Drevená rímsa na krbe

Dobrý deň strechári, má niekto na interiérovom krbe drevenú rímsu? Aké s tým máte skúsenosti? Z akého dreva - masívu je vyhotovená? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@silvikam osobnú skúsenosť nemám ale čo som sa o to zaujímal tak to porušuje protipožiarne predpisy. "Nedodržaný odstup od zdrojov tepla" Ale už som to videl a dokonca aj v krbových štúdiách, tak ak sa preto rozhodneš tak len tvrdé drevo. Buk, dub orech
Odpovedať
Profilova fotka
@silvikam mám, pred kozubom sa dá stáť, takže ak sa nezapálim ja, ani drevená rímsa nezhorí. Ale záleží na celkovej konštrukcii.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame dubovú - aj keď je krb úplne rozpálený a nedá sa pri prieduchoch a skle udržať ruka, čiže úplne vypeckovná teplota, tak zospodu rímsy nad dvierkami nie drevo ani len teplé na dotyk. Spokojní sme, vyzerá to krásne a nám to ladí s rímsou na digestore :-D My máme úplne obyčajný jednoduchý krb a to drevo tomu dáma príjemný vidiecky šmrnc, iní by sme nechceli, máme v dome veľa drevených prvkom, takže "nám to ladí" a cez Vianoce nikde tak dobre nevyniknú zavesené čižmičky a postavené vianočné pohladnice :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Celkom rímsa to nie je, ale vpravo je nad sporákovou platňou a rúrou. Je z masívneho dubu.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa to paci, ked je to drevo na krbe, len neviem ci je to bezpecne, to je uz ale potom asi na inu debatu, ale ked by som mal do toho ist, tak by som skor volil dubovu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ado88 bežne bývali drevené rímsy aj na otvorených kozuboch, boli tam väčšie rozmery, ale nebolo to nebezpečné.
Odpovedať
@jan45 presne hore by sa uhlíky nemali dostať a drevo vydrží teplotu do 600 st. otvorený sa nenecháva bez dozoru, ja nenechám ani zo sklom
Odpovedať
@duzu Ahoj,mám otvorený kozub,nad ohniskovým portálom mám dubový trám.Kozub nechávam bez dozoru,aj v noci.V čom by mal byť podľa teba problém?
Odpovedať
@mikazibanejad daj tam mäkké drevo s množstvom živice a uvidíš
Odpovedať
@duzu v otvorenom kozube sa kúri zásadne tvedým drevom,práve kôli prskaniu.
Odpovedať
Srdečne Vám ďakujem za Vaše postrehy. Krb máme uzatvorený - vlastne obmurovanú krbovú vložku.Tesne nad dverami krbovej vložky je rad tehličiek a nad nimi ide prstenec, ktorý bude z drevenej rímsy. Teším sa, že s tým viacerí máte dobré skúsenosti. Rozhodla som sa pre dub, pretože podlahy a dvere sú dubové. Keď to bude hotové, vložím foto . Pekný víkend všetkým.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@silvikam zdravim mate uz tu rymsu? poslete foto, dakujem a ako vam ju upevnily,
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sunseeker Dobrý deň, áno máme. Vyrobil ju manžel. Použili sme na to bukové prahy. 3 rôzne veľkosti. prispôsobili sme ich. Zapílili, zabrúsili. Nalepené to máme na pôvodnej betónovej rímse, ktorá bola obložená tehličkami. Nalepili sme to lepidlom T-rex, ktoré bolo na to určené. Kúrili sme a pozorovali ako sa to správa, v závere sme použili matný lak.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@alexandrasofia ako ste upevnovali tú rímsu? vložku ste obložili čím? Ďakujem ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@aarkon Uf to nemam ponatia, komplet cely krb robil pan krbar, ked sme este v dome nebyvali, takze netusim, ako to urobil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?