Kombinacia tmaveho a svetleho dreva

Potrebujem poradit, je dobry napad kombinovat tmave a svetle drevo do interieru? Dvoj podlazny dom, dolu kuchyna s obyvackou a teda tam by som chcela tmavo hnede drevene okna a terasove dvere, ale na druhej strane bielu linku s bledou pracovnou doskou. Interierove dvere budu biele, podlaha bleda plavajuca.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa veľmi dobré. Biela sa vždy veľmi pekne kombinuje s drevom tak smelo do toho.
Odpovedať
@ketuska moja skusenost je, ze drevo sa malokedy bije, ale neprijemny moze byt pohlad na laminat a tmave okna
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/blog/tilu/... nemáme síce bielu linku,ale podlaha je o dosť svetlejšia ako okná a pracovná doska je tiež svetlá
Odpovedať
Profilova fotka
@ketuska taktiez mame okna tmavy orech, kuch. linka (vo vyrobe) bude jemne bezova s prac.doskou zo svetleho dreva....podlaha tmavsi odtien dreva......dvere este riesime, ze ake dame,ale asi svetle drevo.... Nemyslim,zeby sa to "bilo" pekne to ukaze...
Odpovedať
@ketuska za mna osobne nie. Bud mat jeden druh dreva alebo sa popozerat po inej alternative.
Odpovedať
@slnieckolu no nieco podobne budeme mat aj my, akurat podlahu by som chcela svetlu. A nabytok v obyvacke budete mat aky?
Odpovedať
@ajana1 dakujem za nazor, ano aj ja som si take citala, prave preto som na vazkach. Aj ked videla som aj kombinaciu dokonca, ze kuchynska linka bola "pol na pol" a nebolo to uplne od veci.
Odpovedať
@ajana1 mozes mi prosim ta objasnit preco nie? Co je na tom ze budu skombinovane dva druhy dreva? podla mna na tomto by nemalo byt nic nejako rusive alebo tak, kolki to tak maju riesene a je to v pohode :-) netreba byt az taky konzervativny ci? :-)
Odpovedať
@ajana1 my teraz riešime nábytok do obývačky drevený a práveže nechcem taký istý ako je podlaha,aby to nebolo úplne fádne a nesplývalo to...
Odpovedať
@ketuska za mna osobne nie. mne sa to nepaci ked je toho "viac". ale, na druhu stranu ak by to bolo vhodne zvolene a vkusne mozno by som na nieco take prikyvla. aby ti napriklad uplne nesplynuli nietore plochy robi sa ze sa pouzije ten isty druh dreva a podlaha a nabytok sa daju v torchu inych odtienoch - napr pouzijes dub, ktory ma vo svoje skale velmi vela odtienov. ale v tomto pripade by som dizajn nechala na odbornika, nech to posobi harmonicky.
Odpovedať
@dano88 pretoze to vacsinou neskonci Len pri dverach a linke ale potom sa da aj dreveny nabytok a len malokto vie vsetko zladit tak aby to neposobilo gycovo a tiez masivne.
Odpovedať
@ketuska ono dost aj zalezi od podlahy. Zvlast ak chces riesit drevo este aj na podlahe a nebodaj aj dreveny stol alebo stolik pod televizor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ajana1 parkety by som chcela v rovnakej farbe ako kuchynsku dosku(svetle drevo), no a okna zas take ako nabytok (tmave drevo). Ine farby by boli uz iba biela (linka a ten nabytok, nejake casti)
Odpovedať
@tilu to urcite, v predoslom byte sme mali svetle parkety a na tom tmavy nabytok a vyzeralo to velmi pekne, urcite nabytok a parkety mozu byt v kontraste. Len tam sme mali kuchynsku dosku tmavu a ladilo to s nabytkom(no na udrzbu total neprakticke), preto teraz chcem urcite nieco svetle, ale bojim sa tej kombinacie.
Odpovedať
ma kombinácia svetlého a tmavého dreva nevadí. Naopak.
Odpovedať
my máme bielu kuchynu, dubovú podlahu biele okná, biely drevený morený obklad viac druhov dreva i odtienov a spolu to ladí každý kkto k nám príde hovorí že to máme velmi útulné vidiecke :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?