Farby a dekorácie do obývačky

Profilova fotka
Ahojte, uz dlho maturujem nad doplnkami do obyvacky a myslela som, ze to zvladnem sama, ale neviem sa rozhupat. Potrebujem zavesy, mozno tapetu na jednu stenu nad gauc a nejake svietidlo. Farby by som asi ladila do hnedej, cappuccino az bezovej, a budem dufat, ze to nebude nuda... Neviem si vsak poradit ako vyriesit zavesy, nechcem ich dat do kolajnicky, ktora je vo vyklenku, ale po stranach vedla okna. Ako vyriesit tyc a ake zavesy? Tapeta je dalsia neznama. Ja nedokazem kupovat cez internet, pretoze tie farby a material obrazovka nevystihne. A svietidlo? Kde ist nakupovat v BA? A posledna vec, len taka ceresnicka. Dali by ste koberec na dlzku (obr.1), ci na sirku (obr. 2)? Toto je momentalny stav, biele steny, cappuccino farba na stene za obyvackovou zostavou, biely gauc, obyvacka biela v kombinacii s hnedo-sedym bambusovym vzorom, tmavohnedy koberec s bledohnedym a bezovym vlasom. To stropne svietidlo, aj ta hruzna nad gaucom pojde, samozrejme prec a repraky sa musia otapetovat bielou tepetou, postupne... :-D. Vdaka vopred!
Odpovedať
Profilova fotka
Pekný nábytok ale farby vyzerajú fádne. Určite to chce nejakú peknú tapetu. Zvolila by som niečo bledozelené. K tomu závesné panely z Ikea -podobnej farby. Na sedačku dať zopár vankúšov zelenej, žltej farby -Kika ich má hodne. Do rohu dať väčší kvet -čiastočne zakryť repráky. Koberec dať určite pozdĺžne -1 obrázok. Ešte jedná dobrá rada - nosiť so sebou kus tapety a k tomu ladiť doplnky. Určite sa Ti podarí krásne zladiť izbu. Základný nábytok máš dobrý.
Odpovedať
mne sa ta izba veľmi páči,stačilo by tam tie zavesy ako píšeš a možno obraz ešte za sedačku,nevidim ale čo tam je
Odpovedať
@projexin ma tam uz 4 farby este tam chces pridat 5tu ktora nie je ani len v tone? to rovno takuto tapetu:
Odpovedať
@bibi78 a ten koberec by som dal do prec
Odpovedať
@s555 podla mna by sa jej tam hrašková hodila na oživenie..
Odpovedať
@deniss111 podla teba by sa hodila, podla mna nie. existuju nejake zasady pre pracu s farbami ale zial ludske oko dokaze rozoznat 16,7 miliona farieb, takze koniec koncov preco ich nepouzit, najlepsie v jednej miestnosti, najlepsie zahviezdia sezonni leaderi ako je cyklamenova ci hraskovo zelena, ktore najdes v 95% albumov
Odpovedať
Profilova fotka
@deniss111 Źeny to cítia lepšie.
Odpovedať
@s555 mne to nevadí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 Nemusí byť všetko tón v tóne. Takto je to nezáživné, nudné. Preto vymysleli doplnky. A navyše doplnky inej -výraznej farby po čase majiteľka môže vymeniť a získať nový look s pôvodným nábytkom. Radšej si mohol pridať nejakú viac inšpirujúcu fotku, ako toto... a prečítaj si aj niečo o základných prvkoch prírody v interiéry -drevo, zem, kov, oheň, voda v súvislosti s farbami.
Odpovedať
Profilova fotka
@projexin niečo na inšpiráciu
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 :-D, tak koberec je uplne novy, nedavno kupeny, v skutocnosti je ovela zaujimavejsi, celkovo tie farby na fotke su nudnejsie, ani struktury nevyniknu. kazdopadne, ako som pisala, chcem to ladit do zemitych odtienov a vtedy nevadi, ked mas aj 10 druhov hnedej farby. @projexin a @deniss111 vdaka za navrhy, ale nechcem tam davat nic kriklave. asi som sa nevyjadrila spravne, co vlastne hladam, ani tak nepotrebujem s vyberom farieb, skor tie detaily, ze co so zavesmi, ako ich tam "nainstalovat" a aky typ tapety. pridavam foto obyvackovej steny, tej hnedej casti a aj koberca.
Odpovedať
Profilova fotka
Predstavujem si nieco taketo, co sa farieb a stylu tyka, vsetko v hnedo-bielych odtienoch. Ale neviem si dalej poradit s tapetou a zavesmi. Napadli ma 2 druhy tapety a to nieco take, ako na fotke c. 3, len neviem, ci to nie je ulet, sice by to bolo len nad gaucom, ale ja nemam vizualne schopnosti, tak si to neviem celkom predstavit. Alebo potom vsadit na klasiku vo farbe cappuccina s nejakymi vzormi, ale decentna, konkretnu predstavu nemam... Najdolezitejsie asi bude zladit zavesy a tapetu, kedze budu priamo susedit, takze ak zvolim zivsiu tapetu, zavesy budu musiet byt jednofarebne... Asi... A svietidlo, asi len nejake cire sklo... ale konkretne zase netusim...
Odpovedať
Článok sa načítava...
koberec na šírku - miestnosť bude vyzerať väčšia-širšia, steny možno vymaľovať všetky tou kapucinkou (biely gauč na bielom zaniká) závesy buď k nábytku, alebo kobercu, viac farieb to rozbije, tie štyri úplne stačia.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ako si myslel radu "zavesy bud k nabytku alebo kobercu"? Aj nabytok, aj koberec ma hnedy zaklad, takze takto budem ladit aj zavesy, len neviem, ci so vzorom, ci bez, pripadne v kombinacii s dalsim hnedym odtienom. A stena nad gaucom by bola fajn v inej farbe, ale treba to tam niecim ozivit... preto ma napadla tapeta.
Odpovedať
biele, alebo tmavo hnede (priklonil by som sa k hnedej), ak budu steny v "kapucni". Ano, nejaky vzor (pomohol by som si feng shuej), lebo ich tam je dietnejšie takže to len oživí, nebude to také sterilné. Za gaučom sa tapeta asi nehodí, lebo stena je rozdelená policou, tú by som nechal bielu, stenu do kapucínka a nad policu obraz. Pod obraz by som na policu nedával nič len po stranách by mohli ísť nejaké úzke vyššie dekoračné prvky.
Odpovedať
@deniss111 to je v pohode, je to vysostne tvoja vec, toto nie je spolok priatelov farieb ale diskusne forum, takze debatujeme
Odpovedať
@projexin hej doplnky vymysleli preto lebo bol zivot nudny, chapem. "Radšej si mohol pridať nejakú viac inšpirujúcu fotku, ako toto... " - co TOTO? boli ze som ineho nazoru? ohen voda zem vzduch :) s feng shui na mna nechod lebo kym ste nevedeli ze nejake feng shui existuje tak dovtedy nikomu nevadilo zrkadlo v spalni, postel otocena severo-zapadno-juzne-vychodne a podobne nezmysly, a pozitivnu energiu ste ziskavali z kvietkovanych valcekov na stenach.
Odpovedať
@bibi78 proti zemitym farbam nemam nic, som proti kriklavym pastelovym gycom co su takzvane doplnky na ozivenie. koberec je novy aj tak by som ho vysmaril lebo zial to nic nemeni na tom ze ti robi tmu v izbe, v dlhej uzkej svetlej izbe nemozes mat velku tmavu vec na dlazke, resp. tmavy leskly silonovy koberec co ma so zemitymi farbami najviac spolocny material z ktoreho bol vyrobeny t.j. ropu.
Odpovedať
Profilova fotka
aby izba nebola tmava, volila by som bielu hladku zaclonu od stropu po zem na celu sirku steny. Koberec by som dala ako prvy obrazok, ale zasunula by som ho az uplne pod sedacku, aby viac vynikla na tej bielej stene. Na stenu by som dala velkoformatovy obraz. Svietidlo zavesne mozno z mliecneho skla. Ziadne ine farby netreba, rozbilo by to koncept.
Odpovedať
@bibi78 tak aj ja cosi pridam :-) ja by som celu izbu vymalovala na kapucino, koberec dala o polovicu mensi a v smere, ako je na na prvom zabere. zaves jednofarebny (taka hneda, ako je koberec) a nejaku "zivsiu tapetu, napriklad taketo, alebo naopak vesely vzorovany zaves, ale potom uz bez tapety
Odpovedať
@adulik23 ked tam da hnedy zaves tak sa ta uzka izba scvrkne este o polovicu a bude mat z toho tunelove videnie
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 zda sa Ti az taka uzka? je to 5,5x4, podla mna taka klasicka obyvacka. tie fotky naozaj velmi skresluju, ale teraz, ked si povedal, ze hnedy zaves to opticky este zuzi, tak zacinam mat obavy aj ja, ale zaves urcite chcem, tak teraz presedlavam na svetlejsiu farbu. Ale stale neviem, ako ho vyriesit, ked ho chcem dat po stranach okna a nie do tych kolajniciek vo vyklenku, ktory tam uz je. Inak ta izba vobec nie je tmava, opat to skreslil fotak. tym, ze je prepojena s kuchynou, ktora je orientovana na prevazne juznu stranu, ma svetla z oboch stran dostatocne - @len.petra. A vdaka vsetkym za velmi napomocne nazory!
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 vdaka za napady. ja by som chcela skor nejaku zivsiu tapetu, ak sa ju rozhodnem dat, na geometricke utvary moc nie som, ale dakujem za tipy! Co sa tyka koberca, tak nedavno sme zan vysolili par stovak, takze s tym uz nic neurobime. mozno sme ho nie najlepsie zmerali, mas pravdu, mohol byt mensi, ale zase si hovorim, ze kym su deti male, som rada, ze je tu, mladsi sa uci chodit a tolko krat spadol na hlavu, ze som naozaj vdacna zan. ale dalsi uz bude v mensom formate :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 Mohol by si napísať aj niečo pozitívneho a pridať nejakú inšpirujúcu fotku do fóra. My sa snažíme pomôcť bibi78 a ty len kritizuješ naše príspevky. Chcela by som vidieť Tvoj domov "bez doplnkov a inšpirujúcich farieb".
Odpovedať
@bibi78 s tymi deckami to je pravda :-D
Odpovedať
@projexin si na omyle, uvedom si ze toto je diskusne forum, takze sa stretnes aj s nazorom ktory tebe nemusi byt po chuti, takze to bud toleruj alebo necitaj, ak nie si zvyknuta ze niekto ma iny vkus ako ty a citis to ako kritiku to je zial tvoj problem. a mna inspiruju zasadne ine veci ako natieranie pasteliek na stenu.
Odpovedať
@bibi78 a ty mas odo mna palec hore, napriek tomu ze som sa nie velmi lichotivo vyjadril prave na tvoju adresu si z toho neskolabovala ako tuto @projexin
Odpovedať
@bibi78 koberec chapem. :-D porad, kde si ho kupila. ja tiez hladam cosi velke jednofarebne, ale sede. :-) tapety boli len ako tip, ze cosi blede (ja milujem kruhy, tak preto sa tam objavili :-D ). keby boli tmave zavesy a tmavy koberec, tak vsetko ostatne by som uz dala svetle.
Odpovedať
Profilova fotka
@bibi78 ahoj. V ikei predávajú panelové závesy a sú k nim myslím skladacie koľajničky, na 60 cm panel. Možno by sa dali využiť aj na bočné závesy. http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... No ja by som volila bielu záclonu pozdĺž celej steny, na ktorej je okno. Neviem si totiž predstaviť, čo tie závesy po stranách urobia s výklenkom. Mne by sa to páčilo kompaktnejšie a jednotnejšie, teda pozdĺž celej steny. Rešpektovalo by to tiež čisté línie nábytku a vytváralo harmonickejší pohľad. Koberec na obr. č. 1 jednoznačne. Podľa môjho názoru to, že stena za nábytkom je farebná, spôsobilo optické nevyváženie. Keby bola farba na protiľahlej stene, nábytok tam kde je, miestnosť by bola opticky farebne vyvážená. Takže ja by som ti poradila zatrieť stenu za nábytkom na bielo a protiľahlú stenu dekorovať tapetou, farbou, whatever. Pretože ide o bielu sedačku, budeš môcť zvoliť čokoľvek. Príp. ako tu už niekto radil, miestnosť celú farebne zjednotiť do béžova a za sedačku vybrať výraznejšiu (napr. tmavšie hnedú) tapetu. Svietidlo by som volila výrazné. Môže celý interiér pozdvihnúť a dať mu punc luxusu. Na ňom by som rozhodne nešetrila. Ten priestor v mojich predstavách si ho doslova pýta. Nábytok máš krásny, ten interiér je pekný. Treba ho len doťuknúť.
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 koberec sme kupovali v Kike, je to znacka Esprit. Sice je to umelina, ako pise @s555 :-D, ale kedze nemame podlahove kurenie a male deti, ktore su iba na zemi, tak koberec bol nutnost a aj takato velkost, lebo tie mini koberceky pod stolik na okrasu by ucel nesplnili, aj ked vyzeraju pritazlivo. A kedze poznam, ako rychlo deti znicia veci, tak sme nesli do prirodnych materialov, kedze velku investiciu sme docasne nechceli robit... inak, @s555, ja som vdacna za kazdu radu, aj kritiku, ak je konstruktivna, a Tvoja je, lebo ma naozaj posunula dalej, minimalne ohladom farby zavesov, aj ked mne sa uzka nezda ;-) @projexin manzela by rozhodilo, keby som postavila nejaky kvet, aby zakryl repraky, ma ich rucne robene a nic nesmie branit prechodu hudby, ani kvet :-D. a taketo skarede nebudu, ten vrch je len prelepeny, lebo drobec mu tam dubal prstami, tak si ich chrani, to neskor pojde dole a onedlho budu aj repraky biele - asi zvlastne, ale najlahsie sme sa trafili do bielej tapety ;-). @gubiko dakujem za nazor, ktory celkom koresponduje mojej predstave. Luster hladam uz nejaku dobu, pojdem omrknut obchod Luxera, zatial sme tam nasli najvyhovujucejsie. Tvoje riesenie zaclony sa mi velmi pozdava, ze to cele zjednoti a mozno aj rozsiri stenu... Ale je to problem dat na celu stenu, lebo ten vyklenok je len nad oknom, takze dalsia kolajnicka sa tam uz neda dat. Jedine riesenie je klasicka tyc, ale to by som si musela rozmysliet, ci zaclonu, ci zaves a ak teda zaclonu, tak asi nie bielu, ale nieco v bledohnedom transparentnom tone. A asi uz nebudem kombinovat aj nejaku tapetu, ale jednoducho vymalujeme protilahlu stenu tiez na cappuccino, tu za sedackou a hotovo. Hore urcite nieco velke, zatial su tam 2 velke fotoplatna deti - to je najkrajsia ozdoba ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?