Ktorú variantu by ste zvolili?

Budeme rekonštruovať dom. Neviem sa rozhodnúť medzi dvoma variantami - dať buď klasické dvere a tým pádom múrik od kuchyne by mal cca cca 85-90cm, alebo spraviť posuvné dvere a múrik od kuchyne by som spravil iba cca 45cm, aby zakryl linku (kuchynská časť je o 20cm hlbšie, preto iba 45cm). Pri posuvných dverách získam vzdušnejší priestor medzi obývačkou a kuchyňou a môžem prípadne o nejakých 10-20cm rozšíriť tú stenu kde bude TV, ale zase na tú stranu, kde sa budú dvere zasúvať už nič asi nedám. Ten krb a celkovo zariadenie berte len orientačne. Mám jedno preferované riešenie, tak uvidím, či nie som sám :-)
Odpovedať
@johnny14 normalne dvere, to druhe vyzera cudne
Odpovedať
Tiez by sa mi viac pacili normalne dvere.Ale zas ked posuvne, tak to asi riesit ukotvenim z druhej strany.
Odpovedať
@stolvertka z druhej strany sa ukotvit nemajú kde....bude tam schodisko a z druhej strany stena. No ja som bol práveže viac naklonení tej druhej variante, ale ako vidím asi som bol sám :) Výhodu klasických dverí je aj v tom, že budú všade rovnaké a je to určite lacnejšie riešenie.
Odpovedať
Nebol si sam.Neni to zle riesenie.Len mozno miesto plnych dveri(posuvnych) by som asi dala celosklenene..z mliecneho skla, alebo dymoveho.Sice neviem, ci sa take dymove vyrabaju.:-):-)
Odpovedať
@stolvertka no veď ja ani nemám v pláne aby boli plné...určite čiastočne presklené, len zase ten program, kde som robil animáciu - zázraky z neho nevytvorím. To zariadenie je všetko len také ilustračné.
Odpovedať
No tak vidis.Daj na seba, urcite to bude vyzerat dobre.Vacsinou prvy napad byva najlepsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolvertka presne tak sa to aj hovori, prvy byva vzdy najlepsi
Odpovedať
@johnny14 ja by som dala posuvne do steny, neviem ako casto zatvaras dvere do obyvky, ale vacsinou aj tak len zavadzaju. my nemame ziadne.
Odpovedať
@luck4 posuvne do steny dať nemožem.....je to nosná stena, nemôžem s ňou robiť nič
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 Mne osobne sa paci varianta c. 2, chapem, ze zariadenie je ilustracne, napriek tomu - mne by sa pacilo, keby zasuvacie dvere boli sklenene a tam mas neobmedzene mnozstvo moznosti. Od toho, aby sklenene dvere boli nenapadnymi az po zaujimavy prvok v priestore.
Odpovedať
c.2.
Odpovedať
@johnny14 dvere su lepsie, chyba ti tretie riesenie, ked su dvere uchytene z druhej strany a otvaraju sa dnu. Znie to sice nelogicky, ale bezne sa take dvere vyrabaju, su drahsie, ale vhodne prave na taketo pripady. Googlite bezfalcove dvere, ktore maju tzv. reverzne otvaranie, alebo otvaranie cez ostenie. Tu je znazornene, ako to funguje: http://www.wens.sk/products/dvere/bez...
Odpovedať
Článok sa načítava...
teraz praveze co mam znamych tak si vacsinou davaju zasuvacky a vyzera to dobre
Odpovedať
@minko09 najlepšie riešenie by boli zasúvačky do púzdra (to sa mi však nedá)... @stowasser tá stena má 45cm...neviem či by to bolo pekné, keby sa otvárali dovnútra tie dvere. Ak by som tam dal posuvné najlepšie by bolo, keby mám interiérové dvere rovnaké ako tie zasúvacie, a to je určite komplikovanejšie a drahšie ako kupovať čisto všade iba klasické dvere....
Odpovedať
@johnny14 tak v tom pripade myslim, ze tvoj problem je vyrieseny a budu tam klasicke, nie?
Odpovedať
@minko09 no práveže už som skoro na 100% rozhodnutý, že dám posuvné. A čo som si tak zisťoval nemal by byť problém v tom, aby boli z rovnakého materiálu ako ostatné klasické interiérové dvere. Bude ten priestor celkovo o trocha viac otvorený, ako keby tam musela byť tá stena dlhšia kvôli klasickým dverám.
Odpovedať
@johnny14 tak potom nie je co riesit. Bude to dobre ;) jasne, ved taketo dvere aj uplne inak na oko posobia ako klasicke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?