Kožená vs. látková sedačka - aké máte skúsenosti?

Chcem kupovať novú sedačku a neviem sa rozhodnúť ci koženú alebo látkovú poraďte prosím aké máte skúsenosti. Ďakujem za každý nazor
Odpovedať
1
2
@luciska23 za mna latkovu, ale je to Vas vyber
Odpovedať
@luciska23 mala som latkovu a mam kozenu. mam 2 deti a nesikovneho muza. Kozu umyjes bez problemov ale je chladna, s tym treba ratat
Odpovedať
za mna urcite latkova, kozena je v zime studena a v lete sa clovek rychlo spoti. Sice sa lahsie umyva ale tepovanie je tiez jednoduche riesenie ;-) plus koza praska.
Odpovedať
@evka1491 Koza nepraska :) kozenka = latkova "koza" praska
Odpovedať
@luciska23 mam kozenu aj latkovu - dalsia sedacka do noveho domu bude latkova s manzelkou sme rozhodnuti. Po mesiaci pouzivania "modernej sedacky" sme zistili ze je neergonomicka a povedal by som zdraviu skodliva, unavujuca, nepohodlna... Dlhe sedaky a kratke opierky na chrbticu.
Odpovedať
Ja už nikdy koženú....nabudúce budeme hľadať látkovú.
Odpovedať
Za mna latkovu,je prijemnejsia. Aj ked kozenu ospevuju kvoli udrbe
Odpovedať
@hoblinka13 ked si nahodou niekto omylom lahne/sadne na kozenej sedacke na noviny, tak si zazije jednoduchu udrzbu ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiež dlho hladali,akú sedačku kúpiť.Podmienka bola,aby bola pohodlnná,mäkká,trvácna,s ľahkou údržbou a bez vankúšou na opierke chrbta.Časom padlo rozhodnutie, na kožennú sedačku z Ikei alvros, a dodnes /máme ju asi 8 rokov / neľutujeme.Sedenie je mäkké,pohodlnné.Žiadne preliačeniny, ľahká údržba.Na sedačke máme pod zadkom položenú deku,čo je v lete vhodné proti poteniu.Pridávam foto
Odpovedať
Mali sme kožennu. Na mieste kde sedela moja prevelebna riť sa po 3 rokoch začala koža praskat. Vytvorili sa male trhlinky. Tak sme zacali davat deku ape bolo neskoro. Boka pohodlná na sed ale nepohodlna na opiersnie. Rozmer 3x3 bez ulozneho bola tiez chyba. Koza si ziada udrzbu a urcite chovanie a zvlast biela. Na druhej strane conrozlejes a zaspinis rychlo utries a bez problemov. Raz za cas ju trebalo vytriet utoerkami na kozu. Teraz mame látkovu, roztahovaciu aj s uloznym 3.2x3.4
Odpovedať
radsej kvalitnu latku, pozeraj odery, aspon 100 000 a nic sa jej nestane. mam doma kocura, a na ziadnej sedacke to nebolo vidiet :-D
Odpovedať
Radšej umelú koženku ako látkovú. Látková sa musí prášiť,tepovať aj tak je v nej kopu prachu ,hryzie ma to na koži.Ani koberec preto nechcem.Keby som kúpil látkovú ,musel by som na ňu dať koženkový poťah aby sa prach nedostal do matraca a naň ešte látkový poťah. Aj na koženú sedačku by som dal látkový poťah aby sa to nelepilo na telo ,ked si tam sadneš vyzlečený.Poťah sa už vyčistí ľahko aj v práčke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Jednoznačne látkovú. Koženkovú nie, pretože po veľmi krátkom čase praská, koženú nie z etických dôvodov.
Odpovedať
Profilova fotka
@luciska23 my máme niečo medzi tým.. je to látka, ale umývateľná (umyli sme aj pero aj fixku z toho, obyčajnou jarovou vodou). že čo to presne je, ti nepoviem, ale ak chceš viac info, napíš IP.
Odpovedať
od koženej nieje nič lepšie ale kožená sedačka začína od 4 tis
Odpovedať
@luciska23 ahoj :-) treba si zodpovedať na otázku, či chceš obetovať viacej peňazí na koženú sedačku. ak áno, tak choď do takej! kožená podľa môjho názoru vyzerá o dosť lepšie ako látková. pôsobí tak luxusnejšie. my máme koženú a preto také sedačky ospevujem :-) no jednoznačne si treba pobehať viacej predajní, poskúšať aby sedačka bola aj pohodlná a potom sa rozhodnúť. držím palce nech dobre vyberieš ;-) :-)
Odpovedať
@lenikkk4 u nas to nebolo o peniazoch, ale zhodli sme sa ze dalsia sedacka do novej zemljanky bude latkova, a aby sa na nej pohodlne sedelo a opieralo...
Odpovedať
Tak u nás látková. Mali sme aj koženú a najhoršie bolo v lete keď sme sa na ňu lepili. Dost blbé :-(
Odpovedať
Za mna kozenu.Vydrzi toho naozaj vela. Toto rozhodnutie som najviac ocenila, ked mi mladsia bez varovania ogracala, uplne celu sedacku (uuuuplne). Tiez uz bola pocmarana, obliata dzusom, zapatlana roznymi rozmocenymi chrumakami a pod (zvacsa pocas navstev).
Odpovedať
takze zhrnute a podciarknute: latkova sedacka - nizsia cena, narocnejsia udrzba, v lete sa Vam nelepi zadnica a v zime Vas nechladi umela koza - cenovo medzi latkovou a kozenou, po case praska (pokial jej nevenujete dostatocnu pozornost), ale "vyzera lepsie" ako latkova kozena sedacka - vyssia cena, menej narocna udrzba, v lete sa Vam poti a lepi zadnica, v zime chladi, ale zato dobre odolava zvratkom, chrumkam, dzusom a fixkam no a teraz si vyberte - ci si priplatite za moznost rozsypat po sedacke chrumky, vykladat na nu obsah zaludka, pripadne pisat po nej fixkami alebo si vyberiete lacnejsiu - latkovu variantu, ktoru sice mozete neuveritelne zasrat, ale v lete sa Vam o nu neprilepi pozadie
Odpovedať
My sme kúpili veľmi drahú koženú sedačku. Teraz to lutujeme. Za tie prachy sme každú päťročnicu mohli mať novú látkovú z nejakej akcie dlhých 20 rokov.
Odpovedať
@rapidek tak pokiaľ človek nemusí hľadieť na cenu, tak je to ešte lepšie :-) ja som pri výbere zohľadňovala úplne všetko ale samozrejme najviac to, aby sedačka bola pohodlná a podarilo sa mi veľmi dobre nájsť. naša sedačka mi maximálne vyhovuje :-) nemenila by som za žiadnu inú :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nenapísala si, aký máš rozpočet. Veľkosť obývačky? Nový dom? Moderný interiér alebo provensálsky štýl? Všetko je o peniazoch. Ak máš rozpočet 1000, je zbytočné nejako radiť. Ja osobne som kožu odmietala z dôvodu toho "lepivého" zadku. Je to strašná blbosť ;) Môj pôvodný rozpočet bol 1500 na sedačku tvaru U. Prišlo mi zbytočné "vyhadzovať" viac peňazí...kým neprišlo na lámanie chleba. Mám moderný interiér, obývačka s kuchyňou 65m2, lesklá kuchyňa. Látkovou sedačkou by som pokazila celý dojem miestnosti a cela moja námaha, detaily a snaha by šli do kelu. Sedačka je dominantou miestnosti. Tak som zvolila kožu. Je to nepochybne luxusnejšia varianta a nebanujem. Takže záleží na tvojich prioritách. Výhody a nevýhody máš už vymenované vyššie. Mám kožu, ktorá má nejakú akokeby zdrsnenú povrchovú úpravu, nelepí ako hladká koža, bola to nejaká novinka keď som ju kupovala, tak som šla do toho a naozaj nebanujem... a okrem toho aj tak mám vždy deky- ja som deková osoba ;) Takže za mňa jednoznačne koža. Toť môj názor a prajem veľa šťastia pri výbere.
Odpovedať
@monikusa a aky dojem miestnosti a luxusu vyvolava kozena sedacka olepena dekami? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Zastanem sa kozenkovej sedačky.Mali sme 7 rokov krásnu bielu kozenkovu,nejaká lepšia kvalita - soft.Za celý čas pri 2 malých chlapcoch nemala známky používania,dala sa ľahko vyčistiť Cifom a drsnou stranou hubky na riady.Nikde nepraskla,nenatiahla sa,proste nič.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek z 10-riadkového príspevku, ktorý nie je určený Vám, ste si vytiahol jediné slovo, ktoré ani nie je predmetom otázky - deka. Veľmi relevantné.
Odpovedať
@monikusa toto je diskusne forum. ak nechces aby niekto na teba reagoval, tak nepis. Ked parafrazujem cely tvoj prispevok, ak si si navodila dojem luxusu, /aby druhi videli/ Ta deka je velmi relevantna - to znaci ze sedenie je na hovno, koza vrzga, lepi a je studena. Vyriesi to deka za 5e ja som dosiel na rovnaky zaver, ale prezentujem ho otvorene. veci maju sprijemnovat zivot a nie byt ich otrokom a zit pre ne.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenikkk4 Takže, akú sedačku ste vlastne kúpili? Látkovú alebo koženú?
Odpovedať
Kvalitná látková sedačka vyrieśi dilemu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@luciska23 Mám 4 roky koženú rohovú sedačku. Aj cenovo bola prijateľná (cca 900 eur). Raz za rok ju pretriem prípravkom na kožu a stále je ako nová. Mám aj kocúra, ktorý na nej sedáva a vôbec ju nepoškodil. Pripomínam,. že pod neho dávam deku alebo podušku. Nenadobudla som pocit nejakého chladu alebo potenia sa na nej.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?