Knižnica Billy z Ikei

Tak a je to tu zas. Ikea v snahe maximalizovat zist a minimalizovat naklady opat presunula vyrobu, v tomto pripade radu Billy, a teda zmenila sa farba a detaily, koli ktorym "stare" korpusy napr. nie su kompatibilne s "novými" dvierkami. A s tymto mam problem - kupili sme si minuly rok strednehnede kniznice Billy s nadstavcami a casom sme chceli doplnit dvierka, podla potreby. Ten cas nastal teraz a nove dvierka uz nemozem pouzit. Nema niekto nepotrebne (povodne) dvierka na tuto kniznicu, prip. celu kniznicu na predaj? Riesite este niekto podobny problem? Mimochodom, z Ikei mi napisali, ze maju pravo na zmenu dizajnu a sortimentu a ze im je luto, inými slovami zakaznikovi sa pchame do prdele, len ked u nas mina peniaze, inak mame v pazi...
Odpovedať
1
2
@ladislavr neda sa stare dvierka doobjednat? Tak ako teraz menili kuchyne, stare kuchyne sa stale daju doobjednat, myslim ze rok alebo dva.
Odpovedať
@dreamerka povedali mi (v Ikei na info pulte), ze sa to uz neda. Jasne, ze som po nich chcel, aby mi zohnali hoci aj z ineho obchodného domu, ak existuje nejaka stara zasoba. Vraj doba, po ktoru este vypredavali stare kusy, uplynula pred mesiacom...
Odpovedať
Profilova fotka
Aj v inom obchode by si ocakaval ze budu neviem kolko rokov predavat to iste? Chapem ze si nastvany... No podla mna nepravom na ikeu... Mal by si byt na seba...
Odpovedať
@madein1974 v inom obchode nie, ale teda v Ikea ano, zvlast ked je to pomaly nosny program Ikei. Mal som tu smolu, ze sme zacali riesit obyvacku prave ked nami vybraty nabytok konci. Nejak sa mi nechce verit, ze v celej Europe sa nenajde par dvierok z predoslej serie..
Odpovedať
@ladislavr len to musíš pátrať po vlastnej osi, mne sa stalo niečo obdobné, ale pri inom nábytku. Práveže billy sa vyrába už veľa rokov tak sa zmena dala očakávať. Netreba sa spoliehať na to, že ikea to vyrobí aj dodatočne. Keď je v ponuke, zobrať. Al po boji každý generál, že? :-D
Odpovedať
@stolverka keby to bol nejaky modny shit, ktorých su plne obchody s nabytkom a ktory o par rokov nebude nikoho zaujimat, ale billy je nadcasova univerzalna kniznica bez extravagancii, moze stat v izbe 50 rokov a uplne splynie so stenami, je to funkcny nabytok, takze som (naivne) ocakaval, ze bude v nezmenenej podobe viac-menej stale v ponuke. Nezobral som tie dvierka vtedy, nemali sme este rozmyslene kolko a kam a vlastne ani peniaze nezvysili. Mne by to ani nevadilo cele otvorene, ale maly nam odtial vyhadzuje veci... :-)
Odpovedať
skus ist do vypredaja a popros pracvonikov ci tam v tom výpredajovom sklade nemaju nejake kusy.... tam maju vselico....
Odpovedať
@ladislavr Nehodilo by sa Vám to dokombinovať bielymi dvierkami alebo tými sklenými ozdobnými? Možno to bude vyzerať ešte zaujímavejšie :-)
Odpovedať
@marrad uz som to preveroval, ale nic nebolo...
Odpovedať
@trend270 toto bude nakoniec asi jedina moznost, manzelka o tom zatial nechce ani pocut, uvidim..
Odpovedať
Profilova fotka
hm, ja som uz od dveri upustila, ale chcela som dokupit biele nadstavce, teda pat kusov. to uz teraz nebude pasovat? =-) :-.
Odpovedať
@ladislavr ja som sa takmer nachytala uplne rovnako. Ale nastastie som dvierka zacala zhanat dostatocne skoro a ked mi povedali ze uz nie su vo vyrobe, zohnala som este v prahe. mne sa ale zda ze regale , farby a rozmery zostali. Akurat tie nove dvierka maju zvonka drobny facelift a zvnutra by bolo dobre pozriet ako su riesene panty, diery atd. vraj nie su kompatibilne ale mozno by stacilo zaimprovizovat, drobna uprava u stolara alebo nieco take, nie velmi drahe a vyriesil by si to....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ladislavr ake potrebujes dvierka,aky rozmer, men ostali iba jedny uzucke, co som kupila omylom viac.
Odpovedať
Profilova fotka
Ikea to kaka cim dalej viac. Ludia tam chodili lebo vedeli, ze ked bude nieco treba dokupia. S tym je koniec. A nech som konzeravtivny, ale tie nove veci su horsie a skaredsie. Ani kuchynu by som tam uz teda nekupil. Billy mame samozrejme tiez..
Odpovedať
@majkoj ja si myslim, ze ikea vie, co robi. Inak by davno nemohla drzat take ceny a tak dlho sa na trhu..potrebuje obmienat sortiment,inovovat, robi limitky, aby ludia kupovali. Robi to v podstate od zaciatku svojej existencie. Zasa ikea pre normalneho cloveka ponuka fakt kvalitne veci. Podla mna je to kazdy podnik ma pravo na svoju strategiu. A hlavne nikdy nenadavam na to, co mam rada, ked mi to niečo dava, zdielam s nimi ako tak podobne hodnoty. Treba aj respektovat a akceptovat. Bezne sa predava odpad, ziaden zakaznik nema pre istotu ziadne poziadavky... Ani si nedovoli , lebo 90 percent mu reklamaciu ani neuznava. Hovoria so zakaznikom tak hrubo, plno prikadov tu na ms. Mozete prist aj do nasej ikea skupiny, kde su vsetky obalky katalogov od zaciatku, ikey. No sranda je, paradoxne, ze vzdy si uchovala urcity rovnaky cisty dizajn... Mozno by si kuchynu nekupil, ludom, ked sa do 2 rokoch kuchyna od super firiem znici...opat fotky aj tu na ms...tak su za ikeu vdacny. Ja som vdacna napr. za vlneny koberec, vobec bavlnene koberce pre deti, miesto umeliny, ktore tu ani na trhu neboli, pokial si pamatam. Napr. pri vlnenom koberci je moznost kupit si ho 500 eur lacnejsie ako od inych dizajnerov...Da sa pokracovat dalej. Ono ikea ma viacero typov zakaznikov, kazdemu sa bude na nej paci, nepacit nieco ine.
Odpovedať
Dovody preco ikea menila ikonicku billy bookcase http://www.dailynews.com/lifestyle/20... Here is what Ikea is adding to the Billy starting in August 2014: • A more durable and scratch-resistant veneer that looks more like real wood • The white finish will look whiter • Shelves will be stronger • Edges will be rounded to be more child-friendly (and more clumsy-adult friendly, too) • More ways to customize your Billy, including glass shelves and extensions that allow you to adjust the height and door placement • Fewer screw holes will show (preklad volny odolnejšie a odolné proti poškriabaniu dyhy, ktorá vyzerá viac ako skutočné drevo • Biely povrch bude vyzerať belšie • Police bude silnejší • Hrany sa zaokrúhli byť viac priateľský k deťom (baby friendly) (a viac k dospelym friendly tiez) • Viac spôsobov, ako si prispôsobiť svoj ​​Billy, vrátane sklenených políc a rozšírenie, ktoré vám umožní nastaviť umiestnenie výšky a dvere • Menšie otvory pre skrutky, ktore su viditelne)
Odpovedať
Profilova fotka
@fem ano Ikea ma pravo, rovnako ako ja mam pravo aby sa mi nepacilo co robi :), z Ikea mame takmer vsetok nabytok a ja zariadenie kancla. S tou kuchynou co vyrabali 25 rokov ma fakt napalili...
Odpovedať
@majkoj Ja ti rozumiem, jasne, ze mas pravo byt napaleny, ja som nechcela, ze nemas moct mat svoj nazor, cosi. Ono len som chcela doplnit to, ze ich obchodna strategia, ktora inovuje, umoznuje prave to, aby si to aj predtym kupil v dokonalej naservirovanej estetickej, pragmatickej, modulovej funkcii a kvalitnej vyroby za relativne lacny peniaz. A druha vec, co bola spominana, ze nemame naroky na ine firmy take...sak ok. Inak si pamatam taku kritiku na ikeu, dost vseobecne zauzivana, ze potom u kazdeho to vyzera rovnako, ze preto tam nekupujem... preto oni vyvijaju limitky, inovuju, menia dekoracie, lebo chcu plnit potrebu originality, nechcu mat vsetko rovnake vsade. Preto tie ich katalogy, co oni nevymyslia, tie ich prepojenia, co s cim sa da spojit. Takze oni to aj preto robia. Ja som tiez vela veci nestihla kupit. Pridu lepsie :)
Odpovedať
Faktum neviem, ale police Expedit/Lack sa vyrabali asi 30 rokov (popularne hlavne uz zberacov platni), Billy robili v nezmenenej podobe 50 rokov.. Zrazu vsetko v priebehu par mesiacov vymenili a nahnevali velmi velke mnozstvo ludi na svete. Obmena doplnkov ci "sezonne" dizajnovych nabytkov ano. Obmena materialov ano. Ale obmena celeho systemu, ze zrazu uz nepasuje, pricom tvori kulturu a tradiciu celej Ikey a je to evergreen, ktory na predajnosti neklesal.. Nechapem. Pamatam si ako moji rodicia nadavali, ze uz sa nerobi "Univerzal" (maju z neho obyvacku, a mali sme z neho komplet detske izby a ten nabytok "funguje" doteraz), takze chapem ludi, ktorych to vytocilo.
Odpovedať
@harper strednehnede by urcite farebne nepasovali, biele... hmm...ako sa pise v tom clanku od @fem budu vraj belsie, hrany budu oblejsie, takze by som si to dobre skontroloval pred kupou..
Odpovedať
@ada32 praveze farba nesedi, to mi prve udrelo do oci ked som to v Ikei obzeral.. A na info pulte mi uz len pani (alebo slecna) potvrdila, ze tie dvierka nesedia (napriek pokusom ich vlastnych monterov).
Odpovedať
@fem myslis 1 par dvierok na jednu skrinku, resp. aka širka? Pomohlo by foto, ak mozes vlozit. Dakujem!
Odpovedať
@fem @majkoj @cache nahnevalo ma to, ale vo vseobecnosti nakupujem v Ikei rad (okrem kusov vyrobenych v polsku, tie ignorujem). Daju sa nakombinovat neuveritelne veci a aranzeri priamo v obchode su napaditi, casto su tam k videniu genialne zostavy, to ludi inspiruje. Inak si ale stojim aj za tym, ze Ikea nie je orientovana na spickovu kvalitu a trvanlivost. Za dane peniaze je to vyborne, ale je to low budget. Vacsina prikladov zariadených interierov je vybrata z panelakovych nizkometraznych bytov a studentskych izieb. Ja to akceptujem, lebo momentalne viac penazi nemam a sem-tam ocenim super napad ikeackeho dizajnera.
Odpovedať
@ladislavr praveze nemam par, len jedny dvere, akoby len jednu stranu tych dveri, kupili sme tu uzsiu skrinku, uplne uzku a zbytocne dvoje dveri, takze sme to nechali tak, lebo to bolo v Krakowe. A tie dvere mam zabalene v povodnej krabici dole. Farba je breza a je tam sklo, ako na fotke...ked najdes este jedne.... Lebo aj mne to bude zbytocne stat, ked si tak uvedomim, ze sa to zmenilo a zas myslela som, ze vymenim, ked bude treba Celkom som prekvapena, ze su tie dvere pevne, nesupu sa nikde (dyha) lebo oni su tak zvlastne robene, ako zaoblene, nemaju ostre hrany. A pekne aj doliehaju, maju tam taku ochranu (take plastove kruzky), ked sa buchne s nimi, tak ok. Pritom to mam v detskej izbe. Su k nej aj uchytky v strede, taky valcek. Inak ok, ale toto mi az tak lacny budget nepripada, mam viacero kniznic, tak tato ma fakt prekvapila, ako som pisala vyssie. Kupovala som este jednu seriu nabytku, drevo a tie ani nemali na sklade, ale v inom priestore mi to davali .Ale uz sa ani nepredava. Vzdy sa tam najdu aj lepsie veci. Oni to jednoducho financne v takom obchode s takymi ziskami dokazu financne vyrovnant, cize preto tam stoji nejaky dreveny stolik raz tak menej u nejakych mensich dizajnovych firiem. Ale tieto produkty vacsinou dlho nevedu...podla man to financne medzi produktami vyrovnaju. A tu skrinku, co mam v obyvacke, co som spominala, ta prezije urcite vsetko...
Odpovedať
Profilova fotka
@ladislavr ale tak budu to len nadstavce v knihovne - pracovni, billy mam bielu tak hadam to nebude nikomu vadit, ze je to o nieco belsie ak bude sediet rozmer na skrinku pod tym :-)
Odpovedať
@ladislavr nosny program ikey su ludia co chcu za malo penazi vela muziky. billy je bukasova krabica, ziaden soliter. Ikea je fajn ale nemozes cakat ze ked ty si nemal 15€ na dvierka ze ich budu vyrabat vecne, neber to v zlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 my ked sme kupovali kniznicu a dvere co sme chceli stali jedny 50e tak na jednu kniznicu vysli 100e. tak sme kupili len na jednu cast. a naozaj sme vtedy nemali na dalsich desat dveri co by stali 500e. :-)
Odpovedať
@harper beriem, ja som cenu strelil od brucha, nie je tu cena podstatna ale princip, opakujem ze jednoducho ikea nemoze za to ze ty nemas na nabytok, kvoli tomu nebude drzat vecne rovnaky sortiment.
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 v pohode, povodne som chcela tie dvierka nechat len na tej jednej, su tam odlozene veci - cd, instalacky, krabica s routerom a ine veci a v ostatnich su knihy a sanony, a tak ma napadlo, ze by to bolo mozno lepsie keby to bolo za sklom, ale tak ostane to bez skla. i ked mm je stolar, tak mozno by vedel upravit tie dvierka aby pasovali, ved konecny rozmer zostal ten isty - sirka a vyska skrinky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mame tam tieto dvierka tak mozno tie budu pasovat aj nadalej http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?