Koženú alebo látkovú sedačku pri malých deťoch?

Profilova fotka
rozhodujeme sa pri kúpe sedačky. niekto odporúča koženú,iný teflón, napoleon latka...raz sa neviem rozhodnúť. na koženej mi vadí najma sedenie v lete vo vlastnom pote ]-( dakujem za nazory. ak viete odporučiť aj konkretnu odolnu potahovinu, budem len rada.
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mojích skúseností- kožená. Všetci čo mali a majú malé deti v mojom okolí mali látkovu alebo eko-kožu- menili sedačku. Alebo kúpiť lacnú látkovu s tým, že po odrastení detí kúpiť novú. Svokra má 15 rokov koženú a vydržala aj malé deti. Ja sa teším, keď vyhodím tú našu- látkovú.
Odpovedať
Profilova fotka
alebo skusit latku antelope, ine obchodne meno napoleon - je to ako brusena koza, vyborne na dotyk, kvalitne /540 gr/ a da sa z toho vodou vycistit asi vsetko - pero, fixky, pastelky, caj, atd - mame doma, skusala som.
Odpovedať
Profilova fotka
ja chcem z ikea ekotrop a kupit si dva potahy /daju sa menit a prat/ tiez kvoli detom... a ked odrastu tak potom novu sedacku..
Odpovedať
Profilova fotka
treba vyberať kvalitné látky - sú väčšinou hrubšie a husto tkané, niektorí výrobcovia nábytku ich majú napríklad očíslované - čím vyššie číslo, tým vyššia kvalita - aj cena. Ale určite sa oplatí. My sme s manželom kúpili pred 14 rokmi látkovú sedačku s poťahom v najvyššej kvalite a ani po 14 rokoch mu nič nie je. Keď boli deti menšie tak sme dávali sedačku profesionálne čistiť (namokro) a bola ako nová.
Odpovedať
Profilova fotka
pri malych detoch odporucam jednoznacne KOZENU sedacku..... segra zodrala pri troch detoch tu svoju latkovu, dalsuz uz kupili radsej kozenu..... ja sama mam kozenu 10r, a prezila vsetko :) je ako nova:) mimochodom,na koži, na kvalitnej pravej kozi sa nemozes prilepit! je to koža na kožu.. koža dycha....len na koženke sa to da zažit...... takze ak sa niekde lepis, asi to nie je koza....
Odpovedať
ja myslím látkovú, koža dosť chladí, šmýka sa, a treba sa o to starať. ak ti ju prerežú z nožnicami ako mojej známej, no neviem. Látku vyšucháš, zašiješ .rozhodni sa pre kvalitu. :-)
Odpovedať
my sme pri zariadovani bytu kupili tiez kozenu kvoli detom. A latkovu uz urcite nechceme a nie len kvoli detom, ale ved aj nam dospelym sa sem tam stane ze ju niecim ofrckame, hlavne ked sa radi navstevujeme.... a ta udrzba sa neda porovnavat, kozenu len utriem a hotovo, ako nova...
Odpovedať
my sme pri 4 deťoch "vynosili" latkovu ikeovu sedačku s vymienatelnym vypratelnym potahom ... prala som ju asi raz za dva mesiace, potah stale držal tvar aj farbu... osobne nemam rada "telo na telo" s kožou, mna koža chladí a neviem na tom pohodlne spočinuť, aj ked je to pravá koža ... je pravda, že cca po 12 rokoch sme museli kupit novú (tak ale obstaravacia cena tej prvej bola do 10t Sk ) ... ale nie kvoli zničenym potahom, tie boli fajn, len samotna konštrukcia sa nam začala rozpadavat... ale zase sme kupili ikeovu so snimatelnym potahom... čim nemyslim že je to univerzalny navod, kolko ludi tolko chutí... rozhodni sa hlavne podla vlastneho pocitu... (len nie nejaku lacnu ekokožu, to v žiadnom prípade, to deti zničia za rok)
Odpovedať
aj my to riešime "ikeáckou" Ektorp sedačkou, zašpiní sa operieme, prípadne kúpime iný poťah a vymeníme, aspoň je zmena, kožené sedačky sú drahé, väčšinou majú ľudia na nich deku, lebo v lete sa to lepí a v zime to chladí, kamoške poškodila dcérka kožennú sedačku prackou na sandálke...
Odpovedať
Profilova fotka
my tiež riešime sedačku a pravdepodobne to bude látková s kvalitnejšie látky ;-)
Odpovedať
no, mne osobne sa kozene sedacky nepacia... mam z nich velmi chladny pocit, je jedno aka je to koza. Podla mna velmi kvalitne latky posobia omnoho utulnejsie a luxusnejsie... Mali sme latkovu sedacku 8 rokov, raz sme ju davali precalunit ( kedze sme kupili v bielej farbe, po prichode malinkej sme ju precalunili do sivej ) - sluzi stale velmi dobre, menit budeme len preto lebo sme sa stahovali a do noveho interieru sa mi hodi iny typ sedacky...ale znovu sme si vybrali latku - tie kvalitne sa lahko udrzuju... v pripade potreby sa vzdy da sedacka precalunit... sedacku teda berieme jednoznacne latkovu do U tvaru, k tomu jedno kozenne designerske lezadlo - ale to len kvoli tomu ze sa hodi celkovo do interieru - vacsinu casu urcite budem travit na sedacke :-) moja skusenost z domacnosti s kozennou sedackou je podobna ako ma a202125... cize ludia to vacsinou zakryju nejakou dekou kvoli pocitu tepla, alebo aby sa nesmykalo, pripadne ti stylovi s bielou sedackou sa obavaju cerveneho vina etc. ... )
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tiez vybrali latkovu - latka je najkvalitnejsia aku mali, husto tkana, umyvatelna, ma najvyssie ciselne oznacenie (ako to tu uz niekto spominal). Farbu sme si vybrali tmavosedu, ja som chcela viac bledozelenu, ale nakoniec som rada, ze je tmava, lebo aj keby sa niecim obliala, tak to tam nie je vidno... Kozenu by sme si vybrali, ale financne je kvalitna kozena pre nas nedosiahnutelna ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte, prosim kto mi poradi, kde kupim kozenu tmavo bordovu sedacku? poradte mi nejake stranky,dakujem :-(
Odpovedať
Po skusenostiach by som dnes kupila latkovu s potahom co sa da prat.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame latkovu bledo zltu, mame ju len 5 rokov a uz by som ju nechcela, mozno keby sa dal vymienat a prat potah, ale pri nasej sa neda. :( Dufam, ze nasetrime na kozenu.
Odpovedať
ťažko pevedať, lebo 100 ľudí - 100 chutí nikdy som nechcela koženú, pretože mne je stále zima, čiže v zime mať na tom deky, v lete sa na tom potiť... výhoda je určite pri malých deťoch, to áno, my máme látkovú sedačku, je to mikroplyš/neviem, ako sa to presne nazýva/, každý rok ju dávam tepovať. Mám 2 malé deti 3,5 roka a 1,5 roka, niekoľkokrát mi ju popísali, niekoľkokrát pocikali, ale všetko ide dolu dobre, aj ocikané sa dá dobre vysať uterákom, stačí, že ju zašpinia, zoberiem mokrú handru, pošúcham, uschne a nič tam nie je. Máme ju 5 rokov a myslím, že pri 2 deťoch je v perfektnom stave, nie už 100%, ale nemá žiadnu chybu... Do nového netuším čo kúpime, lebo neviem ešte aký dizajn sa nám zapáči, ale asi radšej zostanem pri látke...no možno prekvapím a bude to koža :-)
Odpovedať
Ja síce už nemám malé deti, ale tie väčšie dokážu sedačku ušpiniť viac ako tie malé, vrátane môjho manžela. My sme mali látkovú, dobrá bola, aj je, ale keď prišiel ufúľaný z práce, skoro vždy sme sa vadili, či sa nemôže vyzliecť a kto to bude čistiť, keď sme vyberali do nového, nechcel o koži ani počuť, tak sme vybrali poťah alcantara ( vyzerá to ako brúsená koža, alebo eko koža), tí znalejší vedia, že sa to dáva na sedačky do áut, je to kvalita, ale v porovnaní s cenou kože a týmto, alebo látkou, on sám uznal, že ked už toľko euričiek, tak nech je koža. Bola som vyvalená x-) , no uvidíme ako sa osvedčí, mne sa nepáči na koži len to, že ked sa tak akosi zle pohnete počujete dačo iné :-D :-D :-D Inak si myslím, že je to na vkuse ľudí, aj jedno aj druhé má svoje pre a proti.
Odpovedať
Ja som jednoznačne za kožu. argument že koža chladí, neobstojí....chlad cítiť len pri prvom dotyku. behom sekundy preberie teplotu tela a na rozdiel od textilu, teplo odvádza.( samozrejme to platí u kvalitných pravých kožiach, ktoré nie sú silne farbené ) Čo sa týka lepenia a potenia : koža odvádza vlhkosť ale odpudzuje tekutiny.....pot sa pri textilnom poťahu jednoducho vsaje pod povrch. U kože ostáva na povrchu, čo je z hygienického hľadiska oveľa lepšie....Podobne je to aj s prachom....rozvírený prach z textilnej sedačky vdychujeme ešte min 20 min. po sadnutí. U kožených poťahov ho jednoducho zotrieme vlhkou handrou. Zvyšky jedla ktoré sa na kožený poťah dostanú sa tiež jednoducho zotrú z povrchu bez drhnutia....O domácich psoch a mačkách ani nehovorím.....chĺpky sa nedostanú cez poťah ako u textilných verzí a to priamo súvisí s prítomnosťou roztočov.....na koži sa jednoducho nezahniezdia....Koža je však prírodný materiál na rozdiel od nábytkárskeho textilu, ktorý je aj v najlepších prípadoch zložený z 80-85% umelých vláken. Pravidelnou starostlivosťou o kožu si zabezpečíme bezproblémové čistenie a dlhú životnosť......asi toľko môj názor.
Odpovedať
ja som tiez skor za kozenu sedacku, len by ma zaujimali rozdiely medzi kozou a eko-kozou...ak moze niekto nieco o tom povedat...
Odpovedať
Hm,nasi mali ekokozu a znicila sa zapar rokov uplne hrozne a to nemali male deti :-) mozno uz teraz su kvalitnejsie neviem
Odpovedať
Podla mna je sedacka spotrebny tovar, a tak nech uz sa rozhodnete pre akukolvek, hlavne nech nie je prehnene draha. Radsej zajdem do decodomu a kupim nieco za normalnejsiu cenu ako v drahych znackovych obchodoch s prehnanymi cenami. A ked sa mi napr. o 5 rokov zacne pacit iny styl tak nebudem mat taky problem s jej vymenenim ako keby som za nu dala majland.....tot moj nazor. Ci uz koza alebo latka, hlavne s rozumom :-D
Odpovedať
podla mna je prijemnejsia latkova sedacka, ale pri malych detoch je urcite praktickejsia kozena. mame doma kozenu a tiez mame na nej deku, lebo ked na nej clovek sedi normalne obleceny tak sa to trochu smyka a nemam to rada. preto sa mi lepsie sedi napr. u rodicov na starej latkovej. ale kedze tiez planujeme deti zostaneme asi pri kozi, lebo udrzba je neporovnatelne jednoduchsia - vsetko staci len utriet, netreba ziadne tepovanie, ziadne krvopotne drhnutie a nic sa na nej nezachytava. kamoska ma krasnu a pohodlnu latkovu sedacku, ale tiez ju musi mat stale zakrytu dekou, lebo ma male deti a psika, a asi by sedacka dlho pekna nevydrzala... takze v podstate je to jedno - aj tak vsade treba deku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte...ja to vyriesim tak, ze kupime latkovu sedacku tmavohnedej farby a nebude na tom nic vidno. Aj som k tomu dopasovala tapetu a aj steny..uvidime....urcite za nu nechcem vyhodit vela, tak, aby ked odrastu deti, mohli by sme ju bez vycitiek vymenit za nieco ine a modernejsie...ktovie ake budu potom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
anavila, bacha. aj ja som si myslela. mame krasnu tmavohnedu latkovu, ale vidno na nej kazdu svetlu smietku a omrvinku :) takze vysavat ju treba aspon raz za par dni. u nas sa ale dost prasi pretoze mame dve deti, dvoch psov (ktori sice do izby nesmu, ale spina sa viri) a macku :) najskor sme na nej mali take latkove prehozy, lebo manzel nervacil, ze decka si nevyzuvaju sandalky, co maju miesto papuc na doma. lenze to sa neda stale vyzuvat. tak som ho presvedcila, aby sme si ju proste normalne uzivali a ked potah dozije, kupime novy (je to ikea, karlstad). nas sa da len chemicky cistit, ale to by asi stalo tolko, co novy potah :)
Odpovedať
My mame tmavu cokoladovo hnedu latkovu, zboznujeme ju, je velmi pohodlna, prijemna, kvalitny material...ale.....ked by som kupovala teraz novu, tak asi zvazim aj kozenu. Na latkovej, ked sa nam nieco vylialo, tak sme to hned vycistili, avsak akonahle na to zasvieti slnko, vidim vsetky stare flaky. Skladuje sa v nej prach, nemyslim si, ze velmi vhodna pre ludi trpiacich alergiou.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme dve malé deti a látkovú sedačku...Musím povedať, že za pár rokov je z nej šrot...Nedá sa absolútne poriadne vyčistiť, vidno na nej každú škvrnku, aj keď ju drhneš ako blázon...Teraz na nej musíme mať deky, lebo sa na tie škvrny nedá pozerať...Na Tvojom mieste by som kúpila koženú, alebo ak chceš aj látkovú, ale mala na nej deku dokiaľ deti ako tak nevyrastú...
Odpovedať
Ja som jednoznačne za koženu. Prvná kožená nám vydržala 17 rokov, teraz máme tretí rok novu koženu. Presne ako napísala slavusa5. Ked si zmyslím ako som ešte za slobodna u našich každu sobotu hodinu vysávala sedačku nikdy viac. A pri detoch už vobec. Kvalitná koža nie je studená. určite je lepšie kupit napr. v Ikea pár lacných prikrývok ktoré hodíš do práčky ako krvopotne tepovat, zakazovat dietatu jest na sedačke apod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?