odpovedať
Profilova fotka
neviem - osobne sa mi tieto imitacie nepacia. Ked clovek chce mat krb v obyvacke tak original a nie taketo napodobeniny :) toto su podla mna zbytocne vyhodene peniaze, ale tak ked na to niekto ma no tak nech sa paci :)
Odpovedať
Profilova fotka
znama si dala biokrb a tiez si ho urobili na ten sposob aby vyzeral ako normalny. A cele zle. Teda aspon moj nazor je taky. Nepaci sa mi to, nie je to ono. Nie je to pukajuce drevo, to mi tam proste chyba.
Odpovedať
Profilova fotka
@feradka sú to zbytočné peniaze za tie imitácie krbu. Nie je nič lepšie ako prihadzovať drevo do krbu, starať sa o to. Dodáva to do domu to správne čaro domova. Takže súhlasím s tvojím názorom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mostylia a co si o tom mysli tvoja znama? to by ma zaujimalo viac ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@marika_cernacka to ma tesi, ale tak treba ratat s tym, ze nie kazdy clovek ma rovnaky nazor a kazdemu proste sedi a paci sa nieco ine. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@feradka Áno to máš pravdu, jasné že každý má iný vkus a každému sa páči niečo iné
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?