Je dôležitá spotreba pri kúpe televízora?

Profilova fotka
Co je dolezitejsie u TV? Je dolezita Spotreba u TV? Preco plazmu alebo LED TV?
Odpovedať
som chcel že začnem hneď že spotreba ale začnem inak :-) stretne Rytmus pána Dezidera Stojku s plazmou na ramene a hovorí "si zabil ! " Pán Dezider Stojka na to "si nezamkol ! ". Odpovedzme si na otázku: prečo pán Dezider Stojka mal na pleci práve plazmu ? :-)))))))
Odpovedať
Profilova fotka
toto je zaujimave ak beries do uvahy spotrebu, toto zerie vraj 50W: http://download.p4c.philips.com/files...
Odpovedať
Profilova fotka
Mne len ide to, ze tu kvalitu plazmy bezny clovek neodsleduje a preto to povazujem za nepodstatne, ked u mna telka ide nonstop ako radio, pri tom robim cele dni.. To chce aj na konkretnu osobu konkretny vyber.. lebo ak pozeras denne 2 hodky markizu a raz za cas si kuknes nejaky kvalitny blueray tak ta spotreba nema zmysel.. U nas ide telka v obyvacke v dalsej izbe, v dalsej mac.. na spotrebe 1 led tv vs 1 plazma usetrim rocne aj 100e pri 8 hodinach/den .. za 10 rokov 1000e.. ten philips stoji 1000e spotreba 50W, plazma 500eur panasonic.. Je ale otazne ako kto mera spotrebu, eco mod nemam rad, ani dynamicke kontrasty na plno a kino je konec, to je uplny des na ukor dokazovania si ze toto zerie menej.. neporovnaval by som ale ani telky a merania s pred roka s dnesnimy.. Rozdiel vidia ludia len vtedy ked im niekto povie ze aha toto je ciernejsie.. normalne by na to klasicky obcan nedosiel :) preto plazma sa vytrati z pultov.. LED TV su A++ Plazma su B mozno sa mylim.. Ak si cokolvek kupim minimalne A+ tak rocne ide o velmi slusnu usetrenu sumu v porovnani s B, za 10 - 15 rokov mas na dalsie tie iste nove veci. tieto veci maju velku zivostnost, nekupuju sa kazdy den.. to uz budu dufam A++++++++++++++++
Odpovedať
isto vec názoru, u nás telka tak 6-10 hodín často XBox a to je iná ale telku považujem fakt už za čistý spotrebák, Nám nevydržalo ani to CRT 5 rokov, teraz síce čaká v garáži na oživenie ako doplnok ku gulečníku a posilke pre chalanov a na žúrky pri grile ale u týchto vecí ako TV, HDR, HT a podobne je debata o perspektíve trochu prehnaná. Ojazdím a vyhadzujem, o 5 rokov aj tak nejaký pigmejec vymyslí niečo iné a táto debata bude iba ako komiks :-)
Odpovedať
plazma ma stale vyssiu spotrebu aj ked sa uz polepsili, takze pokial ide telka nonstop, tak je to zaujimava uspora pocas roku. S tou kvalitou obrazu je ale plazma stale vpredu oproti LEDke, aj ked ten rozdiel uz nie je velky. Samozrejme je ine porovnavat super plazmu a najlacnejsi LED a opacne, rozdiel v kvalite panelov resp podsvietenia je obrovsky. A to iste plati aj pre spotrebu, 42" zakladna LEDka zerie trochu viac ako 42" LEDka za dvojnasobok. Cele to zacne byt zaujimave, ked sa zacnu predavat OLED telky, tam vidim priestor na slusnu usporu :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?