Farba kamenneho obkladu-poradite?

Ahojte, idem si sem po malu radu k vam :-) Nooo, mame obyvacku, viď fotka. 6x 3,4m. Ta stena napravo je sivo - biela - teda polka siva, polka biela. Na sivej polke bude biely nabytok. Na bielej polke polica na knihy :-) A riesime teraz tu stenu oproti - chcem ju bielu, a svetlo sivy kamenny obklad...Manzel zas chce sivu a biely obklad..... Neviem si to predstavit, nemam tu dizajnersku predstavivost na takej vysokej urovni . Tak touto cestou vas prosim o radu, ze co s tou stenou :-) Steny pri okne a dverach su biele, podlaha bude siva. A chcem to tak ladene do sivo- biela, s tym ze doplnky budu asi nejake zelene fialove alebo zlte este neviem :-)
Odpovedať
tu je foto :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_puska Noooooo... Nazývajme veci pravými menami. Ono to asi nebude kamenný obklad, ako skôr "umelý kameň" - čiže pravdepodobne imitácia (z) pieskovca. Napr.: https://www.google.sk/search?q=umel%C... No sorrrry, ale to Vám akože k šťastiu iba toto chýba....? Už aspoň 5 rokov to nie je "trendy". Bol som v bytoch, kde ľudia majú na stropoch rôzne imitácie dreva z polystyrénu. Dnes by sa radi tejto "ozdoby" zbavili, lenže odstránenie stôp po takejto "paráde" je ešte drahšie, než samotná pôvodná "okrasa". Urobte radšej niečo užitočnejšie. Peniaze sa dajú minúť aj zmysluplnejšie, či....?
Odpovedať
@leonardom ano, bude to umely kameň :-) Pardon, ale mne sa to paci a do mojho vkusu mi nemusi nikto kefrat :-) PAci sa nam to, chceme to, a chceme len poradit, ako by to bolo najvhodnejsie, aka farba ci odtien. :-) Dakujem za pochopenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_puska Ja som nekomentoval Tvoj vkus, ako skôr riziko toho, čo bude po tom, až Ťa Tvoja momentálna zahľadenosť do umelého kameňa omrzí. Ak máš po sebe 2 deti s odstupom niekoľkých rokov, nemoderný kočík postavíš k smetiakom a kúpiš aktuálne najmodernejší. Ale tuto to bude komplikovanejšie... Najskôr poriadna pálka za realizáciu a potom druhá za likvidáciu..... ;-) Držím palce.
Odpovedať
@leonardom realizovat to budeme sami, tak isto aj likvidovat :-) cize v tom nevidim absolutne ziaden problem. Sami robime cely byt, od burania, murovania, malovania, vodu, elektriku,jednoducho vsetko. Cize toto urobime tiez sami(teda moji sikovni chlapi nie ja)
Odpovedať
@leonardom a ak si precitas hore tvoj prvy koment, pises tam ze to uz 5 rokov nie je trendy :-) Takze komentujes moj vkus, a to fakt nepotrebujem, vsak si urob doma to co podla teba trendy je a nekomentuj to co sa paci inym :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_puska O.K. Ale ak píšeš na verejné fórum, tak musíš počítať s tým, že nie len Ty, ale aj iní majú právo vyjadriť svoj názor. ;-) Aj taký, ktorý Ti nebude konvenovať. A okrem iného: pýtala si si radu. Z úprimného presvedčenia som Vám poradil, aby ste to nerobili. Sorrrry, ak som spravil niečo, čo považuješ za zásah do Tvojej integrity, nebolo to mojim úmyslom. :-)
Odpovedať
ked mas svoj vkus a nemame ti don kafrat naco sa pytas? Uz tam mate dvojfarebnu stenu, a este kamen na dalsiu stenu. Izba je uzka, akykolvek kamen ci umely ci prirodny , ci biely, ci ruzovy, tam bude posobit tazko.
Odpovedať
@leonardom v poriadku, komentuj ked ti to spravi radost, tak to samozrejme oželiem :-)
Odpovedať
@atlaska vsak citaj poriadne pre boha :-) Pytala som si radu co sa tyka farby. Ale dakujem, zvazim aj ine moznosti,no vyhrava stale kamen :P
Odpovedať
@leonardom Tuto s tebou vôbec nesúhlasím :) Sú veci, ktoré z módy vyjdú viac či menej rýchlo a sú veci, ktoré sú trvácne ... Vo farbách je to kombinácia bielej - šedej - čiernej prípadne hnedej -- krémovej, smotanovej ktorou nikdy nič nepokazíš, ak to nie je prehnané :) Zrovna kombinácia biela - čierna (sivá) z módy nevyjde a vždy sa dá oživiť rôznymi doplnkami ... S materiálov je to drevo / kameň ... Neviem, kedy vyšlo z módy drevo alebo akýkoľvek kamenný obklad, resp. umelý kameň ktorý ten reálny verne imitoval a už vôbec si nemyslím, že nie je trendy už 5 rokov :) Práve dnes je v kombinácií s drevom, resp. "wood / stone" štýl viac v móde, ako inokedy :) Ak umelý kameň, tak odporúčam betónový, je ťažší ale X násobne odolnejší ako sádrové, do ktorého stačí zle "zavadiť" a už má na povrchu poškodenie :) Takýto kameň sa len lepí na stenu, či už klasika klébrom alebo lepidlom, žiadne veľké následky po jeho "demontáži" nenastávajú :) Danú stenu treba max obrúsiť, natiahnuť novú omietku a vymalovať ... Neviem, či je toto až taká strašná prekážka či strašný následok ... K téme = na bielo bielom kameni (resp. umelom kameni) je troška "horšia" údržba, nakoľko vrstva prachu na jednotlivých štruktúrach je oveľa viacej vyditelná, ako napríklad na šedom :) Ale vôbec nevidím problém zo šedou stenou, bielim kameňom a nejakou kontrastnou sedačkou (tj nie bielov) ... PS: Odporúčam, pokiaľ je možnosť, kamennú stenu zospodu alebo zvrchu nasvietiť (napríklad LED pásom) ... Večer to vyzerá násobne lepšie, nakoľko rôznorodá štruktúra kameňa hádže rôzne tiene po celej stene :)
Odpovedať
@lubk0 ja praveze vidim coraz viac inspiracii, kde si ludia davaju kamen ci uz do obyvaciek, na krby, na schodiska alebo aj do chodieb. Praveze toto vidim castejsie ako tapetu alebo klasicku rovnu stenu. Teda tiez ma zaskocil nazor,ze to 5 rokov nie je trendy. Podla mna dnes je trendy uplne vsetko, podla vkusu kazdeho cloveka. Niekomu sa paci kamen, inym tapeta, niekomu hladka stena. Vsetko je trendy, ak to je premyslene :-) A ta realizacia a odstranenie, neviem ake horibilne sumy by to akoze mali byt, tiez mi to pride ako nepremysleny nazor :-) Ale v pohode no. Dakujem za radu, asi zvolime bielu stenu a kamen sivy :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzka_puska Hej, v každom prípade to s kameňom robte uvážene, tuto zdielam názor vyššie, že izba je pomerne úzka a zle umiestnený kameň tam opticky nemusí vôbec vyzerať dobre ...
Odpovedať
@lubk0 jasne, este to urcite zvazime. Popozerame aj ine moznosti, zaujali ma aj 3D panely. Ale teda kamen zatial vyhrava v sivom prevedeni, ale urcite aj ine moznosti popozerame
Odpovedať
zadna steny by mala byt tmava , nie tie pozdlzne,aby si izbu opticky skratila, pdlaha priecny vzor,nie pozdlzny.
Odpovedať
@atlaska priecny? cize ked davame plavačku, tak dlhou stranou cez sirku izby... No tu stenu neviem, poradim sa este s manzelom ze co s nou.
Odpovedať
Ano, vseobecne je take pravidlo,ze kolmo na okno, ale v tomt pripade by som sla priecne aby to rozsirilo izbu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@leonardom Ahoj.Vedel by si my poradit kde kupim sivu farbu na kamen.Dala som si robit ciapky sive na plot a chcela by som ich natriet takou istou farbou lebo niekde su flakate a ja by ich chcela mat v jednej farbe.Goglim ale na kamen tu nemozem akosi nic najst iba laky a to ja nechcem ja by som potrebovala ich cele natriet ale aby my to dast nezmyl.Za radu dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 Len tak náhodou: nie sú tie "čiapky" z betónu...? Lebo ak áno, farby - práškové (!) - na betón, dostať úplne bežne v stavebninách, ale predovšetkým vo farbách a lakoch. Ale opatrne...! Namiešať redučkú, vodnatučkú (a radšej svetlejší odtieň), aby to nebolo príliš sýte - umelo pôsobiace. Inak nejakými fľakmi na betóne by som sa ja až tak netrápil... Poprší na to, posneží, padnú nejaké kyslé dažde - a ono to aj tak chytí takú prirodzenú patinu.
Odpovedať
@leonardom Ano.Tie ciapky su vo farbe ale ja chcem na terasu si na jeden meter do vysky vymurovat zo stiepanehokamena a tie kocky su 40na19 a ja som si dala na jednu vodu vyrobit ciapky na 0.50cm a vyrobili my ich take moc flakate ja by som ich chcela mat take sive v jednej farbe a preto by som ich chcela natriet niakou sivou farbou ktore ked oprsia aby my ta farba nezosla ja by si aj kupila tie ciapky original co sa predavaju na ne ale su aj dost uzke a na jednu vodu nemaju iba na dve vody a ja si chcem dat aj kvetinac na tersu aj kavicku si polozit na tu ciapku ked si chcem pri kave aj pofajcit .
Odpovedať
akou farbou na beton natriet sede a su aj niktore sive aby my to pekne vyzeralo v jednej farbe ak niekto vie a uz s tym pracoval tak my moze napisat aj znacku a kde kupim tu farbu na kamen aby sa my po case nesupila dikes.
Odpovedať
no tak strechaci neviete my nikto nieco pekne a dobre poradit myslim teda tu farbu na betonove ciapky ja som rozmyslala aj nad farbou na plech co sa natiera plech na dome ale neviem ci moze byt alebo nie a ci my to bude tam drzat ci sa my to casom nezacne lupit.Tak ak niekto viete a mate s tym niaku skusenost tak sem s nou.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 prečo si to chceš komplikovať farbou na plech? Tomu celkom nerozumiem, veď si nájdi normálne farby na betón, tam máš aspoň istotu, že je to nato určené a že to bude ok, s farbou na plech by si podľa môjho názoru v tomto len hazardovala zbytočne
Odpovedať
@burdorka a nevies my poradit kde kupim tu farbu na beton ci aj vo farby laky alebo len v stavebninach ale aj tak diky musim sa popytat v obchodoch
Odpovedať
Osobne myslim, ze aj vo farby laky @petka456. Ale moj chlap ten objednava tieto veci cez internet, ze uz ma za tie roky nejaky eshop vycekovany, kde je fajn tovar a aj ceny, tak mozno aj to by mohlo byt cestou, ze si to takto objednat. Ale ked pojdes na predajnu aspon ti poradia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 zohnala si tú farbu na betón? Ja som sa s tou farbou stretla normálne v obchode, kde farby predávajú, nie je to už v dnešnej dobe problém zohnať, tak snáď to máš :-)
Odpovedať
@burdorka Ano uz somju kupila a dakujem ti ze si si este spomenula.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?